اکونومیک 24
14 مرداد 1402 - 10:54

قطعات روشنایی معین نور

اینکه برای ایجاد یک فضای مدرن و زیبا برای خانه خود به¬دنبال نوعی جدید از لامپ¬ها و چراغ باشید، مسئله تعجب¬آوری نیست.

معرفی انواع چراغ های لاینر و نور خطی

اینکه برای ایجاد یک فضای مدرن و زیبا برای خانه خود به­دنبال نوعی جدید از لامپ­ها و چراغ باشید، مسئله تعجب­آوری نیست. زیرا زیباسازی فضاهای داخلی به شیوه دلخواه و نور بخشیدن به این فضاها در بسیاری از مواقع مورد توجه دیزاینرها و طراحان داخلی قرار می­گیرد.

در این راستا ممکن است از خودتان بپرسید که چه چیزی به مدرن­کردن فضای داخلی کمک می­کند؟  آیا همه نوع لامپ و چراغی برای همه محیط­ها مناسب هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که چراغ لاینر و نور خطی به زیباسازی فضای موردعلاقه شما کمک شایانی خواهند کرد.

این نوع از نورپردازی در زیباسازی و استفاده، بسیار به­صرفه هستند. هرچند که با توجه به دکوراسیون مکان موردنظر، چراغ لاینری و لاین نوری می­توان از انواع مختلف در طرح و رنگ­های متفاوت استفاده کرد. در ادامه مطلب به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

لاینر نوری چیست؟

امروزه با توجه به طراحی­های به­روز صنعت روشنایی، چراغ­های خطی یا لاینر بسیار پرطرفدار شده­اند. چراغ­های لاینر از انواع مختلف با ابعادی متفاوت تشکیل می­شوند.

چراغ لاینر در انواع مختلفی در اختیار مشتری قرار می­گیرد که از معروف­ترین آنها می­توان اشاره­ای به چراغ لاینری روکار، چراغ لاینر دفنی، چراغ لاینری آویز و بسیاری موارد دیگر داشت.

لازم به ذکر است که این دسته از چراغ ها با نام های مختلفی یاد می­شوند که از جمله آنها باید به نور خطی، چراغ لاین، لاینر نوری، چراغ لاینی، چراغ لاینر و چراغ لاینری اشاره کرد.

همچنین باید اضافه کنیم که این نورها در هر نوع فضایی مورد استفاه قرار می­گیرند و در بین دیزاینرهای داخلی، طرفداران زیادی دارند. نمونه­های اجراشده مختلفی از لاین نوری یا چراغ لاینر وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها می­پردازیم.

نور خطی روکار

نور خطی روکار از انواع چراغ لاینر است که با ظاهری زیبا و مدرن کاربردهای فراوانی دارد. این نورها جایگزین مناسبی برای مهتابی­های قدیمی هستند و به ساختن فضاسازی مدرن کمک می­کنند.

به بیان دیگر در این نوع از چراغ لاینری، تمامی قسمت­های چراغ از جمله قاب و بدنه، روی قسمت معین­شده قرار می­گیرند و در معرض دید هستند. از این جهت، بیشتر در قسمت­هایی استفاده می­شوند که به­دلایلی مثل عدم وجود فضا برای ایجاد شیار روی سقف، دیوار یا ارتفاع زیاد هیچ سقفی وجود نداشته باشد.

به همین دلیل می­توان گفت که این لاین نوری صرفا برای مکان­های بدون سقف کاذب مورد استفاده قرار می­گیرد بر روی دیوارهای ساختمان، پس از اتمام مرحله نازک­کاری، کاربرد دارد. باید اضافه کنیم که محیط­های اداری بیشتر از مزیت­های این نورها بهره­مند می­شوند.

نور خطی توکار

در چراغ لاینری توکار، قاب و بدنه درون شیاری که برای جاگذاری این چراغ آماده شده، قرار می­گیرند. در نتیجه فقط امکان دیدن قسمت دیفیوزر و روشنایی بخش چراغ فراهم می­شود.

لاین خطی توکار از پرکاربردترین نورپردازی­های خطی است که اتصالات این دسته از نورپردازی­ها در یک سطح فرو رفته قرار دارد. روکش می­تواند گچ، تخته، سنگ، سرامیک و محصولات مشابه آن باشد و تا لبه دیفیوزر به اجرا دربیاید تا ظاهری ظریف ایجاد کند.

