اینکه برای ایجاد یک فضای مدرن و زیبا برای خانه خود به¬دنبال نوعی جدید از لامپ¬ها و چراغ باشید، مسئله تعجب¬آوری نیست.
معرفی انواع چراغ های لاینر و نور خطی
اینکه برای ایجاد یک فضای مدرن و زیبا برای خانه خود بهدنبال نوعی جدید از لامپها و چراغ باشید، مسئله تعجبآوری نیست. زیرا زیباسازی فضاهای داخلی به شیوه دلخواه و نور بخشیدن به این فضاها در بسیاری از مواقع مورد توجه دیزاینرها و طراحان داخلی قرار میگیرد.
در این راستا ممکن است از خودتان بپرسید که چه چیزی به مدرنکردن فضای داخلی کمک میکند؟ آیا همه نوع لامپ و چراغی برای همه محیطها مناسب هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که چراغ لاینر و نور خطی به زیباسازی فضای موردعلاقه شما کمک شایانی خواهند کرد.
این نوع از نورپردازی در زیباسازی و استفاده، بسیار بهصرفه هستند. هرچند که با توجه به دکوراسیون مکان موردنظر، چراغ لاینری و لاین نوری میتوان از انواع مختلف در طرح و رنگهای متفاوت استفاده کرد. در ادامه مطلب به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
لاینر نوری چیست؟
امروزه با توجه به طراحیهای بهروز صنعت روشنایی، چراغهای خطی یا لاینر بسیار پرطرفدار شدهاند. چراغهای لاینر از انواع مختلف با ابعادی متفاوت تشکیل میشوند.
چراغ لاینر در انواع مختلفی در اختیار مشتری قرار میگیرد که از معروفترین آنها میتوان اشارهای به چراغ لاینری روکار، چراغ لاینر دفنی، چراغ لاینری آویز و بسیاری موارد دیگر داشت.
لازم به ذکر است که این دسته از چراغ ها با نام های مختلفی یاد میشوند که از جمله آنها باید به نور خطی، چراغ لاین، لاینر نوری، چراغ لاینی، چراغ لاینر و چراغ لاینری اشاره کرد.
همچنین باید اضافه کنیم که این نورها در هر نوع فضایی مورد استفاه قرار میگیرند و در بین دیزاینرهای داخلی، طرفداران زیادی دارند. نمونههای اجراشده مختلفی از لاین نوری یا چراغ لاینر وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم.
نور خطی روکار
نور خطی روکار از انواع چراغ لاینر است که با ظاهری زیبا و مدرن کاربردهای فراوانی دارد. این نورها جایگزین مناسبی برای مهتابیهای قدیمی هستند و به ساختن فضاسازی مدرن کمک میکنند.
به بیان دیگر در این نوع از چراغ لاینری، تمامی قسمتهای چراغ از جمله قاب و بدنه، روی قسمت معینشده قرار میگیرند و در معرض دید هستند. از این جهت، بیشتر در قسمتهایی استفاده میشوند که بهدلایلی مثل عدم وجود فضا برای ایجاد شیار روی سقف، دیوار یا ارتفاع زیاد هیچ سقفی وجود نداشته باشد.
به همین دلیل میتوان گفت که این لاین نوری صرفا برای مکانهای بدون سقف کاذب مورد استفاده قرار میگیرد بر روی دیوارهای ساختمان، پس از اتمام مرحله نازککاری، کاربرد دارد. باید اضافه کنیم که محیطهای اداری بیشتر از مزیتهای این نورها بهرهمند میشوند.
نور خطی توکار
در چراغ لاینری توکار، قاب و بدنه درون شیاری که برای جاگذاری این چراغ آماده شده، قرار میگیرند. در نتیجه فقط امکان دیدن قسمت دیفیوزر و روشنایی بخش چراغ فراهم میشود.
لاین خطی توکار از پرکاربردترین نورپردازیهای خطی است که اتصالات این دسته از نورپردازیها در یک سطح فرو رفته قرار دارد. روکش میتواند گچ، تخته، سنگ، سرامیک و محصولات مشابه آن باشد و تا لبه دیفیوزر به اجرا دربیاید تا ظاهری ظریف ایجاد کند.
اگر اتاق فضای بصری کمی را اشغال کند، با استفاده از نورپردازی مدل توکار میتوان فضای اتاق را بزرگتر نشان داد و علاوهبر افزایش دید، علاقه و آرامش خاصی را به محیط خواهد بخشید.
نور خطی آویز
این نوع از لاین نوری، با استفاده از آویز کابلی یا تلسکوپی از سقف کار میشود. با این امکان ظاهر مدرن حفظ خواهد شد. در نوع چراغ لاینری آویز کابلی سیم انتقال جریان از کابل آویز جدا است و بهصورت موازی قرار میگیرد.
چراغ لاینی بدون لبه
این دسته از لاین نوریها برای طراحیهایی کاربرد دارند که به جز نور، هیچ جزئی از چراغ خطی بر روی سقف پیدا نباشد. به عبارتی این چراغهای بدون لبه در دکوراسیون و زیبایی اهمیت زیادی دارند. زیرا با استفاده از این روش نور بهصورت یکنواخت و ساده با سقف دیده میشود.
چراغ لاینر لبهدار
در این نوع چراغ خطی لبهدار، لبههایی با عرض حدود یک سانتیمتر در اطراف دیفیوزر چراغ قرار میگیرد. با استفاده از این لبهها میتوان نصب این چراغها را بهراحتی انجام داد.
نور خطی دفنی
لاین نوری دفنی از نمونههای دیگر نورپردازی خطی است که در فضاهای باز مورد استفاده زیادی قرار میگیرد و علاوهبر زیبایی، بهعنوان منبع نور اصلی محیطهای مختلف استفاده میشود.
این نورها مقاومت بالایی در برابر شرایط آبوهوایی شدید دارند و برای همین در مکانهای عمومی مورد استفاده و توجه قرار میگیرند. همچنین برای افرادی که قصد نورپردازی باغها و تراس و سایر املاک را دارند نیز، مناسب هستند.
به طور کلی با استفاده از این نورپردازی میتوان دکوراسیونهای فضای محیط را ارتقاء داد و از هر نوع حادثه و خسارت جلوگیری کرد.
چراغ خطی زیر کابینتی
یکی دیگر از انواع نورپرازی خطی بهعنوان زیرکابینتی شناخته میشود. به نوعی میتوان آن را از زیرمجموعههای چراغهای لاینری توکار دانست. این نوع بهصورت مخفی در قسمتهای پایینی کابینت نصب شده و میتواند جلوه متفاوتی را به آشپزخانه ببخشد. چراکه تاثیر زیادی در افزایش روشنایی و زیبایی محیط آشپزخانه خواهد داشت.
چراغ خطی کنجی
چراغ کنجی یکی از روشهای نورپردازی بهشکل 90 درجه و روکار است. چراغ زیرکابینتی کنجی از بدنهای آلومینیومی با دیفیوزر کلیکی ساخته شدهاست. همین امر باعث افزایش طول عمر ماژولهای الایدی داخل چراغ خواهد شد. لازم به ذکر است که ولتاژ ورودی چراغ 12 ولت بوده و در 3 رنگ عرضه میشود.
چراغ خطی قرنیز
از محصولات جدید و بسیار پرطرفدار در صنعت نورپردازی خطی، چراغ خطی قرنیزی است. این چراغ در دسته نورپردازی خطی روکار قرار میگیرد و نصب آن در قرنیز دیوار انجام خواهد شد. چراغ قرنیزی دارای نورهای آفتابی، سفید و طبیعی با شدت نور 1200، 2500 و 3500 لومن بر متر قابل نصب است.
جمع بندی
نورپردازیهای خطی در زیباسازی و دکوراسیون داخلی نقشی مهم دارند. درکل نورپردازی و نور در هر محیطی نقشی کلیدی بههمراه داشته و برای همین در انجام و ایجاد هر نوع فضایی بر اساس آن از چراغ لاینری استفاده میکنند. انواعی از نورهای خطی همیشه بهکمک طراحان و دیزاینرهای فضای داخلی آمدهاند و آماده برای ایجاد محیطی زیبا هستند.
نورهای خطی شامل نورپردازی خطی قرنیز، خطی کنجی، خطی زیرکابینتی، خطی دفنی، خطی روکار، خطی توکار، چراغ لاینر لبهدار و چراغ لاینی بدون لبه میشود. به همین دلیل بهخوبی میتواند به یاری طراحان داخلی آمده و زیبایی محیطهای مختلف را 2 چندان کند.