اکونومیک 24
07 اردیبهشت 1402 - 10:47

‌رویترز: رشد اقتصادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس امسال کاهش می‌یابد

رویترز بر اساس نتایج یک نظرسنجی از پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نظیر اقتصادهای بزرگ دنیا در سال جاری میلادی خبر داد.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، نظرسنجی انجام شده توسط رویترز که دیروز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد که اقتصاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۳ با سرعت بسیار کمتری نسبت به سال گذشته رشد خواهد کرد، زیرا منابع آنها تحت تأثیر کاهش درآمدهای حاصل از فروش نفت خام و کاهش تولید قرار گرفته است.

رویترز نوشت: قیمت نفت از زمان کاهش به کمترین میزان در سال جاری یعنی حدود ۷۰ دلار در هر بشکه که مربوط به ۲۰ مارس گذشته بود، حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است که  آن هم به دلیل حمایت اصلی از تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت به میزان حدود ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز و بازگشایی بازارهای چین است.

این خبرگزاری افزود: اما با این حال، چشم انداز دستیابی به دستاوردهای بیشتر در ماه‌های آینده به دلیل کاهش تقاضای جهانی بسیار ضعیف خواهد شد که خبر خوبی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که به شدت به نفت وابسته هستند، نیست.

بر اساس این نظرسنجی که از ۶ تا ۲۵ آوریل توسط خبرگزاری رویترز از ۱۶ اقتصاد دان انجام شد، اقتصاد عربستان سعودی - بزرگترین تولید کننده نفت در جهان - امسال ۳.۲ درصد رشد خواهد کرد که کمتر از نیمی از نرخ رشد آن در سال ۲۰۲۲ است که به ۸.۷ درصد رسیده بود و پیش بینی می‌شود که این نرخ در سال آینده نیز به همین ترتیب باشد.

رویترز به نقل از جیمزسوانستون، یک کارشناس بازارهای نوظهور در کپیتال اکونومیکس آورده است: کاهش تولید نفت منجر به کاهش شدید رشد تولید ناخالص داخلی در عربستان سعودی در سال جاری خواهد شد. در بقیه کشورهای حاشیه خلیج فارس، کاهش تولید نفت و قیمت نفت بر تولید ناخالص داخلی نفتی و غیرنفتی تاثیر خواهد گذاشت.

در مورد امارات - دومین اقتصاد بزرگ در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس - انتظار می‌رود رشد اقتصادی به ۳.۷ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۴.۰ درصد در سال آینده کاهش یابد که بسیار کمتر از ۷.۶ درصد ثبت شده در سال گذشته است.

همچنین انتظار می‌رود که رشد اقتصادی در قطر و بحرین در سال جاری به ۲.۷ درصد کاهش یابد و اقتصاد کشور عمان نیز در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۶ درصد رشد کند، در حالی که رشد اقتصادی در کویت با سرعتی بسیار بیشتر و به ۱.۵ درصد کاهش خواهد یافت.

رویتز نوشت، انتظار می‌رود با توجه به تاثیر افزایش نرخ بهره بر فعالیت‌های اقتصادی، همراه با تاثیر تورم بالا بر تقاضای مصرف‌کننده، رشد در اغلب اقتصادهای بزرگ در سال جاری کاهش یابد و وضعیت کشورهای منطقه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

با این حال، برآوردهای تورم برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس کمتر از همتایان آنها در بسیاری از اقتصادهای بزرگ است, انتظار می‌رود نرخ تورم در منطقه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سال جاری بین ۲.۱ تا ۳.۳ درصد متغیر باشد و در سال ۲۰۲۴ به کمتر از آن کاهش یابد.

پیش‌بینی می‌شود که اغلب اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۳ با وجود نگرانی‌ها در مورد کاهش تولید نفت، از مازاد حساب جاری دو رقمی برخوردار باشند و تنها عمان و بحرین مازاد تک رقمی داشته باشند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1171732

مهمترین اخبار اقتصادی: