اکونومیک 24
02 بهمن 1401 - 22:46

دولت نفعی از گرانی دلار نمی‌برد

وزیر اقتصاد گفت: دولت هر چه ارز در اختیار دارد با نرخ نیما برای خرید کالای اساسی به واردکنندگان می‌دهد بنابراین اگر قیمت ارز به ۲ برابر نرخ فعلی هم برسد، دولت نفعی نمی‌برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی سید احسان خاندوزی که به همراه معاونین وزارت اقتصاد و در کنار رئیس سازمان برنامه و بودجه، به منظور بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، با بیان اینکه مسئله افزایش نرخ ارز، دغدغه جدی و به حق جامعه است، اظهار کرد: روزانه ارقام مشخصی برای تأمین واردات کالای اساسی و کاهش اثرات منفی ناشی از بی ثباتی نرخ ارز، در سامانه نیما تخصیص می‌دهیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه بانک مرکزی موظف است ارز مورد نیاز برای تأمین کالاهای اساسی را، حتماً با نرخ نیمایی انجام دهد، گفت: دغدغه شماره یک شخص رئیس جمهور و مجموعه دولت، تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور با نرخ ارز نیمایی است و امیدواریم هر چه زودتر مشکلات رفع شود.

خاندوزی در پاسخ به برخی شبهات که گفته می‌شود دولت از محل افزایش نرخ ارز منتفع شده و هزینه‌های خود را تأمین می‌کند، اظهار داشت: در حال حاضر، دولت هر چه ارز در اختیار دارد، به قیمت نیمایی برای خرید کالای اساسی در اختیار واردکنندگان قرار می‌دهد، بنابراین حتی اگر قیمت ارز، به دو برابر رقم کنونی هم افزایش یابد، نفعی متوجه دولت نمی‌شود.

وی تأکید کرد: کنترل نرخ ارز، همواره برای دولت، بسیار مهم و با ارزش تلقی شده و اصولاً یکی از شاخص‌های بسیار مهم برای اقتدار هر دولتی، ایجاد ثبات در نرخ ارز است.

وزیر اقتصاد در پاسخ به انتقاد برخی دیگر که می‌پرسند، چرا اثرات افزایش درآمد نفت در اقتصاد کشور دیده نمی‌شود نیز گفت: یکی از دلایل این امر، افزایش هزینه‌های دولت برای تأمین منابع ناشی از تکالیف جدید، مبنی بر ترمیم حقوق کارکنان دولت و افزایش رقم هدفمندی یارانه‌ها به منظور جبران افزایش نرخ کالاهای اساسی است.

وی افزود: در قانون هدفمندی یارانه‌ها مصوب سال ۱۳۸۸ محل تأمین اعتبار پرداخت یارانه‌ها، افزایش نرخ حامل‌های انرژی تعیین شده بود اما در طول سال جاری، هیچ افزایشی در نرخ حامل‌های انرژی رخ نداده و برای همین، دولت ناچار به استفاده از درآمدهای ناشی از افزایش قیمت نفت شد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از همکاری و حمایت مجلس شورای اسلامی در اصلاح و تصویب قوانین مالیاتی اظهار داشت: برای اولین بار در طول تاریخ چند دهه، امسال به عنوان دومین سال پیاپی، موفق شدیم، با وجود کاهش نرخ مالیات بیش از ۱۰۰ درصد وصولی مالیاتی داشته باشیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به موفقیت‌های حاصله در خصوص اخذ مالیات بر ارزش افزوده از طریق راه اندازی صندوق‌های مکانیزه فروشگاهی و کشف فرارهای مالیاتی ابراز امیدواری کرد، دولت در سال ۱۴۰۲ نیز موفق به تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی وصول مالیات شود.

خاندوزی با اشاره به ارقام بالای پیش بینی بینی شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور از ناحیه واگذاری سهام دولت در شرکت‌های دولتی و نیز مولد سازی دارایی‌های دولت و با تأکید بر اینکه در این خصوص، باید با جدیت کامل به دنبال تحقق درآمدها باشیم، عنوان کرد: متأسفانه در این خصوص و به ویژه مولدسازی دارایی‌های دولت، همواره، عملکرد پایینی داشته‌ایم اما با توجه به اعتماد مقام معظم رهبری و تفویض کامل اختیار به وزارت اقتصاد در این ارتباط، بسیار امیدواریم در سال آتی در زمینه مولد سازی دارایی‌های دولت، بتوانیم درآمدهای پیش بینی شده را محقق کنیم.

وزیر اقتصاد در زمینه عملکرد دولت در خصوص انتشار اوراق خزانه اسلامی در سال جاری، با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تراز فروش اوراق خزانه منفی است، گفت: امسال بیش از مقدار فروش اوراق، بازپرداخت آنها را انجام داده‌ایم و همین باعث شده تراز ما منفی باشد.

وی افزود: سال آینده با استفاده از ابزارهای مختلف تلاش خواهیم کرد نه تنها این تراز منفی نباشد، بلکه آن را مثبت کنیم.

منبع: مهر
شناسه خبر: 991700

مهمترین اخبار اقتصادی: