اکونومیک 24
13 دی 1401 - 14:10

افزایش غیرقانونی قیمت محصول ۴ شرکت لوازم خانگی؛ وزارت صمت ورود کند

بررسی بازار در هفته های اخیر نشان می دهد، تاکنون ۴ شرکت لوازم خانگی به صورت غیرقانونی ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت محصولات خود را افزایش داده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که هنوز وزارت صمت یا سازمان حمایت هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نکرده است، برخی شرکتهای لوازم خانگی خودسرانه وغیرقانونی بین 10 تا 15 درصد محصولات خود را به بهانه های مختلف از جمله افزایش قیمت ارز گران کردند که هنوز هیچ برخوردی هم از سوی نهادهای مسئول و نظارتی با این گران فروشی انجام نشده است.

بررسی بازار در هفته های اخیر نشان می دهد، شرکت های پاکشوما، دیپونیت ، امرسان، آلتون از 10 تا 15 درصد قیمت محصولات خود را به صورت غیر قانونی افزایش داده اند و مابقی تولیدکنندگان نیز درخواست کسب مجوز گرانی دارند ولی هنوز مجوزی صادر نشده است.  

جالب است که با روند نزولی قیمت دلار در بازار پیش بینی ها بر این بود تا شاید قیمت لوزام خانگی نیز متاثر از این موضوع روند کاهشی را تجربه کند اما متاسفانه هنوز بازار نسبت به تغییرات نرخ ارز مقاومت کرده و تولیدکنندگان در تلاش برای دریافت مجوز رسمی افزایش قیمت هستند.

در شرایط فعلی برخی از تولیدکنندگان تمایلی به عرضه محصول در بازار نداشته و یا برخی دیگر با اعلام لیست های جدید محصولات را با قیمت هایی بالاتر در بازار عرضه کردند. تعدادی هم عرضه کالا را به بازار محدود کرده اند که همین موضوع عاملی شده تا قیمت آن کالاها در بازار افزایش پیدا کند.

برخی تولیدکنندگان نیز به جای معرفی لیست جدید، محصولات خود را با شگردهایی خاص آنهم با قیمت های بالا در بازار عرضه می کنند به نحوی که محصول گذشته را با تغییراتی جزئی مانند تغییر صفحه نمایش و یا جابجایی دکمه ها آن را محصول جدید معرفی کرده و راهی بازار می کنند که واحدهای نظارتی باید با این متخلفین برخورد لازم را انجام دهند.

در همین ارتباط اکبر پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به شوک‌های روانی ایجاد شده در بازار لوازم خانگی بعد از نوسان‌های نرخ ارز، گفته است: شرکت‌ها به شکل رسمی هیچ‌گونه افزایش نرخی را اعمال نکردند و نتوانستند مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی را از سازمان حمایت و سازمان صمت دریافت کنند.

به گفته وی؛ تعدادی از شرکت‌ها فروش را متوقف کردند و کالاها را نگه داشتند. برخی شنیده‌ها حاکی از این مهم است که چند نمایشگاه فروش لوازم خانگی در شیراز و تبریز از تحویل کالا پس از فروش امتناع کردند.

این فعال صنفی با اشاره به افزایش نرخ تعداد محدودی از تولیدات لوازم خانگی، تصریح کرد: 3 شرکت افزایش قیمت را اعمال کردند اما هنوز لیست این شرکت‌ها به‌دست اتحادیه نرسیده است.

وی کالاهای عرضه شده در فروشگاه‌های اینترنتی را کالاهای قاچاق دانست و افزود: 99 درصد از کالاهایی قاچاق و فیک در این فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند و هیچ نهادی بر عملکرد آنها نظارت ندارد؛ در این شرایط اقتصادی دولت از کاسبان 15 روزه مالیات را مطالبه می‌کند.

به گفته این فعال صنفی؛ مردم برای خرید کالا از سامانه جامع گارانتی، کد شناسانه و کد رهگیری استعلام دریافت کنند اگر کالاهای در این سامانه‌ها تعریف نشده باشد کالای قاچاق محسوب می‌شود.‌

پازوکی در پاسخ به این پرسش که نوسان‌های نرخ ارز تا چه میزان در قیمت کالاهای تولید داخل تاثیر می‌گذارد؟ گفت: مطابق با آمار انجمن لوازم خانگی از 100 درصد کالاهای تولید داخلی 30 درصد از قطعات آن در داخل کشور تولید می‌شود.

در شرایط فعلی وزارت صمت باید به این موضوع ورود پیدا کرده و ضمن رعایت حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سیاست روشنی را نسبت به صنعت لوازم خانگی داشته باشند تا  بازار با نابسامانی قیمتی روبه رو نشود و تولیدکنندگان در روند تولید با مشکل مواجه نشوند. 

انتهای پیام /

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 952482

مهمترین اخبار اقتصادی: