مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آبفای کشور گفت: مقرر شده صدور پایان کار ساختمان توسط مهندسان ناظر ساختمان مشروط به رعایت مباحث مرتبط با مدیریت بهینه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب در ساختمانها باشد.
علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آبفای کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: رایزنیهایی با وزرات راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شده که بر این اساس مقرر شده صدور پایان کار ساختمان توسط مهندسان ناظر ساختمان مشروط به رعایت مباحث مرتبط با مدیریت بهینه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب در ساختمانها باشد.
وی آموزش و ارتقای فرهنگ جامعه نسبت به مدیریت مصرف آب را از عوامل مهم و اثرگذار عنوان کرد و افزود: نصب تجهیزات و ادوات کاهنده مصرف آب مانند پرلاتور و رگولاتور، سردوشهای مخلوطکننده آب و هوا، فلاش تانکهای دو مخزنه، شیرهای اهرمی و پدالی و شیرآلات الکترونیکی مجهز به چشم الکترونیک از عوامل مؤثر برای مدیریت مصرف آب شرب است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آبفای کشور به نقش مؤثر تعرفه و قیمتگذاری آب در مدیریت مصرف اشاره و تأکید کرد: در ایران نیز مانند سایر کشورهای در حال توسعه، قیمت فروش آب بسیار پایینتر از قیمت واقعی و تمام شده آب است و به همین دلیل چون در سبد هزینه خانوار، سهم کمی را به خود اختصاص داده است، موضوع تعرفه عامل انگیزشی برای کاهش مصرف آب نیست.
سیدزاده استفاده از تکنولوژیهای نوین و تجهیزات کاهنده مصرف آب را به عنوان یکی از روشهای مدیریت بهینه مصرف آب عنوان کرد و افزود: در این رابطه همه ساله به منظور نهادینه شدن فرهنگ استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب اعتباری از محل منابع ملی بین شرکتهای آب و فاضلاب به منظور خرید و نصب تجهیزات کاهنده در اماکن عمومی توزیع میشود و بر این اساس در بودجه سالانه شرکتهای آب و فاضلاب نیز همه ساله تأکید میشود.
وی با بیان اینکه الزام به نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب به لحاظ حقوقی و قانونی باید توسط مهندسان ناظر بر تأسیسسات داخلی ساختمان انجام شود، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه بالای آب در کشورهای توسعه یافته، همانند انرژی مصرف آب نیز کنترل میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدررفت آبفای کشور پر مصرفترین بخش خانگی را در مصرف آب، استحمام اعلام کرد و گفت: در بخش خانگی علاوه بر استفاده از سردوشهای کاهنده مصرف، زمان باز بودن شیر آب در حمام را نیز میتواند کنترل کند؛ در سرویسهای بهداشتی، از فلاش تانکهای دو حالته استفاده میکنند و شیرهای آب مورد استفاده در منزل از نوع اهرمی بوده و مجهز به بهترین نوع وسیله مخلوطکننده آب و هوا ( پرلاتور ) است.
وی افزود: اصلیترین عامل کنترل مصرف آب در کشورهای توسعه یافته تعرفه آب است؛ این موضوع سهم قابل توجه و کنترلکنندهای در کاهش مصرف آب دارد.
سیدزاده خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب در تعدادی از کشورهای اروپایی در سال 2021 بالاتر از ایران است، از جمله استرالیا (268)، آمریکا (295) و کانادا (326) که به ترتیب 268، 295 و 326 لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز است.
وی ادامه داد: در ایران سرانه مصرف کل 233 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز و سرانه مصرف خانگی 191 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است.
انتهای پیام/