نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: برای تأمین مسکن کارگران، دولت میتواند تسهیلات ارزانقیمت و زمین در نظر بگیرد، همچنین با تشویق کارفرما از طریق معافیت مالیاتی و بیمهای، آنها را به ساخت مسکن کارگری ترغیب کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان خبرگزاری با ثبت پویشی خواستهاند که ساخت مسکن کارگری در دستور کار قرار گیرد.
در این پویش نوشته شده است که «حق مسکن وارد شده در قانون کار، جوابگوی نیاز مسکن نیست و نسبت به رهن و اجاره مسکن مبلغی ناچیز است این در حالی است که خوراک و پوشاک و مسکن جزء سبد هزینههای خانوار است؛ لذا لزوم بازنگری قانون کار نسبت به حق مسکن باید اتخاذ شود، پیشنهاد میشود کارخانجات، بانکها، شرکتها و غیره به ساخت مسکنهای سازمانی کارگری روی آورند و به جای حق مسکنی که طبق قانون کار به کارگران میپردازند مسکن در اختیار افراد قرار گیرد، بدین ترتیب هم آن سازمان در بلندمدت منافع مادی فراوان به دست میآورد یعنی دیگر آن حق مسکن را نمی پردازد و هم بسیاری از بار تقاضای مسکن افراد برطرف میشود».
در اینباره موضوع را از آیت اسدی، نماینده کارگران در شورای عالی کار، پیگیری کردیم.
وی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در اینباره اظهار داشت: ما در شورای عالی کار، بارها پیگیری کردهایم که حق مسکن کارگران افزایش یابد، دولت در دهههای گذشته برای مسکن کارگران، تعاونیهای مسکن را راهاندازی کرد که الگوی موفقی بود و بهترین روش برای خانهدار شدن کارگران از طریق تعاونیهای مسکن کارگری است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: البته برخی از شرکتهای تعاونی دچار مشکلاتی هم شدند که باید قوانین آنها اصلاح شود و دولت نظارت بیشتری بکند.
اسدی در مورد اینکه دولت قولهایی داده بود که 200 هزار واحد مسکن کارگری میسازد، گفت: دولت اگر قولی هم میدهد و نمیتواند اجرا کند، باید امکاناتی در اختیار کارگر و کارفرما قرار دهد تا این هدف محقق شود، از قبیل اینکه زمین رایگان و دولتی بدهد، همچنین تسهیلات ارزانقیمت برای ساخت در نظر بگیرد و به کارفرمایانی که برای مسکن کارگری هزینه میکنند، معادل آن هزینهکرد، معافیت مالیاتی و بیمهای در نظر بگیرد تا آنها به ساخت مسکن کارگری تشویق شوند.
وی گفت: برای کارگاههایی که بالای 100 نفر کارگر دارند میتوان با کمک تعاونی مسکن، مسکن کارگری تهیه کرد و هزینههایی که کارفرما در این مسیر میپردازد، جزو هزینه مالیاتی قابل قبول مالیاتی باشد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: دولت خود نمیتواند مستقیم برای کارگران خانه بسازد بلکه با در اختیار دادن زمین و وامهای کم بهره، با کمک کارگر و کارفرما میتواند در قالب تعاونیهای مسکن این مسئله را حل کند و حتی کارگاههایی که بالای 500 نفر کارگر دارند میتواند الزام کند که حتماً تعاونی مسکن کارگری داشته باشد.
اسدی با بیان اینکه جلسه آینده شورای عالی کار در پایان ماه جاری برگزار میشود، اظهار داشت: مطالبه جامعه کارگران این است که به مسکن کارگری توجه کنیم و در دستور کار قرار گیرد، ما میخواهیم دولت زمین رایگان و تسهیلات ارزان در اختیار کارگر و کارفرما قرار دهد و هزینهای که کارفرما برای تهیه مسکن کارگر میدهد به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی و بیمهای پذیرفته شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار اضافه کرد: اتاق تعاون نیز میتواند از تعاونیهای مسکن موفق برای ساخت مسکن کارگری استفاده کند.
پایان پیام/