تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از رکود در بازار گوشت قرمز خبر داد و گفت: قیمت این محصول نسبت به هفته گذشته روند کاهشی به خود گرفته است.
«علیاصغر ملکی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار گوشت قرمز، اظهار کرد: قیمت دام زنده قبل از عید و در ایام نوروز نزدیک ۷۵ هزار تومان در استانها و در تهران بیش از این مبلغ بود که این موضوع باعث افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار شد، اما امروز بازار گوشت قرمز به دلیل کاهش تقاضا وارد رکود شده است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تصریح کرد: بازدید میدانی و رصد بازار و میدان بهمن نشان میدهد که به دلیل کاهش تقاضا، گوشت قرمز خریدار ندارد که همین امر موجب کاهش و شکسته شدن قیمتها میشود.
وی ماه رمضان امسال را با سالهای دیگر متفاوت دانست و گفت: امسال ماه رمضان بعد از تعطیلی ایام نوروز شروع شد، بنابراین مردم خرید مورد نیاز خود را در ایام نوروز انجام دادهاند و اکنون با کاهش توان مالی روبرو هستند.
ملکی ادامه داد: روز یکشنبه (دیروز) به نوعی روز اول کاری بازار بود و اکنون تثبیت قیمتی در بازار گوشت قرمز نداریم و با تقاضای پایین روبرو هستیم، بنابراین کاهش قیمت پیشبینی میشود.
وی اضافه کرد: این در حالی است که قبل روز سیزده بدر رستورانها و جگر فروشیها تقاضای خوبی داشتند، اما با آغاز ماه مبارک رمضان و تعطیلی رستوران و مغازهها با کاهش مشتری روبرو خواهیم شد که این نیز در کاهش تقاضا اثرگذار است؛ البته به نظر میرسد در این ایام کلهپزیها در نزدیک افطار یا سحر وضعیت مناسبی داشته باشند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی افزود: در عین حال ادامه این وضعیت برای دامداران خطرناک است، زیرا امسال به دلیل کاهش بارندگیها دامها به صورت دستی تغذیه میشوند و تغذیه آنان از علوفه طبیعی نیست.
به گفته وی، اکنون دامداران برای تغذیه دستی دامهایشان هر کیلوگرم جو را ۱۰ هزار تومان، یونجه را ۷ هزار تومان و کاه را ۶ هزار تومان خریداری میکنند که این امر در افزایش قیمت دام زنده مؤثر است، به طوری که دامداران کرمانشاه براین باورند که اگر بین ۱۵ و ۲۰ روز آینده بارندگی رخ دهد که از وضعیت فعلی خارج خواهند شد، در غیر این صورت متضرر خواهند شد.
ملکی اضافه کرد: درواقع زمینه گرانی گوشت قرمز از دام زنده و بعد کشتارگاه شروع میشود، وگرنه مغازهدار به دنبال این است که قیمتها به گونهای باشد که مردم گوشت بیشتری با قیمتهای مناسب خریداری کنند. وقتی مردم توان خرید ندارند، گوشت نیز روی دست مغازهداران میماند که باعث ضرر و زیانشان است.
وی ادامه داد: البته که باید در نظر بگیریم شبکه تولید و توزیع گوشت قرمز هزینههای خود را دارد که باید بپردازند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار داشت: اکنون دام زنده مورد نیاز تهران از کردستان تأمین میشود، بنابراین با افزایش نرخ همه گزینههای تولید ممکن است بهزودی با افزایش کرایه حملونقل روبرو شویم.
شناسه خبر: 217441