با شروع تابستان و آغاز پیکسایی برنامهریزی شده در بخش صنعت، اداری و کشاورزی، برق ۹۰درصد واحدهای صنعتی و تولیدی کشور بدون هیچگونه محدودیتی تأمین میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در نخستین روزهای آغازین تابستان 1402 هستیم؛ تابستانی که به گفته وزیر نیرو با ناترازی 12هزار مگاواتی در تأمین برق نسبت به میزان اوج تقاضا، مواجهایم.
بهمنظور پوشش ناترازی 12هزار مگاواتی و جلوگیری از بروز خاموشیها، در کنار افزایش ظرفیت تأمین برق از طرق مختلف، یکی از مهمترین برنامهها، بحث پیکسایی (جابهجایی بار) است که در بخش صنعت، برنامهریزی دقیقی در این زمینه صورت گرفته است.
با وجود تمام برنامهریزیهای جابهجایی بار در بخش صنعت، 90درصد واحدهای صنعتی و تولیدی، هیچ محدودیتی در تأمین برق تابستان امسال نخواهند داشت.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق در این خصوص گفت: برق بیش از 90 درصد واحدهای صنعتی کشور که تعدادشان حدود 580 هزار واحد است، شامل واحدهای صنعتی و صنفی به ویژه کارگاههای تولیدی کوچک که توسط مردم اداره می شود و از اشتغال بالایی برخوردارند بدون هیچ محدودیتی درحال تامین است.
وی افزود: اجرا نکردن برنامه مدیریت مصرف برق برای 580 هزار مشترک صنعتی و صنفی در تابستان 1401 سبب شد تا این صنایع کوچک با افزایش قابل توجه تولید مواجه شوند.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: امسال نیز با تامین برق پایدار و عدم اجرای برنامههای مدیریت مصرف، این واحدهای صنعتی در ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد مصرف قابل توجهی داشتند.
رجبی مشهدی با استناد به آمار بانک مرکزی گفت: فرآورده های غذایی با رشد تولید 93.5 درصد در صدر این جدول قراردارند. همچنین کالاهای نساجی با رشد 41.4 درصد، ماشین آلات 31.1 درصد، مبلمان 7.9 درصد، لوازم خانگی 14.2 درصد، سازه های فلزی با 24.8 درصد و ......در این فهرست قرار دارند.
درواقع در بخش صنعت، برق مورد نیاز همه واحدهای صنعتی کوچک و واحدهای صنفی- صنعتی به ویژه کارگاههای تولیدی کوچک که بیش از 90 درصد کل واحدهای صنعتی و تولیدی کشور (حدود 580 هزار واحد صنعتی) را شامل میشود، بدون هیچ محدودیتی تأمین خواهد شد.
برق مورد نیاز واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی با دیماند بیش از 500 کیلووات نیز از 20 خرداد تا 17 شهریور در شش و نیم روز هفته به طور کامل تأمین خواهد شد و صرفاً نصف روز در هفته و از ساعت 11 تا 23 در برنامههای مدیریت مصرف مشارکت خواهند کرد. با توجه به برنامهریزی صورت گرفته، امکان جبران محدودیت این نصف روز و تولید حداکثری برای این واحدها در سایر ایام هفته (شش روز و نیم) با جابهجایی ساعات کاری حتی به صورت شبانهروزی فراهم است.
همچنین برق مورد نیاز صنایع بزرگ (حدود 300 واحد صنعتی) مطابق برنامه مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو و وزارت صمت در دوره تعیین شده تامین میشود. مشارکت این واحدها از طریق جابجایی بخشی از بار مصرفی آنها از ساعات اوج به ساعات غیر اوج و نیز مدیریت زمان بهرهبرداری از تجهیزات وابسته به انرژی در برنامههای مدیریت مصرف بوده و در سایر زمانهای دوره تابستان، انرژی مورد نیاز این واحدها بطور حداکثری تامین میشود.
انتهای پیام/