پس از نگرانیها مبنی بر این که ممکن است نشست سازمان ملل برای تغییرات آب و هوایی (کوپ ۲۹) در باکو به نتیجه نرسد، کشورهای شرکت کننده در ساعات اولیه صبح امروز (یکشنبه) به یک توافق ۳۰۰ میلیارد دلاری دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، پس از نگرانیها مبنی بر این که ممکن است نشست سازمان ملل برای تغییرات آب و هوایی (کوپ 29) در باکو به نتیجه نرسد، کشورهای شرکت کننده در ساعات اولیه صبح امروز (یکشنبه) به یک توافق 300 میلیارد دلاری دست یافتند.
جهان غرب با پرداخت 300 میلیارد دلار در سال برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازگاری با آب و هوا در کشورهای در حال توسعه از سال 2035 موافقت کرده است، اما کشورهای در حال توسعه از کوبا تا هند این توافق را بسیار دیر و رقم آن را بسیار کم توصیف کردند.
پس از چند روز مذاکرات پرتنش که در برخی مواقع احتمال شکست مذاکرات نزدیک به نظر می رسید، در نیمههای شب به وقت محلی، مذاکرات درباره این توافق به پایان رسید.
کشورهای در حال توسعه پیشنهاد کشورهای صنعتی و ثروتمند از جمله اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ژاپن را که روز جمعه (22 نوامبر) مطرح شد، "شوخی" خواندند. این پیشنهاد حمایتی به ارزش 250 میلیارد دلار در سال را از سال 2035 ارائه کرده بود.
طبق گفته ناظران جامعه مدنی که در این نشست حضور داشتند، حوالی ساعت 3 بعدازظهر شنبه، یک پیشنهاد اصلاح شده باعث شد که این توافق به 300 میلیارد دلار افزایش یابد.
گروهی که شامل 134 کشور در حال توسعه میشود، خواستار اختصاص سالانه حداقل 500 میلیارد دلار از سوی کشورهای ثروتمند شده بودند.
بر اساس این گزارش، حدود 200 کشور در اجلاس کوپ 29 در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان شرکت کردند.
نتهای پیام/