واحدهای نیروگاهی حرارتی با وجود کاهش 60 درصدی مصرف سوخت مایع 2.2 درصد بیشتر از سال 1401 برق مصرف کردند که به معنای افزایش بهرهوری در صنعت برق است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس گزارش وضعیت آماری صنعت برق کشور از ابتدای سال جاری در 6 ماهه اول سال جاری تا تاریخ 10 شهریورماه نیروگاههای کشور 2 میلیارد و 354 میلیون لیتر سوخت مایع شامل گازوئیل و نفت کوره مصرف کردهاند.
بر اساس این آمار در مدت مشابه سال گذشته یعنی ابتدای سال 1400 تا 10 شهریور همان سال میزان مصرف سوخت مایع واحدهای نیروگاهی معادل 5 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب به ثبت رسیده است.
کنارهم قراردادن این 2 آمار به معنای کاهش 60 درصدی مصرف سوخت مایع توسط واحدهای نیروگاهی کشور در 6 ماهه ابتدای سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
*صنعت برق در 1402 بهرهورتر عمل کرد
در این راستا، علی رادمحر، کارشناس اقتصاد انرژی به خبرنگار فارس گفت: کاهش مصرف سوخت مایع در شرایطی رقم میخورد که تامین برق واحدهای حرارتی 2.2 درصد افزایش یافته است و این مسئله به معنای افزایش بهرهوری در تولید برق کشور است.
*مزایای کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه
به گزارش فارس، استفاده از سوخت مایع همواره یکی از مهمترین محل مناقشات کارشناسان حوزه انرژی و فعالان محیط زیست به حساب میآید و طرفداران محیط زیست به دلیل ایجاد آلودگی و کارشناسان حوزه انرژی به دلیل عدمالنفع مصرف سوخت مایع از مصرف این نوع انرژی در نیروگاهها گلایه دارند.
از سوی دیگر، فعالین صنعت نیروگاهی نیز معتقدند با مصرف سوخت مایع، زمینه افزایش قابل توجه هزینه تولید برق و آسیب به واحدهای تولید برق مهیا میشود.
با توجه به جزئیات یاده شده، کاهش 60 درصدی مصرف سوخت مایع میتواند خبر مثبتی در راستای کاهش آلودگی هوا، کاهش عدمالنفع کشور و همچنین کاهش آسیب به واحدهای نیروگاهی کشور به حساب بیاید.
پایان پیام/