اگر اتاق فضای بصری کمی را اشغال کند، با استفاده از نورپردازی مدل توکار می­توان فضای اتاق را بزرگ­تر نشان داد و علاوه­بر افزایش دید، علاقه و آرامش خاصی را به محیط خواهد بخشید.

نور خطی آویز

این نوع از لاین نوری، با استفاده از آویز کابلی یا تلسکوپی از سقف کار می­شود. با این امکان ظاهر مدرن حفظ خواهد شد. در نوع چراغ لاینری آویز کابلی سیم انتقال جریان از کابل آویز جدا است و به­صورت موازی قرار می­گیرد.

چراغ لاینی بدون لبه

این دسته از لاین نوری­ها برای طراحی­هایی کاربرد دارند که به جز نور، هیچ جزئی از چراغ خطی بر روی سقف پیدا نباشد. به عبارتی این چراغ­های بدون لبه در دکوراسیون و زیبایی اهمیت زیادی دارند. زیرا با استفاده از این روش نور به­صورت یکنواخت و ساده با سقف دیده می­شود.

چراغ لاینر لبه­دار

در این نوع چراغ خطی لبه­دار، لبه­هایی با عرض حدود یک سانتی­متر در اطراف دیفیوزر چراغ قرار می­گیرد. با استفاده از این لبه­ها می­توان نصب این چراغ­ها را به­راحتی انجام داد.

نور خطی دفنی

لاین نوری دفنی از نمونه­های دیگر نورپردازی خطی است که در فضاهای باز مورد استفاده زیادی قرار می­گیرد و علاوه­بر زیبایی، به­عنوان منبع نور اصلی محیط­­های مختلف استفاده می­شود.

این نورها مقاومت بالایی در برابر شرایط آب­و­هوایی شدید دارند و برای همین در مکان­های عمومی مورد استفاده و توجه قرار می­گیرند. همچنین برای افرادی که قصد نورپردازی باغ­ها و تراس و سایر املاک را دارند نیز، مناسب هستند.

به طور کلی با استفاده از این نورپردازی می­توان دکوراسیون­های فضای محیط را ارتقاء داد و از هر نوع حادثه و خسارت جلوگیری کرد.

چراغ خطی زیر کابینتی

یکی دیگر از انواع نورپرازی خطی به­عنوان زیرکابینتی شناخته می­شود. به نوعی می­توان آن را از زیرمجموعه­های چراغ­های لاینری توکار دانست. این نوع به­صورت مخفی در قسمت­های پایینی کابینت نصب شده و می­تواند جلوه متفاوتی را به آشپزخانه ببخشد. چراکه تاثیر زیادی در افزایش روشنایی و زیبایی محیط آشپزخانه خواهد داشت.

چراغ خطی کنجی

چراغ کنجی یکی از روش­های نورپردازی به­شکل 90 درجه و روکار است. چراغ زیرکابینتی کنجی از بدنه­ای آلومینیومی با دیفیوزر کلیکی ساخته شده­است. همین امر باعث افزایش طول عمر ماژول­های ال­ای­دی داخل چراغ خواهد شد. لازم به ذکر است که ولتاژ ورودی چراغ 12 ولت بوده و در 3 رنگ عرضه می­شود.

چراغ خطی قرنیز

از محصولات جدید و بسیار پرطرفدار در صنعت نورپردازی خطی، چراغ خطی قرنیزی است. این چراغ در دسته نورپردازی خطی روکار قرار می­گیرد و نصب آن در قرنیز دیوار انجام خواهد شد. چراغ قرنیزی دارای نورهای آفتابی، سفید و طبیعی با شدت نور 1200، 2500 و 3500 لومن بر متر قابل نصب است.

 

جمع­ بندی

نورپردازی­های خطی در زیباسازی و دکوراسیون داخلی نقشی مهم دارند. درکل نورپردازی و نور در هر محیطی نقشی کلیدی به­همراه داشته و برای همین در انجام و ایجاد هر نوع فضایی بر اساس آن از چراغ لاینری استفاده می­کنند. انواعی از نورهای خطی همیشه به­کمک طراحان و دیزاینرهای فضای داخلی آمده­اند و آماده برای ایجاد محیطی زیبا هستند.

نورهای خطی شامل نورپردازی خطی قرنیز، خطی کنجی، خطی زیرکابینتی، خطی دفنی، خطی روکار، خطی توکار، چراغ لاینر لبه­دار و چراغ لاینی بدون لبه می­شود. به همین دلیل به­خوبی می­تواند به یاری طراحان داخلی آمده و زیبایی محیط­های مختلف را 2 چندان کند.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1426688

مهمترین اخبار اقتصادی: