نمایندگان مردم در مجلس رای به حذف یارانه پرمصرفهای برق دادهاند، اما 5.2 درصد از بدمصرفهای لاکچرینشین تهران همچنان هزینه برق خود را از جیب همه مردم برداشت میکنند.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: برداشت از جیب همه مردم و واریز به حساب تعداد کمی ثروتمند، تنها کار داروغه ناتینگهام در کارتون رابینهود نبود، امروز هم 5.2 درصد از مشترکان بدمصرف پایتخت، هزینه برق خود را از جیب همه مردم برمیدارند.
توانیر گزارش داده مشترکان بدمصرف برق تهران در مناطق یک، دو و سه تهران ساکن هستند.
یک واحد مسکونی لاکچری با استخر آب گرم در مناطق مرفهنشین تهران
در حالیکه قانون دولت را مکلف کرده قیمت برق بدمصرفها واقعی کرده و یارانه آن را حذف کند اما اطلاعی از اجرای این قانون توسط دولت در دست نیست.
بهمن ماه 1400، کاهش یارانه برق پرمصرفها در دستور کار قرار گرفت اما این روند تا حذف کامل یارانه ادامه نیافت.
مشترک بد مصرف به مشترکی اطلاق میشود که بیشتر از 1.5 باربر الگوی تعیین شده برق مصرف میکند.
مصرف بالای برق توسط بدمصرفها سبب شده تا در بازههای زمانی اندکی از سال، میزان برق تامین شده پاسخگوی نیاز نباشد و ناترازی برق شکل بگیرد.
کارشناس برق سعید محدثی با انتقاد از دولت نسبت به جهتگیری در مقابل پرمصرفها معتقد است که مصرف برق یک خانه مشخص است و باید سقف مشخص داده باشد، برای مثال با لحاظ بدترین شرایط مصرف برق یک خانه از 2 برابر الگو بیشتر نمیشود و راهکار درست این است که اصلا برقی فراتر از 2 برابر الگو به مشترک داده نشده و کنتور او به صورت خود جریان مصرف را قطع کند.
در مقابل استاد دانشگاه سجاد حسیننیا به آزادی مردم در مصرف برق اشاره کرده و میگوید که دولت باید به جای استفاده از ابزار سخت نظیر قطع برق باید از ابزار نرم نظیر تعرفه استفاده کرده و با افزایش رقم برق در مصارف بالا، هزینه استفاده فراتر از الگو را بالا برد تا مردم خود تصمیم به مصرف در حد الگو بگیرند.
پس از تصویب قانون مانع زدایی از صنعت برق، دولت تکلیف دارد تا یارانه برق مصارف فراتر از الگو را حذف کرده و با یک تعرفهگذاری پلکانی، هزینه مصرف فراتر از الگو را افزایش دهد.
یک دهه است که کارشناسان انرژی قیمتگذاری پلکانی در برق خانگی را به عنوان یک تجربه جهانی موفق برای ایجاد در میان مردم معرفی کرده و معتقد هستند که این شیوه باید در ایران نیز اجرا شود.
پایان پیام/