سخنگوی سازمان امور مالیاتی جزئیات دریافت مالیات از خودروها و خانههای لوکس در سال جاری را تشریح کرد.
مهدی موحدی بکنظر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد خواسته مخاطبان فارس من مبنی بر گرفتن مالیات در مالکیت بیش از یک خودرو و یا یک مسکن گفت: ما قانونی برای گرفتن مالیات از چند خودرو نداریم، بلکه مالیاتی که در چند سال اخیر در قالب قوانین بودجه سالانه تصویب شده، مربوط به مالیات بر خودروهای لوکس و گران قیمت و املاک لوکس است که از سال 1400 این مسئله در قوانین بودجه گنجانده شده است.
وی گفت: در قانون بودجه 1402 هم مالیات بر خودروی لوکس وجود دارد. در سال قبل هم این مسئله بود. کسانی که خودروی به ارزش بیش از یک ونیم میلیارد تومان داشتند، به عنوان خودروی لوکس قلمداد میشد و باید مالیات میپرداخت. امسال هم طبق قانون بودجه 1402 عدد 3 میلیارد تومان برای خودروی لوکس در نظر گرفته شده است؛ یعنی خودروهایی که ارزش آنها کمتر از 3 میلیارد تومان باشد، مالیات ندارند، اما هر خودرویی که ارزش آن بیش از 3 میلیارد باشد، به عنوان لوکس قلمداد شده و از ابتدای سال جاری مشمول یکدرصد مالیات میشوند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این پرسش که اگر یک خانوار چند خودرو داشته باشد که ارزش مجموع آنها بیش از 3 میلیارد تومان باشد، گفت: قانون در مورد مجموع ارزش خودرو سخنی نگفته، ولی تصریح دارد که اگر ارزش یک خودرو بیش از 3 میلیارد باشد، امسال مشمول مالیات بر خودروی لوکس میشود.
به گفته موحدی بکنظر، اگر فردی 10 درصد خودروی پراید هم داشته باشد، طبق قانون امسال مشمول قانون خودروی لوکس نمیشود.
* مالیات خانههای مجلل
سخنگوی سازمان امور مالیاتی همچنین در مورد مالیات بر خانههای لوکس و گران قیمت گفت: طبق بند «ع» تبصره 6 قانون بودجه امسال، زمینهای فاقد اعیانی و دارای کاربری مسکونی، اداری، تجاری، باغویلای مجاز با عرصه و اعیان و خانههای مجلل و لوکس که ارزش آنها بالای 20 میلیارد تومان باشد، به مأخذ مالیات 2 در هزار باید بپردازند. بنابراین املاکی که زیر 20 میلیارد باشد، مشمول این مالیات نمیشود و براساس قانون، مالیات برعهده کسی است که از ابتدای سال 1402 مالک خانههای مجلل و یا لوکس باشد، ولو بعد از آن فروخته باشد مشمول مالیات میشود.
موحدی بک نظر این نکته را هم گفت: اگر افرادی فقط یک باب منزل مسکونی داشته باشند که به شرط اینکه در 10 سال اخیر تغییر مالکیت نداده باشد، ولو ارزش آن بیش از 20 میلیارد تومان باشد، چون در 10 سال اخیر تغییر مالکیت نشده، مشمول مالیات بر خانههای لوکس نمیشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان فارس با ثبت پویشی با عنوان «لزوم اخذ مالیات تصاعدی بر مالکیت بیش از یک خودرو و مسکن»، «لزوم برخورد موثر با احتکار آپارتمان توسط سازندگان بخش مسکن»، «قانون مالیات بر خانههای خالی را اجرا کنید»، «حمایت از دریافت مالیات از خانههای لوکس» ، «مالیات از خانههای لوکس در قانون گنجانده شود» ، «کلاکچرینشینان باید مالیات بدهند» ،«قانون اخذ مالیات از لوکسنشینان تصویب شود» و «اخذ مالیات از خانه های خالی چرا اجرایی نمیشود» در سامانه فارس من خواستار پیگیری این مسئله از مسئولان مربوطه شدند.
مخاطبان فارس در این پویش نوشتند :«با توجه به افزایش فعالیت سوداگرانه مافیای مسکن و خودرو در چند سال گذشته که موجب احتکار بخش اعظم خانههای خالی و خودروهای تولید داخل و تبدیل آنها به کالای سرمایهای شده و در کنار آن کوتاهی دولتهای گذشته در امور مسکن و شهرسازی، در حال حاضر جامعه با شرایط اضطراری در زمینه تامین این دو کالا روبروست، لذا انتظار می رود همانند بسیاری از کشورهای جهان، به منظور کاهش فعالیت های سوداگرانه و خارج کردن خودرو و مسکن از حالت کالای سرمایه ای، تصویب و اجرایی نمودن سریع اخذ مالیات تصاعدی بر مالکیت بیش از یک خودرو و مسکن توسط هر شخص، با اولویت بالا و بدون طی روند طولانی اداری، در دستور کار مسئولین محترم قرار گیرد.».
پایان پیام/