در حالی که از ۱۵ مرداد حجم مبنا ﺑﺮای ﺗﻤﺎمی ﻧﻤﺎدﻫﺎی فرابورسی ﺑﺎ ﻓﺮﻣﻮل ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ و اﻋﻤﺎل میشود، نماد باشگاه استقلال که ۱۱۴ روز است در پی "بیتوجهی سهامدارن عمده" قفل در صف فروش بسر میبرد، از این قائده مستثنی و از دید ناظران بازار سرمایه مغفول مانده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ﻣﺪﯾﺮ عملیات ﺑﺎزارﻫﺎی ﻧﻘﺪ شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: پانزدهم مردادماه امسال بود که پس از شرایط بد بازار سرمایه و در پی آن تغییر دامنه نوسان سهام شرکتها در بازار سهام، فرابورس ایران اعلام کرد حجم مبنا ﺑﺮای ﺗﻤﺎمی ﻧﻤﺎدﻫﺎی ﻣﺸﻤﻮل ﺿﻮاﺑﻂ ﻣﺬکور ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻓﺮﻣﻮل حجم مبنا در ﺑﺎزارﻫﺎی ﻣﺮﺑﻮط ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ و اﻋﻤﺎل ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
این در حالی این که نماد باشگاه استقلال که به تازگی به تابلوی زرد بازار پایه فرابورس ارتقا پیدا کرده، از این قائده مستثنی و حجم مبنای آن یک است و سهامداران این باشگاه، با معامله یک سهم منفی 3 درصد سهامشان افت میکند و این موضوع از دید ناظران بازار سرمایه مغفول مانده است.
"استقلال"، 114 روز قفل در صف فروش
شایان ذکر است سوم اردیبهشت امسال بود که 85 درصد از سهام سرخابیها بهقیمت هر سهم استقلال 3 هزار و 46 ریال و ارزش کل 2 هزار و 800 میلیارد تومان و قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس 3 هزار و 580 ریال و ارزش کل 3 هزار و 200 میلیارد تومان معامله شد.
شش بانک «شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین» هم خریدران سهام باشگاه پرسپولیس و چهار شرکت از هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی پارس و پتروشیمی بندر امام نیز خریداران باشگاه استقلال بودند.
از آن زمان تاکنون اما نماد معاملاتی این دو باشگاه حال و روز خوبی در بازار سرمایه ندارند، به عنوان مثال نماد "استقلال" از 29 اردیبهشت و پس از گذشت 114 روز پیاپی کماکان صف فروش است.
بیتوجهی سهامدارن عمده باشگاه استقلال به تداوم صف فروش 114 روزه نماد معاملاتی این باشگاه در بازار سرمایه در حالی ادامه دارد، که مدیریت عملیات بازار فرابورس ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد حجم مبنای نماد معاملاتی (استقلال) از روز سهشنبه(9 مرداد) به 1 تغییر مییابد، تا بدین ترتیب علاوه بر عدم نقدشوندگی و تداوم صف فروش باشگاه استقلال، شتاب کاهش قیمت سهام این باشگاه در فرابورس افزایش یابد.
این در حالی است که با اندک سرمایهای میتوان صف فروش سهام باشگاه استقلال را در فرابورس جمع کرند، اما هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی پارس و پتروشیمی بندر امام به عنوان سهامداران عمده استقلال نسبت به این موضوع و حمایت از سهام خود بیتفاوت هستند؛ و گویا شرکت فرابورس همراه سهامداران عمده است تا حامی سهامداران!
انتهای پیام/