براساس گزارشات مردمی در سامانه سوتزنی خبرگزاری فارس، سایتهای شرطبندی به صورت علنی قمار را تبلیغ کرده و برخی از آنها از درگاههای بانکی کشورمان برای تراکنشهای مالی خود استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، طبق ماده ۷۰۵ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، قماربازی با هر وسیلهای ممنوع و مرتکبین آن به یک تا شش ماه حبس و یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشوند و در صورت تجاهر به قماربازی به هر دو مجازات محکوم میگردند، همچنین براساس ماده ۷۰۸ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، هر کس قمارخانه دایر کند یا مردم را برای قمار به آنجا دعوت نماید به شش ماه تا دو سال حبس و یا از ۴ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم میشود.
علیرغم جرمانگاری و محکومیتهای قضایی قمار، براساس گزارشات مردمی در سامانه سوتزنی خبرگزاری فارس شاهد فعالیت سایتهای اینترنتی و کانالهای فضای مجازی با محتوای شرطبندی در قالب پیشبینی نتایج مسابقات ورزشی به ویژه فوتبال، کارتبازی(پاسور)، بازی انفجار و غیره هستیم که گاهی برای تراکنشهای مالی خود از درگاههای بانکی جمهوری اسلامی استفاده میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از گزارشگران ارتباط گرفتیم که وی دربارهی عملکرد سایتهای قمار اظهار کرد: با جستجوی ساده در اینترنت به راحتی میتوان وارد سایتهای شرطبندی شده و از طریق کانالهای فضای مجازی از قبیل اینستاگرام و تلگرام وارد برنامههای آنها شد، سپس با شارژ حساب کاربری با ضرایب متخلف بر سر نتایج مسابقات ورزشی شرطبندی کرد.
وی بر ارائه خدمات بانکی به سایتهای قمار تاکید کرد و افزود: در برنامههای بِت میتوانید از ارزهای مختلف مانند تِتِر(دلار دیجیتال) استفاده کنید، به نحوی که درگاه بانکهای ایرانی نیز به برخی از این سایتها ارائه خدمات میکنند و شما میتوانید حساب کاربری خود را از طریق کارت به کارت شارژ کنید.
این گزارشگر فعالیت اکثر سایتهای قمار را کلاهبرداری دانست و ادامه داد: وقتی وارد بازی انفجار میشوید، ابتدا با سرمایه کم سود زیادی کسب میکنید اما از روی طمع با ضرایب بالا ادامه میدهید که نهتنها سود نمیکنید بلکه همان سرمایه کم خودتان را هم از دست میدهید و هیچکسی هم پاسخگو نیست، در همین راستا پلیس فتا هم هشدارهای متعددی صادر کرده است.
وی به همراهی کلاهبرداران با اغتشاشگران هم اشاره کرد و گفت: برخی شخصیتهای معروف که کلاهبرداری آنها از طریق سایتهای شرطبندی اثبات شده است، در برنامههای خود از اغتشاشات اخیر حمایت کرده و در خارج از کشور موجب تشویش و انحراف جوانان ما نیز میشوند.
اسناد این گزارش نشان میدهد، تقریبا همهی اپلیکیشنهای معروف در حال ارائه خدمات به سایتهای غیرقانونی قمار هستند
بنابراین طبق ماده ۷۱۱ قانون مجازات اسلامی (هرگاه یکی از ضابطین دادگستری و سایر مامورین صلاحیتدار از وجود اماکن مذکور در مواد ۷۰۴ و ۷۰۵ و ۷۰۸ مطلع بوده و مراتب را به مقامات ذیصلاح اطلاع ندهند یا برخلاف واقع گزارش نمایند، به سه تا شش ماه حبس یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشوند) و ماده ۱۲۵ همان قانون (هرکس با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم، مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هریک بهتنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است) انتظار میرود، دستگاههای نظارتی به ویژه قوه قضائیه نسبت به محکومیت عوامل متخلف اقدام کنند.
پایان پیام/