مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: افزایش اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج کشور، انگیزهها برای قاچاق سوخت را افزایش داده است و سال گذشته 47 انشعاب غیرمجاز در خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی کشف کردیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت طی نشستی خبری در آستانه برگزاری بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت تهران عنوان کرد: نیاز شبکه خطوط لوله انتقال نفت و فرآوردههای نفتی بستگی به نحوه نگهداری از آنها دارد. به طور مثال هماکنون خط لوله گچساران با بیش از 60 سال عمر از لحاظ کارکردی مشکلی ندارد ولی خط لوله 16 اینچ اهواز به اندیمشک دچار مشکل شده است.
وی افزود: از مجموع 14 هزار کیلومتر خطوط لوله ایران تنها 125 کیلومتر نیاز به نوسازی دارد و وضعیت نگهداری از این خطوط مطلوب است و فرسودگی شبکه خطوط ایران جزئی است.
* کشف 47 مورد انشعاب غیرمجاز و سرقت سوخت در سال گذشته
رحیمی گفت: متاسفانه افزایش اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج کشور، انگیزهها برای قاچاق سوخت را افزایش داده است. سال گذشته 47 انشعاب غیرمجاز بر خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی کشف کردیم و امسال نیز تا کنون 6 7 مورد انشعاب غیرمجاز و سرقت از خط لوله کشف شده است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در برخی موارد کشف انشعابات بسیار سخت است اما ما تلاشمان را میکنیم که انشعابات در سریعترین زمان ممکن کشف شود و وضعیت مثل گذشته نیست که مثلا چند ماه برداشت غیرمجاز صورت بگیرد و تازه شرکت متوجه این موضوع بشود.
وی اظهار داشت: بسیاری از انشعابات غیرمجاز قبل از برداشت و سرقت سوخت توسط خطران کشف میشود اما در برخی موارد نیز شیوه سرقت سوخت پیچیده میشود. مثلا در خط لوله 26 اینچ بندرعباس به رفسنجان، سارقین یک تونل 40 متر احداث کرده بودند و از زیر زمین به خط لوله انشعاب زده بودند. برای جلوگیری از این اتفاق، متاسفانه ما 5 نفر از همکاران را از دست دادیم.
* صرفهجویی 1.26 میلیارد دلاری توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت و سوخت
رحیمی گفت: حجم انتقال نفت خام و فرآورده بهوسیله خطوط لوله سال 1401 به 131 میلیارد لیتر رسید که نسبت به سال 1400 به میزان 2.2 درصد افزایش یافته است. در سال 1401، مجموعا 63 میلیارد لیتر فرآورده و 68 میلیارد لیتر نفت خام بهوسیله خطوط لوله نفت و فرآورده کشور منتقل شد. همچنین سال گذشته 3.8 میلیارد لیتر فرآورده را به نیروگاهها انتقال دادیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در پایان گفت: هزینه انتقال فرآورده با نفتکش به ازای هر تن کیلومتر معادل 738 تومان است و این رقم برای خطوط لوله 79 تومان است، یعنی هزینه 90 درصد کاهش پیدا میکند. با جایگزینی خط لوله به جای نفتکش معادل 1.26 میلیارد دلار در مصرف نفتگاز صرفهجویی میشود.
پایان پیام/