تولید کنندگان می گویند تولید مرغ در کشور افزایش یافته است و برای تداوم تولید سه انتظار از دولت دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهارات جدید اتحادیههای تولیدکنندگان مرغ حاکی است تولید این محصول بیش از اندازه بالا رفته و دولت از همین الان باید به فکر خرید از تولید کنندگان باشد تا آنها ضرر نکنند، از سوی دیگر مسئولان از افت 2500 تومانی قیمت در بازار خبر می دهند که وقتی این دو خبر کنار هم قرار می گیرد میتوان خبر افزایش تولید را بیشتر باور کرد.
از سوی دیگر، گزارش از استانها هم حاکی است جوجهریزیها بیشتر شده و تولید آنها تا 45 روز دیگر به بازار میرسد و این افزایش تولید وظایفی را به دوش مسئولان برای حمایت از پایداری تولید بیشتر کرده که در این گزارش بررسی میشود.
تولیدکنندگان میگویند آنقدر مرغ در سالنهای تولید وجود دارد که باید فکری به بازار آنها شود، دولت یا باید صادر کند و یا در انبارهای داخلی ذخیره سازی کند.
ظرفیت تولید 2 میلیون و 700 هزار تن مرغ در مرغداریهای کشور وجود دارد که در سالهای گذشته 2 تا 2.5 میلیون تن تولید می شد که با این میزان تولید در برخی سالها صادرات هم داشتیم.
* کشور با مازاد مرغ رو به رو شده؛ شرکت پشتیبانی امور دام فکری به حال مرغداران کند
* کشور با مازاد مرغ رو به رو شده؛ شرکت پشتیبانی امور دام فکری به حال مرغداران کند* کشور با مازاد مرغ رو به رو شده؛ شرکت پشتیبانی امور دام فکری به حال مرغداران کنددبیر کانون مرغداران گوشتی، نخستین کسی است که روز گذشته از افزایش تولید بیش از اندازه مرغ در کشور خبر داده و خواستار خرید آن از سوی دولت شده است.
دبیر کانونبه گفته پرویز فروغی، سالنهای پرورش مرغ بیش از اندازه است، اغلب مرغداران زمان تحویل مرغهایشان رسیده ولی بازار کشش جذب آن را ندارد و خریداری نیست و کشور با مازاد تولید مواجه است.
* واردات بی رویه همچنان ادامه دارد
* واردات بی رویه همچنان ادامه دارد* واردات بی رویه همچنان ادامه دارددبیر کانون مرغداران گوشتی همچنین از واردات هم انتقاد کرده که در شرایط مازاد تولید سیاست نادرستی است به گفته وی ورود مرغ منجمد به بازار تقاضای مرغ گرم را کم کرده و مرغها روی دست مرغداران مانده است.
دبیر کانونبنابراین گزارش واردات بی رویه در سالهای گذشته همچنان مشکل اصلی تولید کنندگان بوده است، که بازار داخلی را کساد میکند و محصولات وارداتی رونق بیشتری میگیرد به عبارتی تولید کنندگان داخلی زیر سایه تولیدکنندگان خارجی قرار میگیرند.
اکنون که بر اساس قانون انتزاع، مدیریت تولید و واردات هر دو در وزارت جهاد کشاورزی است انتظار تولیدکنندگان این است که سیاستهای اشتباه گذشته در زمینه واردات برچیده شود.
درگذشته مدیریت تولید و واردات در دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی بود که هر دو ساز خود را می زدند و همواره در زمان و میزان واردات اختلافاتی بود زیرا آمارهای این دو وزارتخانه با هم مطابقت نداشت.
صمت* دو دلیل برای افزایش تولید مرغ
* دو دلیل برای افزایش تولید مرغ* دو دلیل برای افزایش تولید مرغهمواره قیمت بازار شاخص مناسبی از میزان عرضه در بازار می تواند باشد یعنی بر اساس مدل قدیمی عرضه و تقاضا که مبنای سایر علوم اقتصادی شده، عرضه بالا میتواند قیمت را پایین بکشد، آنطور که مسئولان میگویند قیمت مرغ در میادین میوه و تره بار تهران کیلویی 2500 تومان کاهش دارد.
مدیرعامل سازمان میوه و تره بار روز گذشته گفت: «از امروز هر کیلو مرغ با تخفیف ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی و به قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه میشود.»
