حتماً تابهحال واژه زالودرمانی را زیاد شنیدهاید. زالوها با خاصیتهای خارقالعاده خود سالهاست که در درمان بسیاری از بیماریها به کمک انسان آمدهاند.
اما جالب است بدانیم که زالودرمانی تنها یکی از مصارف استفاده زالوها میباشد. بدن این موجودات سرشار از پروتئین و آنزیمهای فراوان است به همین جهت در دنیا از آنها بهعنوان درمانگران کوچک یاد میشود. امروزه زالوها نهتنها در بخشهای درمانی بلکه در صنایع داروسازی، آرایشی و دیگر صنعتها مورداستفاده قرار میگیرند. با پیشرفت علم هرروزه بخش جدیدی از خواص این موجود کشف میشود به همین جهت بازار نیاز و استفاده از زالوها در دنیا بسیار بالاست بهطوریکه زالوها بهعنوان یک درآمد غیرنفتی در جهان شناخته میشوند.
شرایط لازم برای تولید و پرورش زالو طبی
همانطور که گفتیم نیاز به زالو طبی در جهان بسیار بالاست. این موضوع باعث ایجاد یک موقعیت شغلی بسیار مناسب برای افراد شده است. پرورش زالو طبی یکی از مشاغل کم ریسک و پردرآمد است. برای شروع و راهاندازی کسبوکار پرورش زالو میتوان از محیط کوچکی بهاندازه 20 متر مثلاً یک زیرزمین یا انباری شروع کرد. مهمترین نکته برای شروع راهاندازی این کسبوکار فراهم کردن تجهیزات ضروری و موردنیاز میباشد. معمولاً نگهداری زالوها در محیطهای کوچک درون بطریهای شیشهای یا آکواریومها انجام میشود و برای معتدل کردن دمای محیط از دماسنجهای مخصوص استفاده میشود. بعد از فراهم کردن تجهیزات، زالوها خریداریشده، و به محیط جدید انتقال داده میشوند. مرحله بعدی مربوط به تغذیه این موجودات میباشد. زالوها موجوداتی خونخوار هستند اما نمیتوان برای تغذیهی آنها از هر نوع خونی استفاده کرد. به جهت استفاده زالوها در مصارف انسانی باید حتماً از خون استریل شده و تمیز که در مراکز تولید و تکثیر زالو طبی به فروش میرسد استفاده شود. استفاده از خونهای کشتارگاهی آلوده سبب انتقال بیماری بین انسان و حیوان میشوند. همانطور که گفتیم این شغل جزو مشاغل کم ریسک میباشد اما بااینوجود نمیتوان بدون داشتن اطلاعات کافی پا به عرصه تولید و پرورش زالو طبی گذاشت. شروع به کار در این عرصه پرورش نیازمند یادگیری مهارتهای لازم میباشد.
پرورش زالو طبیمرکز مشاوره تخصصی پرورش زالوطبی و زالودرمانی در کشور
زالوها با اهداف مختلفی تولید و پرورش داده میشوند و شرایط پرورش برای مصارف مختلف متفاوت است. معمولاً زالوها بهصورت لارو، مولد، سوزنی، کبریتی، آرایشی و طبی پرورش داده میشوند. پرورش و تکثیر زالو نیازمند داشتن اطلاعات کافی و گذراندن دورههای پرورش زالو میباشد. موفقیت و رسیدن به درآمدهای بالا در این شغل در صورتی امکانپذیر است که فرد با اطلاعات کافی وارد این عرصه شود. تولید زالو در اندازه و حجمهای بزرگتر معمولاً در فارم های وسیع تر صورت میگیرد و شرایط نگهداری نیز متفاوت تر خواهد بود. برای ورود به این عرصه پرورش فرد نیازمند شناخت انواع بیماریهای زالو و نحوه درمان، نحوه تغذیه و نگهداری، شناخت تجهیزات زالو و... میباشد. به دلیل متفاوت بودن اهداف پرورش باید از همان ابتدا هدف اصلی مشخص شود. درصورتیکه هدف فرد از تولید زالو صادرات و ارسال به دیگر کشورها باشد باید از همان ابتدا مجوزهای لازمه دریافت شود و در شرایط کاملاً استریل زالوها پرورش داده شوند. هرگونه سهلانگاری در این شغل ممکن است باعث ایجاد خسارات، مرگومیر زالوها و ضرر و زیان به زالودارن شود. در مسیر تولید و پرورش زالو و زالودرمانی سؤالات بسیاری برای زالودارن ایجاد میشود به همین جهت گروه صنعت زالو ایران بخش مشاوره و پاسخدهی به سؤالات پرورش زالو را راه اندازی کرده است. در این مرکز دکتر سعید صفوی پور، مهندس سیدمحمد توکلی و دکتر محمد مظاهری که از متخصصان و اساتید حوزه تولید و تکثیر زالو و از پژوهشگران حوزه طب سنتی میباشند در دو بخش مشاوره تولید، تکثیر و پرورش زالو طبی و مشاوره زالودرمانی به صورت کاملاً تخصصی به سؤالات زالوداران و درمانگران حوزه زالودرمانی پاسخ میدهند.
