تهران- ایرنا- وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت نیروگاههای حرارتی و کمک به کاهش خاموشیها در تابستان برنامه افزایش پنجهزار و ۳۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاههای حرارتی برای دوره اوج بار امسال را در دستور کار قرار داده که تاکنون بیش از سههزار مگاوات از این برنامه محقق شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزایش ظرفیت نیروگاههای تولید برق یکی از برنامههایی بود که «علیاکبر محرابیان» وزیر نیروی دولت سیزدهم از ابتدای آغاز بهکار تحقق آن را در چهار ساله نخست این دولت وعده داده بود.
دولت سیزدهم در حالی فعالیت رسمی خود را از اواخر تابستان سال گذشته آغاز کرده بود که کشورمان در روزهای اوج مصرف پیک تابستان آن سال به دلیل ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق با بروز قطعی و خاموشی در نقاط مختلف روبهرو شده و همین امر مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را ایجاد کرده بود.
به همین منظور و باتوجه به حساسیت این موضوع، وزارت نیروی از همان روزهای ابتدایی شروع به کار دولت سیزدهم برنامه مدون و منسجمی را برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور برای کاهش ناترازی یاد شده و بروز قطعی برق در دستور کار قرار داد.
بر اساس برنامه پیشبینی شده این وزارتخانه، مقرر شده تا در طول چهار سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور افزوده شود که این رقم از طریق ساخت ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و خصوصی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ محقق شود . این میزان افزایش ظرفیت در سالیان اخیر بیسابقه بوده و بهنوعی با تحقق این مهم شاهد رکوردشکنی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خواهیم بود.
تأمین ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی
تأمین ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتیباتوجه به اینکه در حال حاضر حدود ۹۲ درصد انرژی سالیانه تولیدی کشور توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود، ازاینرو برنامه ۱۵ هزار مگاواتی در نظر گرفته شده برای بخش دولتی و خصوصی از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
نگاهی به آخرین وضعیت طرحهای در حال ساخت این بخش نشان میدهد که در راستای توسعه ظرفیت نیروگاههای حرارتی، کمک به کاهش خاموشیها در تابستان سال جاری و افزایش ظرفیت شبکه سراسری برق کشور، برنامه ساخت ۲۸ واحد نیروگاهی به ظرفیت چهار هزار و ۲۷۰ مگاوات برای دوره اوج بار سال ۱۴۰۱ در دستور کار شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار گرفته که از این میزان تاکنون ۱۳ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۲ هزار و ۳۲۴ مگاوات به بهرهبرداری رسیده است. بر اساس برنامهریزی انجام شده، تا پایان خرداد امسال در مجموع ۵۲۰ مگاوات و در تیرماه سال جاری ۶۱۲ مگاوات واحدهای حرارتی جدید وارد مدار شده و بقیه واحدها نیز تا انتهای تابستان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
نزدیک به یکهزار و ۱۱۳ مگاوات برنامه افزایش توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی در دستور کار شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی قرار دارد که تاکنون ۷۵۴ مگاوات از این برنامه تحققیافته و ۳۵۹ مگاوات دیگر هم در روزهای آتی به بهرهبرداری خواهد رسید.
ظرفیت نیروگاههای حرارتی ۳۰۰۰ مگاوات افزایش یافت
ظرفیت نیروگاههای حرارتی ۳۰۰۰ مگاوات افزایش یافتبرایناساس و در جهت طرحهای افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان امسال ، تا کنون در مجموع بیش از سههزار مگاوات از طریق ساخت ۲ هزار و ۳۲۴ مگاوات نیروگاه جدید، ۶۵۴ مگاوات ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی و ۱۰۰ مگاوات رفع محدودیت نیروگاههای بخاری به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور افزوده شده است و بقیه ظرفیت پیشبینی شده در این بخش نیز تا انتهای تابستان عملیاتی خواهد شد.
صنعت برق حرارتی بهمنظور آمادگی کامل نیروگاههای حرارتی سراسر کشور برای تولید برق پایدار در پیک تابستان امسال حدود ۹۵ هزار مگاوات نیز برنامه تعمیراتی برای واحدهای تولید برق حرارتی پیشبینی کرده است که با اتمام اقدامهای انجام شده در این بخش، نیروگاههای حرارتی در روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال با آمادگی کامل در مدار تولید خواهند بود.
شناسه خبر: 390591