مدیرعامل معدن زرشوران با بیان اینکه در صورت برگزاری مناقصه و توسعه معدن، ظرفیت تولید به 2 برابر افزایش خواهد یافت. گفت: از زمان افتتاح این معدن تاکنون باید حدود 100 میلیارد تومان حقوق دولتی به شهرستان تکاب میرسید اما این پول به منطقه تزریق نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ابوذر شکری امروز در نشست خبری بررسی آخرین وضعیت معدن طلای زرشوران، به عنوان یکی از زیرمجموعههای ایمیدر، اظهار داشت: با وجود اینکه مجموعه طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانه است اما مورد توجه قرار نگرفته است؛ براساس 10 درصد اکتشاف انجام شده میزان ذخیره معدنی این معدن 42 میلیون رسیده است.
وی با اشاره به برگزاری مناقصه فاز توسعه زرشوران اظهار داشت: در صورت برگزاری مناقصه و توسعه معدن، ظرفیت تولید معدن به دو برابر افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت معدن زرشوران افزود: ظرفیت اسمی تولید حدود 1.5 تن در سال است که با فاز توسعه به حدود 3 تن خواهد رسید. در سال 97 یک بار فاز دوم توسعه زرشوران به مناقصه رفت اما به علت عدم پرداخت پیش پرداخت ارزی، قرارداد بلاتکلیف ماند تا اینکه اوایل امسال کل قرارداد قبلی خاتمه یافت.
وی افزود: برای بحث فاز توسعه دو مانع وجود داشت یکی همان قرارداد قبلی که بلاتکلیف بود و مانع دوم بحث خصوصیسازی بود، زیرا زرشوران در فهرست سازمان خصوصیسازی است و اگر شرکتی در فهرست خصوصیسازی قرار گیرد دیگر امکان توسعه فراهم نیست.
مدیرکل شرکت معدن طلای زرشوران بیان داشت: تا یک ماه آینده فاز دوم توسعه زرشوران به مناقصه گذاشته میشود و امیدواریم تا قبل از عید نیز کلنگ توسعه به زمین بخورد. زیرا این موضوع موجب افزایش اشتغالزایی در منطقه محروم تکاب خواهد شد ضمن اینکه توسعه این معدن پیامدهای مثبت ملی و منطقهای خواهد شد.
شکری گفت: استخراج هر سال انجام شده و طبق پروانه بهرهبرداری حدود 660 هزار تن سالیانه استخراج میشود و در زمینه تولید نیز هر ساله حدود یک تن تولید داریم که البته با ظرفیت اسمی تولید فاصله داریم.
* عرضه هفتگی شمش طلا در بوس کالا
مدیرعامل شرکت طلای زرشوران اظهار داشت: خروجی معدن، شمش طلا است که این محصول از طریق بورس کالا عرضه میشود و در هر هفته دو بار عرضه صورت میگیرد، با مدلهای مختلف اعتباری عرضه، اخیرا میزان فروش افزایش یافته است و میزان فروش در دو ماه اخیر 10 برابر شده است.
وی بیان داشت: براساس مصوبه میتوانیم شمش طلا را به صورت اعتباری سه ماه در اختیار خریداران قرار دهیم و اگر خریداران کارگاه تولیدی داشته باشند میتوانیم به صورت اعتباری در قبال تضمین معتبر، شمش طلا را در اختیار خریداران قرار دهیم.
شکری گفت: برای فروش روشهای مختلفی ارائه کردهایم، در یکی از روشها، براساس قراردادی که با یکی از بانکها منعقد شد مقرر شد که فروش ما به صورت گواهی سپرده شمش طلا باشد، لذا افرادی که سرمایه خوب دارند میتوانند به میزان دارایی از ما شمش بگیرند و گواهی را از طریق بورس کالا دریافت کنند. براین اساس محموله شمش طلا در اختیار این بانک قرار گرفته است و در چند روز آینده این موضوع اجرایی میشود و عامه مردم میتوانند گواهی سپرده شمش طلا خریداری کنند.
وی با اشاره به گلوگاههای تولید در مجموعه گفت: یک تیم کارشناسی تشکیل شد و با دو خطه کردن بخش لیچینگ کارخانه افزایش تولید 50 درصدی فراهم شد به طوری که تولید ماه قبل رضایت بخش بود.
شکری همچنین از برنامهریزی برای افتتاح «سد باطله» تا پایان آذر خبر داد و افزود: سد باطله در کارخانجات طلا اهمیت دارد زیرا خروجی فیلتراسیون در صنعت طلا حاوی سیانور است که برای محیط زیست مضرر است لذا تلاش کردیم پروژه سد باطله را از پیشرفت فیزیکی 30 درصد، به افتتاح تا پایان سال برسانیم.
* عدم تزریق حدود 100 میلیارد تومان حقوق دولتی معدن زرشوران به شهرستان تکاب
مدیرعامل شرکت طلای زرشوران بیان داشت: 15 درصد حقوق دولتی معادن براساس قانون باید به منطقه بازگردد که البته در براساس تفسیر قانون منطقه به استان تفسیر شده است و در واقع پول وارد مرکز استان میشود و به شهرستان نمیرسد.
وی افزود: امسال حدود 140 میلیارد تومان حقوق دولتی برای شرکت زرشوران در نظر گرفتهاند که 15 درصد آن حدود 30 میلیارد تومان است و با مجموع حقوق دولتی سالهای قبل باید بیش از 100 میلیارد تومان باید به منطقه تزریق میشد که این مبلغ به شهرستان تکاب بازنگشته است.
شکری بیان داشت: در حال حاضر حدود 1100 نفر در کارخانه و معدن زرشوران مشغول به کار هستند که حدود 95 درصد اشتغال بومی است و در صورت اجرای فاز دوم در طول ساخت 250 نفر اشتغالزایی خواهیم داشت و با افزایش تولید 200 اشتغال دیگر نیز ایجاد خواهد شد. این در حالی است که معدن مذکور حدود 5 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
پایان پیام/