صندوق بین المللی پول با اشاره ضعیف بود شاخصهای اقتصادی اخیر اعلام کرد، چشمانداز اقتصادی جهان از پیشبینیهای ماه گذشته به ویژه در اروپا تیرهتر شده است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول با اشاره به بدتر شدن مداوم نظرسنجی های مدیران خرید در ماه های اخیر، اعلام کرد که چشم انداز اقتصادی جهان از پیشبینیهای ماه گذشته تیره تر شده است.
این نهاد بین المللی علت این وضعیت را ناشی تشدید سیاست های پولی به علت تورم همیشه بالا و گسترده، شتاب ضعیف رشد در چین و ادامه اختلالات عرضه و ناامنی غذایی در اثر درگیری نظامی روسیه با اوکراین عنوان کرد.
چینروسیهصندوق بین المللی پول، ماه گذشته پیش بینی رشد اقتصادی جهان در سال 2023 را به 2.7 درصد کاهش داد که کمتر از رقم برآوردی قبلی برابر با 2.9 درصد بود.
IMF در صفحه ای که برای نشست رهبران گروه 20 در اندونزی آماده کرده است، نوشت: «شاخص های اخیر با فرکانس بالا تایید می کند که چشم انداز اقتصادی به ویژه در اروپا تیره تر شده است.»
بر اساس برآورد این نهاد بین المللی، شاخص اخیر مدیران خرید که فعالیت های تولید و خدماتی می سنجد، با توجه به اینکه فعالیت های اقتصادی کاهش یافته و نرخ تورم سرسختانه بالاست، در بیشتر اقتصادهای بزرگ گروه 20، ضعف (اقتصادی) نشان می دهد.
IMF در این صفحه نوشت:« سهم کشورهای گروه 20 در اوایل سال جاری از منطقه توسعه اقتصادی به سطوحی نشان دهنده کاهش، افزایش یافته است.»
در این یادداشت آمده است: «چالش هایی که اقتصاد جهان با آن مواجه است، بسیار زیاد است و شاخص های اقتصادی ضعیف نشان از چالش های بیشتر پیش رو دارد... از اینرو فضای سیاست های کنونی به صورت غیرمعمولی مطمئن نیست.»
اینروبه صورتوخیم تر شدن بحران انرژی در اروپا به شدت به رشد اقتصادی آسیب می زند و تورم را افزایش می دهد درحالی که تورم بالا طولانی مدت می تواند افزایش بیشتر از انتظار نرخ بهره را به دنبال داشته باشد و شرایط مالی جهانی را بدتر کند.
به نوشته این نهاد بین المللی، این به نوبه خود خطرات فزاینده بحران بدهی دولتی را برای اقتصادهای آسیب پذیر ایجاد می کند. شرایط بد آب و هوایی نیز می تواند به رشد اقتصادی در سراسر جهان آسیب وارد کند.
پایان پیام/
شناسه خبر: 851741