اکونومیک 24
03 دی 1401 - 16:04

ایمپلنت بدون درد و جراحی چگونه است؟

ایمپلنت های دندانی بهترین درمان برای دندان های از دسته رفته شما هستند که در این درمان پایه ای به وسیله جراحی در درون استخوان فک قرار می گیرند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ایمپلنت‌های دندانی بهترین درمان برای دندان‌های از دسته رفته شما هستند که در این درمان پایه‌ای در درون استخوان فک شما به وسیله جراحی در درون استخوان فک قرار می‌دهند و ممکن است برای برخی افراد این جراحی ترسناک به نظر برسد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی ایمپلنت بدون درد و جراحی بپردازیم.

روش‌های کاشت دندان بدون جراحی کدام هستند؟

با پیشرفت در علم دندانپزشکی روش‌های نوینی جهت آسایش بیماران ابداع شده است. مشکلات دندان و کشیده شدن آنها باعث ناراحتی‌های زیادی در بیماران بوده است. عدم زیبایی و مشکلات جویدن و هضم غذا با نابودی دندان‌ها زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

امروزه ایمپلنت دندان یک جایگزین مناسب برای دندان‌های دائمی و ثابت است. در این روش یک پایه تیتانیومی یا یک ایمپلنت سرامیکی در لثه بیمار کار گذاشته می‌شود. روی این پایه تاج دندان قرار می‌گیرد.

نحوه قرار گرفتن ایمپلنت در لثه شاید برای بسیاری از بیماران سوال باشد و حتی عدم آشنایی با روش کار باعث ایجاد استرس و نگرانی در بیمار گردد. درد و خونریزی یکی از عوامل انصراف افراد از روش‌های نوین برای حل مشکل دهان و دندان است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت‌های آمریکایی می‌توانید از لینک زیر استفاده فرمائید.

ایمپلنت آمریکایی

این روش امروزه هم از نظر ابزارها و مواد و همچنین مهارت و تجربه پزشکان خیلی پیشرفت نموده است. روش‌های ایمپلنت بدون درد و جراحی که به روش لیزر و پانچ انجام می‌شود گام مهمی در علم دندانپزشکی است.

ایمپلنت به روش لیزری

ایمپلنت با لیزر یک گام مؤثر در کاهش استرس بیمار، انجام عمل در کمترین زمان و با بهبود سریع‌تر است.

لیزر یک نور است که به حالت متمرکز بر روی نقطه‌ای می تابد و می‌تواند از چاقوی جراحی بسیار دقیق‌تر عمل کند. در دندانپزشکی اشعه لیز به جای دریل و اسکالپل جهت ایمپلنت بدون درد و جراحی بسیار کارآمد است.

در این روش احتمال خونریزی و عفونت بسیار کمتر از ایمپلنت به روش جراحی است.

استفاده از تکنولوژی روز مانند رادیوگرافی سه بعدی و سی تی اسکن همراه با لیزر می‌تواند یک ایمپلنت بدون درد و جراحی دقیق را با کمترین مشکل را برای بیمار رقم بزند. ایمپلنت دیجیتالی با لیزر می‌تواند خطای این روش را به حداقل مقدار کاهش دهد.

ایمپلنت به روش پانچ

به این روش ایمپلنت به روش پانچ یا ایمپلنت بدون درد گفته می‌شود. با دستگاه پانچ جهت قرار دادن ایمپلنت، لثه و فک بیمار را به اندازه مناسبی سوراخ می‌نمایند. در ابتدای پانچ باید پزشک دهان و دندان‌ها و لثه بیمار همچنین فک و استخوان‌های آن را دقیق بررسی نماید تا عفونت خاصی نداشته باشد. نرمی لثه و سفتی و نبود استخوان در صورت لزوم باید با پیوند استخوان و ترمیم این قسمت برطرف شود.

برای پانچ کردن پزشک با دستگاهی خاص که دارای سرهایی با اندازه متفاوت می‌باشند سوراخ‌هایی با عمقی مشخص ایجاد می‌نماید در این روش نیاز به جراحی لثه وجود ندارد و درد ایمپلنت دندان بسیار کاهش پیدا می‌کند.

ایمپلنت به روش پانچ

از آنجا که این روش یک مدل ایمپلنت بدون درد و جراحی است بعد از ایجاد سوراخ، ایمپلنت با روکش موقت را در دهان قرار می‌دهند.

مدت ریکاوری و جوش خوردن دندان در این روش تقریباً سه ماه است. بعد از این مرحله پزشک با قالب گیری از دندان‌های بیمار، روکش دائمی را می‌سازد و به جای روکش موقت قرار می‌دهند.