مدیرعامل سازمان میوه و تره بار روز گذشته گفت: «از امروز هر کیلو مرغ با تخفیف ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی و به قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه میشود.»فصاحت مدیرعامل سازمان میوه و تره بار میگوید: قرار است هر کیلو مرغ به قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه شود که این امر با توافق و همکاری زنجیره تامین انجام میشود.
طی روزهای گذشته قیمت مرغ در سطح شهر و میادین میوه و تره بار کاهش یافت به طوری که به حدود کیلویی ۳۰ هزار تومان رسید.
وی گفته است تا پایان ماه رمضان عرضه مرغ با قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه خواهد داشت.
* افزایش جوجه ریزی در استانها
* افزایش جوجه ریزی در استانها* افزایش جوجه ریزی در استانهاافزایش جوجه ریزی معیار دیگری برای افزایش تولید میتواند باشد زیرا جوجه هایی که امروز در مرغداریها ریخته می شود 45 روز دیگر به بازار میآیند بنابراین افزایش جوجه ریزی امروز نوید افزایش تولید فردا را می دهد.
گزارش از استان های کشور حاکی است که جوجهریزیها در برخی مواقع رکورد زده است؛ در اینباره رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه رکورد جوجه ریزی در مرغداری های این استان شکست، گفت: میزان جوجهریزی در واحدهای پرورش نیمچه گوشتی استان نسبت به سال قبل آن با ۱۰ درصد رشد به بیش از ۳۲ میلیون قطعه رسید.
به گفته رضا افلاطونی در استان ۳۹۸ واحد جوجهریزی پرورش نیمچه گوشتی فعالیت میکنند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم هم گفت: درسال ۱۴۰۰، میزان ۱۴ میلیون و ۱۱۲ هزار قطعه جوجهریزی مرغ گوشتی در واحدهای مرغداری استان صورت گرفت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه جوجهریزی در این استان 12 درصد رشد داشته گفت: بیش از 9 میلیون قطعه جوجهریزی در مرغداریهای گیلان انجام شده است.
مسئول سازمان جهاد کشاورزی استان اراک هم از 36 میلیون و 800 هزار قطعه جوجه ریزی پارسال در واحدهای مرغداری، پرورش طیور گوشتی و تخمگذار استان مرکزی انجام شد.
* ضرورت حمایت از مرغداران در راستای جلوگیری از کاهشی شدن تولید
* ضرورت حمایت از مرغداران در راستای جلوگیری از کاهشی شدن تولید* ضرورت حمایت از مرغداران در راستای جلوگیری از کاهشی شدن تولیداگر چه کشور ظرفیت 2 میلیون و 700 هزار تن تولید مرغ دارد و بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد جایگاه سیزدهم تولید جهان را تصاحب کرده اما به تجربه دیده شده تولید از ثبات کامل برخوردار نیست و سیاستهای داخلی همواره بر این تولید تاثیر گذاشته است مثلا زمانی صادرات داشتیم و زمانی به خاطر کاهش تولید مرغ به قیمت کیلویی 45 هزار تومان رسید.
اگر چهدر این میان تولیدکنندگان انتظاراتی از دولت دارند که در ادامه میخوانید.
«نخست اینکه در زمان مازاد، محصول آنها از سوی شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره سازی شود و در زمان نیاز به بازار تزریق شود که در این صورت جلوی واردات گرفته می شود و نیز قیمت تولید کننده هم دچار نوسان نمیشود».
«دوم نهاده و خوراک طیور به خوبی تامین شود زیرا اینها 70 درصد هزینه تولید را تشکیل میدهند و هر گونه خلل در تامین میتواند روی نوسان قیمت بازار مرغ هم موثر باشد».
«سوم، آرین تنها نژاد ایرانی است باید اصلاح شود و در مقابل سایر نژادها عملکرد بهتری داشته باشد بهویژه اینکه دولت به دنبال این است که این نژاد را در داخل ترویج کند».
بنابراین گزارش مسولان ارشد کشور و نظام بارها به خودکفایی در مصحولات اساسی تاکید کردهاند و حال که خودکفایی در تولید مرغ را داریم این مهم را باید با چنگ و دندان حفظ کرد و قطعا واردات بیموقع و بیرویه خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد و تولید کشور وارد میسازد.
انتهای پیام/
انتهای
شناسه خبر: 233238