ضریب تبدیل مرغ نژاد آرین از ۲.۲ درصد به ۱.۷ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس نژاد مرغ گوشتی آرین که به نژاد ایرانی شهرت دارد چند وقتی است که دستخوش تحولات مهمی شده است.
در اینباره سازمان اقتصادی کوثر در اطلاعیهای از بهبود ضریب تبدیل این نژاد ایرانی و کم شدن تلفات این نژاد نسبت به سویههای دیگر خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است: ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 درصد کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه های وارداتی وارد مرحله جدیتری کرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در تبیین اجمالی شیوههایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، باید گفت که بهگزینی ژنتیکی و تغییر روشهای پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.
در بخش پایانی اطلاعیه آمده است: پژوهش و بازنگریهای علمی در چگونگی عمل به تکالیفی که شرکت مرغ اجداد دیزباد در قبال نژاد آرین بر عهده دارد، مؤثر است، باید مزارع دیگر پرورش مرغ گوشتی نیز در جریان تحولات دانش بنیانی که در دیزباد واقع شده قرار بگیرند، تا با کاهش نیاز به واردات نهاده و ترویج پرورش و مصرف نژاد بومی گامهای موثری در پیاده سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی برداریم.
پایان پیام/