بانک جهانی پیش بینی کرده است که رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۳ به تنها ۱.۷ درصد خواهد رسید و چشم انداز خود را نسبت به سال گذشته تقریباً به نصف کاهش داد و دلیل آن را بدتر شدن شرایط اقتصادی در مقیاس گسترده عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، بانک جهانی پیش بینی کرده است که رشد اقتصاد جهان در سال 2023 به تنها 1.7 درصد خواهد رسید و چشم انداز خود را نسبت به سال گذشته تقریباً به نصف کاهش داد و دلیل آن را بدتر شدن شرایط اقتصادی در مقیاس گسترده عنوان کرد.
این مؤسسه مستقر در واشنگتن تقریباً تمام پیش بینی های خود را برای پیشرفته ترین اقتصادهای دنیا کاهش داده است. در ماه ژوئن، تحلیلگران این بانک رشد 3 درصدی را برای سال جاری میلادی پیش بینی کرده بودند.
بر اساس این گزارش، کاهش شدید این نرخ نتیجه تغییرات شدید در انتظارات بانک جهانی برای رشد اقتصاد ایالات متحده بود.
اکنون پیشبینی میشود که تولید ناخالص داخلی ایالات متحده 0.5 درصد افزایش یابد، که نسبت به پیشبینی قبلی یعنی 2.4 درصد کاهش شدیدی نشان میدهد.
بانک جهانی در آخرین گزارش خود با عنوان «چشم انداز اقتصاد جهانی» اعلام کرد: ایالات متحده، منطقه یورو و چین همگی در حال گذراندن دورهای از ضعف آشکار هستند و پیامدهای ناشی از آن باعث تشدید سایر بادهای مخالف بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه میشود.
به گفته این بانک، چشم انداز رشد چین نیز کاهش یافت و از 5.2 درصد به 4.3 درصد رسید، در حالی که انتظار می رود اقتصاد ژاپن تنها 1 درصد رشد داشته باشد که پیش از این 1.3 درصد پیش بینی شده بود.
این موسسه بین المللی همچنین چشم انداز خود را برای اقتصادهای اروپا و آسیای مرکزی از 1.5 درصد به 0.1 درصد کاهش داد.
اقتصاددانان بانک جهانی می گویند: رشد جهانی تا حدی کاهش یافته است که اقتصاد جهان به طور خطرناکی به رکود نزدیک شده است.
این برآوردها نشاندهنده «سومین رشد ضعیف در نزدیک به سه دهه است که تنها تحت الشعاع رکودهای جهانی ناشی از همهگیری و بحران مالی جهانی قرار گرفته است».
تحلیلگران بانک جهانی تاکید کردند که سیاستهای سختگیرانهای که توسط تنظیمکنندههای پولی در سراسر جهان دنبال میشود، "به بدتر شدن قابل توجه شرایط مالی جهانی کمک کرده است، که باعث تاخیر قابل توجهی بر فعالیت (اقصادی) میشود."
انتهای پیام/