در حالی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از ارسال ۹ میلیون پیامک به مالکان خانههای خالی خبر داده که برخی نمایندگان مجلس معتقدند هنوز ساختار قابل اتکایی برای شناسایی این واحدها به وجود نیامده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از شناسایی 12 هزار خانه در کشور خبر داده است.
ابوالفضل نوروزی در اینباره گفته است: بر اساس ارزیابی های انجام شده 120 هزار خانه خالی محرز شناسایی و با معرفی این واحدها به سازمان امور مالیاتی برای تمامی مالکان آنها برگه تشخیص صادر شد.
وی با بیان اینکه فرآیند مالیات ستانی از این واحدها آغاز خواهد شد، یادآور شد: با شناسایی اولیه از خانههای خالی 9 میلیون پیامک به مالکان واحدهای خالی شناسایی شده ارسال شد. ضمن اینکه با تمام افرادی که بیش از 3 خانه در اختیار داشتند، تماس گرفته شد. همچنین با 300 شرکت حقوقـی که گزارش خانه خالی از آنها داشتیم نامه نگاری شد و تذکرات لازم به این شرکتها داده شد.
وی افزود: راهکارهای اتخاذ شده منجر به عرضه 182 هزار واحد مسکونی به بازار مسکن در قالب اجاره یا فروش عرضه شود.
به گزارش تسنیم، اوایل ماه جاری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص خانههای خالی گفته بود: یکی از اولین قوانین خوبی که مجلس یازدهم در راستای تعدیل نرخ اجاره بها و شناسایی خانههای خالی مصوب کرد قانون مالیات بر خانههای خالی بود.
محسن علیزاده افزود: در جهت اجرا قانون مجلس و در جلساتی که در کمیسیون اقتصادی برگزار شد وزارت راه و شهرسازی و وزارت اقتصاد موظف به ایجاد ساختار و سامانهای به نام «سامانه املاک و اسکان» برای شناسایی مسکنهای خالی شدند اما به نظر می آید هنوز ساختار قابل اتکایی برای شناسایی این واحدها به وجود نیامده است.
وی با اشاره به عدم همکاری احتمالی برخی دستگاهها برای ایجاد ساختاری ثابت، یادآور شد: به هرحال این قانون مصوب مجلس و مجری آن دولت است و قاعدتاً هر دستگاهی که از انجام وظایف خود برای تکمیل سامانه سر باز بزند دچار تخطی شده و کمیسیون اقتصادی آمادگی آن را دارد که دستگاهی که همکاری نمیکند را دعوت و از آن مطالبه کند و درواقع از ابزارهای نظارتی خود استفاده کند.
وی با انتقاد از برخی روشهای شناسایی مسکنهای خالی، مطرح کرد: به جای استقرار گشتهای هزینهبر برای شناسایی مسکنها در هر استان بهتر است بودجه و انرژی را برای تقویت سامانه الکترونیکی گذاشت و به سمت استفاده از روشهای نوین و جدید رفت.
انتهای پیام/