پانچ کردن یک روش سریع است. در یک جلسه ایمپلنت با روکش موقت در دهان قرار می‌گیرد. از آنجا که روکش این روش موقت است باید نکات بهداشت دهان و دندان کاملاً رعایت شود. غذاهای خیلی گرم و سرد یا سفت و چسبنده خورده نشود، مسواک زبر و سفت بکار نرود.

بهبودی این روش در مدت کوتاهی صورت می‌گیرد. در این روش خونریزی، تورم و کبودی لثه را ندارد. ایمپلنت بدون درد و جراحی به روش پانچ برای افرادی که ناراحتی قلبی و فشار خون دارند روش مناسبی است.

کاشت دندان به روش بدون جراحی چه شرایطی را لازم دارد؟

قبل از اینکه پزشک اقدام به ایمپلنت دندان‌های بیمار نماید بررسی سلامت عمومی بیمار همچنین وضعیت استخوان فک و سلامتی لثه ضروری است.

بعضی بیماری‌ها مانند دیابت، هموفیلی، سکته قلبی، بیماری پوکی یا نرمی استخوان، مشکلات خونی می‌تواند موفقیت ایمپلنت را تحت تأثیر قرار دهد. در این بیماری‌ها احتمال جوش خوردن و یکنواختی ایمپلنت با استخوان فک پایین است.

کاشت دندان به روش بدون جراحی چه شرایطی را لازم دارد؟

ایمپلنت برای افرادی که سن زیر ۱۸ سال دارند یا زنان باردار همچنین افرادی که زیاد سیگار می کشند و الکل می‌نوشند پیشنهاد نمی‌شود. افرادی که دندان قروچه دارند در صورت استفاده از این روش باید حتماً از نایت گارد استفاده نمایند و حتی در صورت زیاد بودن دندان قروچه، برای این افراد ایمپلنت انجام نمی‌شود.

وضعیت استخوان فک و داشتن استخوان کافی در این روش خیلی مهم است. اگر فک تحلیل رفته باشد یا استخوان کافی نداشته باشد و دچار نرمی استخوان باشد کار ایمپلنت را با مشکل روبرو می‌کند. در این شرایط پزشک ممکن است پیوند استخوان را برای بیمار پیشنهاد دهد.

داشتن لثه هایی سالم در کنار استخوان کافی در فک برای نگهداری ایمپلنت ضروری است. بیماری‌های لثه خصوصاً پریودنتیت و عفونت‌های آن می‌تواند موفقیت ایمپلنت بدون درد و جراحی را تحت تأثیر قرار دهد. قبل از هر روش کشت دندانی رفع عفونت لثه و درمان بیماری‌های آن ضروری است.

مزایای ایمپلنت بدون جراحی

این روش را می‌توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان بکار برد. دوره درمان در این نوع ایمپلنت کوتاه است و ترمیم سریع‌تر انجام می‌شود. از آنجا که در ایمپلنت بدون درد و جراحی برشی در بافت نرم و لثه بیمار ایجاد نمی‌شود احتمال عفونت و تورم لثه وجود ندارد و مصرف آنتی بیوتیک آن هم کمتر است. تحلیل استخوان در این روش کمتر است. ایمپلنت فوری برای کسانی که به درد و عمل جراحی حساس هستند مناسب است.

معایب کاشت دندان بدون جراحی

معایب ایمپلنت زمانی ایجاد می‌شود که وضعیت بیمار قبل از کاشت دندان دقیق بررسی نشده باشد یا به دلیل یک بیماری مخفی بافت استخوانی با ایمپلنت یکپارچه نشده باشد. در صورت مشاهده یا حس هر گونه ناراحتی و لقی در مورد دندان ایمپلنت باید پزشک اطلاع یابد زیرا می‌تواند خطرناک شود.

مراقبت‌های لازم بعد از ایمپلنت بدون جراحی

حداقل دو ساعت بعد از ایمپلنت نباید چیزی خورد. بعد از این مدت خوردن مایعات مانند آبمیوه و سوپ یا شیر مناسب است. غذاهای خیلی سفت و چسبنده مانند گز و سوهان یا چای داغ نباید خورده شود.

ترمیم و ریکاوری کامل لثه و فک در ایمپلنت بدون درد و جراحی سه ماه طول می‌کشد در این مدت روکش موقت روی ایمپلنت قرار دارد. در طول این مدت رعایت نکات بهداشتی و توجه به نوع غذا مهم است.

رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت از ضروریات است. استفاده از مسواک نرم و خمیر دندان با میزان ساییدگی پایین همچنین نخ دندان بدون موم لازم است. برای شستشو دهان روزی دو بار از دهان شویه های غیر الکلی استفاده گردد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 930950

مهمترین اخبار اقتصادی: