معاون وزیر صمت گفت: با توجه به اینکه علاوه بر تورم، شرایط رکود هم در جامعه حاکم است، مهار تورم باید در کنار مقابله با رکود باشد، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم این رکود در بسیاری از بازارها مشکل ایجاد میکند، بنابراین یکی از راهکارها تشویق و حمایت از فروش اعتباری و اقساطی برای تحریک تقاضاست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا شاهمیرزایی امروز در مراسم پایش پیشرفت سامانه شفافیت فروشگاهی که در وزارت صمت برگزار شد، اظهار داشت: ما از صنوفی که در حوزه فناوری اطلاعات هستند برای تکمیل این پروژه دعوت میکنیم ضمن اینکه در شاخههای مختلف از جمله فروشگاههای زنجیرهای، حوزه خودرو و بازار خودرو در بخش خرده فروشی، حوزه لوازم یدکی بخصوص در بخش لاستیک و همچنین در حوزه فروش موبایل و غیره این سامانه کاربرد دارد و موجب شفافیت در عرضه می شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته به دلیل نوسانات ارزی در زمینه قیمت گوشیهای موبایل نوساناتی را شاهد بودیم که اگرچه واردکننده از قبل ارز ارزان قیمت گرفته بودند و دلیلی نداشت که موبایل را با قیمت بالاتری بفروشند اما فروش با قیمت بالاتر انجام شد و مشکلاتی ایجاد کرد.
معاون تجارت و خدمات وزیر صمت اظهار داشت: همچنین در بخش خدمات پس از فروش موبایل نیز مشکلاتی داشتیم که پیش از سال در این حوزه اتفاقاتی افتاد و مصوباتش ابلاغ شد و امروز اولین واردکننده ای را داریم که این تعهد را کاملا پذیرفته و کل شبکه توزیع را شفاف میکند و هم در بخش خدمات پس از فروش و هم در بخش نظارت مردمی در قیمتها، شفافیت رخ میدهد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه علاوه بر تورم، شرایط رکود هم در جامعه وجود دارد، باید مهار تورم همراه با مقابله با رکود باشد، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم این رکود در بسیاری از بازارها مشکل ایجاد میکند بنابراین یکی از راهکارها تشویق و حمایت از فروش اعتباری و اقساطی برای تحریک تقاضاست.
معاون وزیر صمت افزود: برای اینکه مطمئن باشیم این شیوه تورم زا نیست باید مبتنی بر شفافیت کامل زنجیره همراه باشد لذا یکی از کاربردهای شفافیت فروشگاهی در حوزه فروش اقساطی و اعتباری است.
شاهمیرزایی به سامانه شفافیت فروشگاهی اشاره کرد و اظهار داشت: مقدمات اجرای سامانه شفافیت از آذر سال گذشته ایجاد شد و در اوایل بهمن ماه نیز ابلاغ شد، بنابراین کار به صورت رسمی از بهمن پروژه شفافیت فروشگاهی آغاز شد.
وی با بیان اینکه برای فروشگاه ها باید یک پنجره واحد باید داشته باشیم، افزود: کالاها مجهز به بارکد هستند و مردم با زدن بارکد مستقیم به ۱۲۴ متصل می شوند و اگر گرانفروشی مشاهده شد همان جا می توانند تخلف را گزارش دهند.
شاهمیرزایی بیان داشت : در حال حاضر ۱۰۰ هزار کارتخوان و بارکدخوان بر روی نرم افزار مربوطه نصب شده است.
وی با اشاره به کالابرگ الکترونیک گفت: اگر این مسأله نیز اجرا شود باید از بستر سامانه فروشگاهی استفاده کرد.
پایان پیام/