معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد گفت: در دولت سیزدهم، برای اولین بار، جهتگیری تسهیلات نظام بانکی معطوف به دهکهای پایین جامعه شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شادا، معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد: طی سخنانی در گردهمایی سراسری مدیران کل استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب اظهار داشت: چنین اتفاقی نه در مقایسه با دولتهای پیشین، که در تاریخ بانکداری کشور بی نظیر است، این در حالی است که تا پیش از این، بیش از ۹۰ درصد تسهیلات بانکی به دهکهای بالای جامعه اعطا میشد.
سید عباس حسینی اعلام کرد: در حدود یک سال و نیم اخیر، بیش از سه هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط نظام بانکی، پرداخت شده که ۱۶ درصد آن به دهکهای یک تا پنج بود، در حالی که در دولت قبل، این رقم حداکثر به حدود هشت درصد میرسید.
وی با اعلام افزایش سرمایه نظام بانکی به میزان ۱۰۳ هزار میلیارد تومان از ابتدای شروع بکار دولت سیزدهم تاکنون، عنوان داشت: این اتفاق بی نظیر که توان تسهیلات دهی بانکهای کشور را به میزان چشمگیری برای سال ۱۴۰۲ افزایش میدهد، با وجود همه محدودیتهای دولت و با دست خالی و استفاده از تمام ظرفیتهای ممکن، به وقوع پیوسته است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد تأکید کرد: این روند کماکان تداوم خواهد یافت و چند بانک دیگر نیز در مسیر افزایش سرمایه قرار دارند.
حسینی یکی از کارهای ارزشمند دیگر انجام گرفته در طول فعالیت دولت سیزدهم را اختصاص سود سهام اموال مازاد بانکها به موضوع افزایش سرمایه با کسب مجوز از شورای پول و اعتبار عنوان کرد و بیان داشت: به اقدامات خود برای اصلاح ساختار مالی بانکها و افزایش قدرت تسهیلات دهی آنها ادامه خواهیم داد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در ادامه با اشاره به ایجاد امکان اقاله املاک مسکونی بدهکاران بانکی تا سقف ۱۰ میلیارد تومان، از مدیران کل استانی وزارت متبوع خواست، نظارت و پیگیری جدی برای اجرای این امر در استانها به خرج دهند.
وی همچنین خواهان نظارت جدی مدیران کل استانی وزارت اقتصاد در خصوص بازگشت سود مازاد دریافتی توسط بانکها به مردم و نیز ارائه نسخه الکترونیکی قرارداد تسهیلات به آنها شد.