رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران میگوید، روندی که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده، در تعطیلات نوروز به اوج رسیده و به نظر میرسد رکود گردشگری به پایان رسیده است.
به گزارش ایسنا، علی اکبر عبدالملکی اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ را برای صنعت گردشگری باید سال آغاز خروج این صنعت از یک دوره رکود دانست. البته این روند از نیمه دوم سال گذشته همزمان با روند رو به کاهش مرگومیرهای کرونایی و افول این پاندمی، کمکم آغاز شد و همانطور که پیشبینی میشد با آغاز تعطیلات نوروزی ۱۴۰۱ به اوج خود رسید. خوشبختانه استقبال از سفرهای نوروزی فراتر از پیشبینیها بود. یعنی اگر در خوشبینانهترین حالت افزایش ۳۰ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به سال قبل تخمین زده میشد اما امسال تا نیمه اول تعطیلات نوروزی و طبق آمار سازمان حمل و نقل جادهای این سفرها چیزی حدود ۴۲ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ را باید سال رونق گردشگری دانست، بیان کرد: البته با توجه به اینکه در دو سال گذشته این صنعت با یک رکود اجباری به دلیل شیوع کرونا مواجه بود، توسعه زیرساختها در این بخش با کندی و مانع همراه بود و حتی در بیشتر موارد متوقف شد. بسیاری از فعالان این حوزه مجبور به تعطیلی کسبوکارهای خودشان شدند که این ضرر و زیان زیادی به آنها وارد کرد. حال جبران این عقبماندگی نیاز به برنامهریزی و تامین مالی مناسب دارد.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده برای گردشگری در بودجه ۱۴۰۱، تشریح کرد: میتوان گفت یکی از بزرگترین و مهمترین تفاهمنامههای این حوزه تفاهم با صندوق توسعه ملی است که بر اساس آن دو هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی، حرکت و شتاب فعالیتهای بخش خصوصی در حوزه گردشگری و صنایعدستی اختصاص خواهد یافت. البته این رقم با کمک و آورده بانکهای عامل میتواند به چهار هزار میلیارد تومان هم برسد. همچنین تصویب تبصره ۱۸ یکی دیگر از ظرفیتهای مناسب حوزه گردشگری است که از این محل میتوان حدود سه هزار میلیارد تومان با نرخ سود بسیار خوب به استانها اختصاص داد.
عبدالملکی به سایت اتاق ایران گفت: نکته بسیار مهم دیگر که امیدواریها به رونق صنعت گردشگری در سال ۱۴۰۱ را افزایش میدهد محتمل بودن توافق در مذاکرات وین است. یکی از نیازهای اساسی صنعت گردشگری در پیش گرفتن دیپلماسی سیاسی و برخورداری از رویکرد فرامرزی برای توسعه این صنعت است. ایران به عنوان کشوری با رتبه پنجم جاذبههای طبیعی در دنیا و رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی در دنیا باید بتواند جاذبههای توریستی خود را به دنیا معرفی کند. این مهم محقق نمیشود مگر با دیپلماسی فعال و برقراری روابط حسنه با کشورهای دنیا. به نظر میرسد با نزدیک بودن توافق وین این امکان نیز در دسترستر از همیشه باشد.
وی خاطرنشان کرد: فرصتی که در سال جدید نباید از آن غفلت شود برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر است که میتواند برای کشور ما موقعیت بسیار مناسبی ایجاد کند. پیشبینی میشود بالغ بر ۳۰ میلیون نفر به قطر بروند و بنابراین ما ظرفیت خوبی در جزایر جنوبی خود برای جذب این گردشگران داریم که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم.
انتهای پیام
شناسه خبر: 199285