مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با ناترازی گاز و افزایش مصرف در بخش خانگی، توزیع سیانجی در کشور محدود شد که این موضوع باعث افزایش ۷ میلیون لیتری مصرف بنزین در کشور شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، علیاکبر نژادعلی با اشاره به اینکه سوخترسانی سوخت مایع در شهرها و روستاهایی که با افت فشار گاز روبهرو بودهاند بهطور مطلوب در جریان است، اظهار کرد: در شهرها و روستاهای مناطق شمالی و شمال شرقی کشور با وجود قطع گاز، سوخت جایگزین دریافت کردند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی دمای منفی ۱۸ درجه را تجربه کرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه افت فشار شدیدی در تربتجام داشتیم با تمهیدهای ویژه نفت سفید و گاز مایع بهسرعت توزیع شد و این روند ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: با وجود اینکه فعالیت شماری از جایگاههای عرضه سیانجی متوقف شد، اما بنزین به اندازه کافی در اختیار مردم قرار گرفت.
نژادعلی با تأکید بر اینکه بهمنظور تأمین گاز مورد نیاز بخش خانگی بعضی از جایگاههای عرضه سیانجی غیرعملیاتی شد، گفت: این موضوع سبب شد مصرف بنزین افزایش یابد و با تمهیدهای اندیشیده شده، مجاری عرضه سوخت بدون محدودیت بنزین توزیع کردند و هماکنون به مقدار کافی ذخیرهسازی داریم و دیگر فرآوردههای نفتی هم بدون مشکل تأمین میشود.
وی ادامه داد: مردم در شرایط سخت وارد میدان شدند و کمک کردند در تأمین انرژی پایدار موفق باشیم. امسال شرایط سختی در ارتباط با انرژی در کشور حکمفرما بود و چالشهایی برای تأمین سوخت در شرایط بحران وجود داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه پشتیبانی تحویل سوخت جایگزین در نقاط شمالی کشور انجام شد، گفت: با برنامهریزی صحیح از ابتدای امسال چالشها شناسایی، تصمیمهایی گرفته و مصوبههایی دریافت شد و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون لیتر نسبت به پارسال سوخت مایع بیشتری به نیروگاهها تحویل دادیم.
نژادعلی تأکید کرد: با ذخیرهسازی انجامشده در نیروگاهها و انبارهای نفت و شرایط سرمای هوا، ۲.۳ میلیارد لیتر میزان تحویل سوخت بیشتری نسبت به پارسال به نیروگاههای کشور ارسال شد. از ابتدای سال تاکنون ۱۴.۵ میلیارد لیتر سوخت در نیروگاههای کشور توزیع شده و ۱۴ میلیون لیتر نیز مصرف شده است.
*تحویل سوخت مایع به نیروگاهها ۱۰ درصد افزایش داشت
وی با اشاره به اینکه تحویل سوخت مایع به نیروگاهها امسال ۱۰ درصد افزایش داشته است، گفت: مصرف سوخت مایع در نیروگاهها نسبت به پارسال ۲۰ درصد افزایش داشته است.
نژادعلی با بیان اینکه در روزهای گذشته سرمایی کمسابقه در کشور حاکم شد و برودت منفی ۲۸ درجه را داشتیم، ادامه داد: این برودت و مصرف باعث شد فشار در نقاط انتهایی مسیر خط لوله گازرسانی کاهش یابد. با پیشبینیهای پیشین، همه فروشندگیها در ارتباط با عرضه نفت سفید را تجهیز کردیم و به مقدار مناسب در نقاط مختلف نفت سفید را ذخیره کردیم، همچنین آمادهسازی کپسولهای گاز مایع در مناطق شمالی انجام شد.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: سوخت جایگزین اصناف، صنایع و مرغداریها و نانواییها براساس برنامهریزی منظم تأمین سوخت انجام شد هیچ گزارشی از تعطیلی این مراکز نداشتیم.
نژادعلی ادامه داد: روزانه ۲۳.۵ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور مصرف میشود که با تعطیلی بعضی جایگاهها در استانهای کشور بهمنظور تأمین گاز بخش خانگی، مصرف به سمت بنزین آمد و مصرف بنزین کشور ۷ میلیون لیتر بیشتر شد، بنزین به مقدار کافی وجود دارد و این سوخت به صورت پایدار تأمین میشود.
وی با اشاره به مصرف ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین در یک روز در دیماه، افزود: این در حالی است که میانگین مصرف بنزین کشور امسال روزانه ۱۰۳ میلیون لیتر بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در سال ۹۷ به خودکفایی در تولید بنزین رسیدیم و اکنون نیز واردات بنزین نداریم از مردم میخواهیم با مدیریت مصرف در بخشهای مختلف این خودکفایی حفظ شود و تراز تولید و مصرف را مثبت نگه داریم تا ذخیرهسازی مناسبتری داشته باشیم.
نژادعلی با تشکر از مردم ایران برای همراهی در این شرایط گفت: شدت مصرف انرژی به حدی بالاست که رتبه نخست را در دنیا داریم و با توجه به اینکه تعداد نفرات جمعیتی و وسایل حملونقل از برخی کشورها کمتر است، اما در مدیریت مصرف اقدامهای لازم انجام نشده است.
پایان پیام/