مخازن گاز با توجه به نوع سیال نگهداری شونده به ۳ دسته کلی تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مخزن گاز محفظهای است که برای ذخیره سازی و فشرده سازی سیالات مورد استفاده قرار میگیرد. مخازن گاز با توجه به حجم و ظرفیتی که دارند، در انواع مختلفی تولید میشوند. همچنین نوع سیال نگهداری شونده در این مخازن، از دیگر عواملی است که انواع این ابزار ذخیره سازی را از یکدیگر متمایز میکند.
به طور کلی میتوان گفت مخزن گاز براساس نوع کاربرد و کارکردی که دارند، به چند دسته تقسیم میشوند. لازم است بدانید که هنگام ساخت این مخازن از قطعات فولادی، آلومینیومی و چدنی استفاده میشود.
کاربرد اصلی مخازن این است که مقدار مورد نیازی از گاز مایع را میتوان در این محفظه نگهداری نمود و در مواقع ضروری از آن استفاده کرد. محل نصب مخازن گاز و استانداردهای استفاده شده در آنها، از پارامترهای مهم در هنگام انتخاب و خرید این ابزار به شمار میآید.
به این نکته توجه داشته باشید که این تجهیزات باید در برابر فشارهای داخلی و خارجی مقاومت بالایی داشته باشند. در ادامه به طور کلی با انواع مخازن و موارد استفاده آنها آشنا میشوید تا خرید خود را به بهترین نحو انجام دهید. این محتوا توسط وبسایت راندنو بزرگترین مرکز خرید کابل برق و تجهیزات ایمنی تهیه شده است.
انواع مخزن گاز با توجه به نوع کاربرد
مخازن گاز با توجه به نوع سیال نگهداری شونده، به ۳ دسته کلی تقسیم میشوند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
مخزن گاز مایع (LPG)
ابتدا بهتر است به معرفی گاز ال پی جی بپردازیم. این سیال ترکیبی از گازهای هیدروکربنی پروپان و بوتان است که به صورت مایع نگهداری میشود. مخزن گاز ال پی جی نوعی از مخازن پرمصرف است که برای نگهداری این گازها مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از این ابزار برای مصارف خانگی و صنعتی کوچکتر گزینه مناسبی است. به طور کلی این مخازن برای تأمین انرژی لازم بخاریها، شوفاژها، چراغهای گازی و مواردی از این قبیل استفاده میشوند. در برخی از موارد، میتوان از این گاز برای شارژ کپسول گاز نیز استفاده نمود.
مخزن گاز خودرو (CNG)
مخزن گاز CNG یکی دیگر از انواع پرکاربرد این ابزار است که برای نگهداری و ذخیره کردن گاز سی ان جی استفاده میشود. این مخازن از مهمترین و کارآمدترین اجزای اتومبیلهایی هستند که سیستم سوخت رسانی آنها توسط گاز انجام میشود. نکته مهمی که در ساخت این مخازن وجود دارد، عدم استفاده از فرآیندهای جوشکاری در روند تولید آنها است.
مخازن گاز خودرو به چند دسته تقسیم میشوند که در لیست زیر به معرفی آنها پرداخته شده است:
مخازن نوع اول: جنس این مخازن تمام فلزی است و بدون هیچگونه درز و جوش ساخته میشوند. این مخازن با وزنهای ۳.۱ الی ۹۰ کیلوگرم تولید میشوند. لازم به ذکر است که مخزن نوع اول وزن بیشتری نسبت به دیگر انواع این محصول دارد.
نوع دوم: این مخزن با استفاده از قطعات فولادی یا آلومینیومی بدون درز ساخته میشود. این مخزن گاز ماشین با وزن ۶۰ الی ۸۵ کیلوگرم تولید و عرضه میشود.
نوع سوم: آخرین نوع این مخزن، مخازن نوع سوم هستند. محفظه این مخزن از یک لایه با جنس آلومینیوم ساخته شده است و در تمامی لایههای آن از مواد کامپوزیتی استفاده میشود. این مخزن از سبک ترین انواع محفظههای نگهدارنده گاز خودرو به شمار میآید که با وزن ۳ تا ۴ کیلوگرم ارائه میشود.
مخزن گازوئیل
این مخزن همانطور که از نامش مشخص است، جهت نگهداری سیال گازوئیل استفاده میشود. این مخزن به صورت ایستاده و عمودی به بازار عرضه میشود. این محفظه با ظرفیتهای ۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰۰ لیتری تولید شده است.
انواع مخزن گاز با توجه به نوع ساخت
چیدمان یا شکل ظاهری یکی از اصلی ترین عواملی است که انواع مخازن را از یکدیگر متمایز میکند.
فشار داخلی یا فشار خارجی یکی از پارامترهای مهمی است که موجب شده است انواع مخازن از یکدیگر تفکیک شوند.
نوع ثابت یا سیار مخزنها، از دیگر عواملی است که انواع این محصول را به چند دسته تقسیم نموده است.
نکتههای مهم و کاربردی در خرید مخازن گاز
هنگام تهیه مخزن گاز باید به نکات حائز اهمیتی توجه داشته باشید. در ادامه شما را با این نکات آشنا خواهیم نمود:
کاربرد مخزن گاز
ابتدا باید این نکته را در نظر داشته باشید که برای چه مصارفی به مخزن نیاز دارید. همانطور که گفته شد، مخازن گاز با توجه به نوع ماده نگهداری شونده به چند دسته تقسیم میشوند. از این رو براساس نوع ماده مصرفی میتوانید بهترین مخزن را خریداری نمائید.
ظرفیت مخزن
همانطور که در ابتدا به این موضوع پرداخته شد، مخازن با ظرفیتهای مختلفی در بازار وجود دارند. بنابراین با در نظر گرفتن میزان حجم مصرفی سیال مورد نظر، میتوانید به خرید این ابزار اقدام نمائید. البته تنها توجه به حجم ماده مورد نظر کافی نیست، بلکه فضای کافی برای قرار دادن مخزن، از دیگر عوامل مؤثر در هنگام انتخاب این کالا به شمار میآید زیرا هرچه ظرفیت مخزن بیشتر شود، وزن آن نیز بیشتر میشود.
جنس مخزن
در ابتدا به این موضوع پرداخته شد که مخازن با استفاده از چه متریال هایی تولید میشوند. لازم به ذکر است که نوع فولادی این مخازن از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار است.
ضخامت جداره
مخزنهای گاز با ضخامتهای مختلف نازک و ضخیم تولید میشوند. میزان ضخامت این کالا با توجه به نوع سیال انتخاب میشود.
توجه به محل نصب مخزن، شکل ظاهری مخزن، برند تولیدکننده مخزن گاز و دیگر موارد، ازجمله عواملی هستند که هنگام تهیه و خرید این ابزار باید به آنها توجه داشته باشید.
خرید مخزن گاز
برای خرید مخزن گاز با مراجعه به سایت راندنو میتوانید کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمائید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمائید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.