مشاوره و پاسخدهی به سؤالات پرورش زالومهمترین دلایل پرورش زالو
شاید برای شما هم این سؤال پیش بیاید که چرا باوجود وفور زالوها بازار نیاز به این موجود بسیار بالاست؟ در پاسخ به این سؤال طور میگوییم : اول اینکه تمامی زالوهایی که ما در اطراف خود میبینیم خاصیت درمانی نداشته و حتی برخی از آنها سمی نیز میباشند و تنها زالوهای طبی قابلاستفاده جهت مصارف انسانی میباشند. نکته دوم شکار بیرویه و خطر انقراض زالوها میباشد. در چندین سال گذشته به دلیل برداشت بیرویه زالوها از دریاچهها و شکار زالوها توسط دیگر حیوانات، شاهد کمبود و یا حتی در مواردی انقراض این موجود در برخی از نقاط جهان بودهایم. همین دو نکته بهخوبی و روشنی نشان میدهد که زالوهای مناسب برای مصارف انسانی بهراحتی قابلدستیابی نیستند. در سالهای اخیر مراکز بسیاری در سراسر جهان شروع به تولید و پرورش زالو طبی کردهاند و این موضوع کمک بزرگی به چرخه طبیعت زالوها و رفع نیاز به زالو مناسب جهت استفاده در مراکز درمانی، آرایشی، داروسازی و... کرده است.
نیاز بازار جهانی به زالو طبی ایرانی
با توجه به نیاز بازار جهانی به زالو طبی و استفاده از این موجود در صنایع مختلف تولید و پرورش زالو در برخی از کشورهای جهان بهصورت عمده و در حجم بسیار بالا صورت میگیرد. کشورهایی مانند روسیه و آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از صادرکنندگان زالو در جهان هستند. دو گونه از زالوهای ایرانی یعنی هیرودو اورینتالیس و هیرودومدیسینالیس از گونه و نژادهای بسیار مرغوب زالو در جهان هستند. به دلیل وجود این دو گونه، تولید و صادرات زالو در ایران نیز بسیار رونق دارد. اما صادرات زالو نیازمند گرفتن تأییدیهها و مجوزهای لازم از مراکز مختلفی همچون اداره دامپزشکی، بازرگانی، بهداشت و ... میباشد. زالویی مجوزهای لازمه را دریافت میکند که دارای شناسنامه مورد تائید باشد. ( شناسنامه زالو برگهای است شامل اطلاعات زالو همچون: سن، وزن، اندازه، نوع، دفعات تغذیه، تاریخ قرنطینه و...) از نکات مهمی که درگرفتن شناسنامه زالو نقش مهمی دارد تغذیه زالو با خون استریل و پاکیزه میباشد. زالوها به شکلهای مختلفی به دیگر کشورها ارسال میشوند:
ارسال زالو طبی بهصورت زنده جهت مصارف مختلف ارسال مواد و املاح استخراجشده از بدن زالو مانند پروتئینها و آنزیمها ارسال فرآوردههای زالو همچون انواع روغن، صابون، کرم، دارو و...
میزان سود و درآمد پرورش زالو
شغل پرورش زالو طبی جزو مشاغل کم ریسک و کمخطر است و رسیدن به درآمد در این حوزه در صورت انجام درست مراحل پرورش و شناخت صحیح نحوه پرورش بسیار سریع اتفاق میافتد. برای آشنایی بهتر با میزان هزینه و سود بهدستآمده یک فضای 20 متری را موردبررسی قرار میدهیم: این اعداد حدودی بوده و مربوط به سال 1401 میباشد. شخص پرورشدهنده در همان ابتدای کار نیازمند تهیه وسایل موردنیاز پرورش، وسایل موردنیاز تغذیه زالو و خرید حداقل 5000 عدد (زالو لارو) جهت پرورش میباشد. برای تهیه این تجهیزات و راهاندازی کلی حداقل 100 میلیون تومان هزینه نیاز است. از مزیتهای بسیار خوب این شغل رسیدن به درآمد در مدتزمان کوتاه میباشد. زالو دار بعد از شروع به پرورش در مدتزمان حداکثر 6 تا 9 ماه به درآمد خوبی خواهد رسید. شخص زالو دار میتواند برای به دست آوردن هزینه اولیه جهت راهاندازی پرورش زالو طبی از برخی ارگانها یا نهادها مانند جهاد سازندگی، بسیج، کمیته امداد کمک بگیرد و یا با برخی سازمانها و یا دانشگاهها و مراکز علمی همکاری کند. درنهایت وامهای بانکی نیز گزینه مناسبی برای شروع به کار هستند. پرورش زالو در طول روز زمان کمی را از شخص میگیرد. برای پرورش در ابعاد کوچک یک ساعت زمان در طول روز برای بررسی سلامت زالوها کافی است. تعداد نیروی انسانی برای ابعاد کوچک بین 1 تا 3 نفر متغیر است. مدتزمان هضم غذا زالوها بسیار طولانی میباشد و نیاز به تغذیه روزانه ندارند.
آموزش راهاندازی مزرعه پرورش زالو توسط صنعت زالو ایران
تیم صنعت زالو ایران (zalok.ir) یکی از مراکز معتبر در جهت تولید، تکثیر و پرورش زالو طبی در کشور میباشد که سالهاست آموزشهای لازم را در جهت تولید زالو طبی باکیفیت را در اختیار زالوداران قرار داده است. این مرکز آماده پاسخگویی به بسیاری از سؤالات در حوزههایی همچون: تولید و پرورش زالو طبی، راهاندازی فارم پرورش زالو، زالودرمانی و... میباشند.در صورت نیاز به ارتباط با این عزیزان میتوانید با شماره تماس 09392159812 تماس حاصل فرمایید.
تیم صنعت زالو ایران (zalok.ir)
شناسه خبر: 203594