روزنامه لبنانی الاخبار گفت که آمریکا تلاش میکند در ازای ارائه مشوقهای اقتصادی به لبنان تنشها در مرزهای شمالی در نتیجه عملیات حزب الله علیه رژیم صهیونیستی فروکش کند.
روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی با عنوان «بازاریابی اسرائیل برای راه حل هوخشتاین: عقب نشینی در ازای یک «هویج اقتصادی»!» از تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای دستیابی به یک توافق با حزب الله لبنان به منظور کاستن از تنشها در مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی خبر داد.
به گزارش الاخبار، این روزها عبارت «راه حل دیپلماتیک» به زبان مقامات اسرائیلی افتاده است، زیرا هر چقدر تهدیدهای تلآویو درباره گسترش نبرد با لبنان شدت گرفت، اما نتوانست حزب الله و حملات آن را در جبهه شمال اسرائیل مهار کند.
الاخبار آورده است، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی دو روز پیش گفت که یوآف گالانت، وزیر جنگ این کشور با آموس هوخشتاین، مشاور ارشد در امور انرژی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تلآویو دیدار کرده و گفته که تلآویو آماده است تا مشکل با حزبالله را از طریق توافق دیپلماتیک حل کند.
در این نشست همچنین مشکلات امنیتی در مرز لبنان و مسئله بازگشت آوارگان اسرائیلی به خانههایشان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. گالانت تصریح کرده که اسرائیل مصمم است امنیت مرزهای شمالی با لبنان را بهبود بخشد و خطر حمله از آن منطقه را از بین ببرد.
رسانههای عبری گفتند که هوخشتاین نکات اصلی یک توافق سیاسی را به مقامات صهیونیست ارائه کرده که در مدت اخیر برای ترویج و حصول توافق درباره آن تلاش میکند.
یدیعوت آحارنوت در گزارشی آورده است که مشاور بایدن طرحی دو مرحلهای ارائه داده است که در مرحله نخست حزب الله به شمال رود لیتانی عقبنشینی کند تا ساکنان شمال سرزمینهای اشغالی بتوانند به خانههایشان بازگردند و ارتش لبنان و نیروهای یونیفل با هدف حفظ ثبات در جنوب لبنان و در طول مرز مستقر شوند.
بر اساس گزارش این روزنامه عبری، اگر حزب الله با این شرط موافقت کند، آمریکا و جامعه بین المللی مشوقهای اقتصادی به لبنانیها ارائه خواهند داد( رفع موانع تحریم مالی لبنان و ازسرگیری حفاریها در چاههای نفت و گاز این کشور).
آمریکا از سال ۲۰۲۰ با اجرای قانون موسوم به سزار و وضع تحریمها علیه لبنان و سوریه به دنبال اعمال فشار سیاسی بر آنهاست، اما تاکنون نتوانسته شروط سیاسی خود را بر آنها تحمیل کند. بحران اقتصادی در لبنان اهم از آن زمان جدی شد و ارزش پوند لبنان رو به سقوط رفت و معیشت لبنانیها در سایه تشدید محاصره از سوی آمریکا سخت شد.
امکان عقبنشینی اسرائیل از برخی مناطق مرزی
از سوی دیگر رسانههای عبری طی روزهای گذشته اعلام کردند که احتمالا تل آویو با دور شدن هشت تا ۱۲ کیلومتری حزب الله از مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی موافقت کند اما مقامات حزب الله بارها تاکید کردند که هیچ درخواستی را قبل از توقف جنگ اسرائیل علیه غزه نمیپذیرند.
به گزارش این رسانهها احتمال زیادی وجود دارد که اسرائیل با بازگرداندن مناطق کوچکی از زمینهایی که سالها مورد مناقشه بودهاند، موافقت کند و از میان ۱۲ نقطه بحثبرانگیز در طول ۱۳۰ کیلومتر مابین راس الناقوره و دامنههای کوه جبل الشیخ، مهمترین منطقه مزارع شبعا است که عاری از شهرکهای اسرائیلی است.
این رسانهها تاکید کردند: مابقی نقاط بحث برانگیز، زمین هایی هستند که مساحت آنها از چند متر بیشتر نمیشود و اسرائیل ممکن است در ازای ایجاد مانع جدید مرزی با ابعاد و قابلیتهای تکنولوژیکی عظیم، آنها را نیز واگذار کند که پس از یک دهه غفلت، چهره مرز را در دو سال آینده تغییر خواهد داد.
روزنامه الاخبار پند روز پیش هم بر اساس آنچه دادههای به بیرون درز کرده خوانده است، گفت که طرح هوخشتاین شامل تایید مالکیت لبنان بر نقطه "B1" واقع در خلیج ناقوره است و به دنبال آن ترسیم مرزهای زمینی کلید میخورد و راه حلی برای ۱۳ منطقه مورد مناقشه در خط آبی تعیین شده از سوی سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ پیدا خواهد شد.
بر اساس طرح مشاور بایدن، اسرائیل از بخش لبنانی روستای الغجر و مزارع شبعا نیز عقب نشینی کرده و آنجا را به دلیل اینکه منطقه مورد مناقشه است به نیروهای بین المللی تحویل میدهد که به طور خودکار منجر به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ مورد درخواست اسرائیل، به ویژه ایجاد یک منطقه حائل در منطقه عملیات نیروهای اضطراری بین المللی در جنوب رودخانه لیتانی میشود.
الاخبار لبنان پیش از این نیز تقلای آمریکا برای ایجاد آتشبس در مرزهای لبنان با سرزمینهای اشغالی در ازای ایجاد توافقی درباره مسائل مالی و ترسیم مرزهای خشکی لبنان را دستاورد اقتصادی ورود حزب الله به عملیات طوفان الاقصی برشمرد.
الاخبار گفته که هوخشتاین به طرفهای مسئول لبنانی هم قول داده که شرکت فرانسوی توتال به لبنان بازخواهد گشت تا علاوه بر کار در بلوکهای ۸ و ۱۰، مجدداً برای انجام کارهای حفاری و اکتشاف در بلوک ۹ پس از انتخاب نقطه حفاری جدید اقدام کند. هوکشتاین همچنین به طور ضمنی اعتراف کرده که توقف فعلی کار توتال در چاههای نفت و گاز لبنان در دریای مدیترانه به دلایل سیاسی بوده است.
پایان پیام/