اکونومیک 24
06 اسفند 1401 - 16:37

همکاری شهرداری تهران با وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به کنترل قیمت بازار

تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران در زمینه تعامل سازمان تعاون روستایی و میادین میوه و تره‌بار برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی توسط وزیر جهاد کشاورزی و شهردار تهران امضا شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، صبح امروز جلسه قرارگاه امنیت غذایی به ریاست سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی و با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، معاونین وزیر، روسای سازمان‌ها، مسوولان ذی‌ربط در وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد.

در این جلسه، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی، بر نقش شهرداری تهران و میادین میوه و تره‌بار در تنظیم قیمت کالاها در بازار تاکید کرد.

وی افزود: در یک سال و نیم گذشته میادین میوه و تره‌بار شهرداری و حوزه‌های ذی‌ربط در وزارت جهاد کشاورزی ارتباط خوبی با هم داشته‌اند.

ساداتی‌نژاد با اشاره به این که تدبیر میادین میوه و تره‌بار در شرایط تلاطم قیمت بازار، ایجاد فرصت در جهت تامین بازار را رقم زد، گفت: با تفاهم‌نامه‌ای که بین سازمان تعاون روستایی و سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری امضا خواهد شد، امیدواریم همکاری مثمر ثمرتری داشته باشیم تا حذف واسطه‌ها و ارزان‌سازی غذا در کشور را به دنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد: با افزایش بهره‌وری، حذف واسطه‌ها در بازاررسانی و کاهش قیمت محصول در کشور را خواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهم‌نامه سازمان تعاون روستایی و سازمان میادین میوه و تره‌بار یادآور شد: اگر بتوانیم از ظرفیت مساجد و پایگاه‌های بسیج در محلات استفاده کنیم، می‌توانیم محصولات کشاورزی و پروتئینی را به بخش‌های حاشیه‌نشین در شهر برسانیم.

وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۳۰ باید یک تریلیون درخت در جهان کاشته شود، گفت: چین کاشت ۸۰ میلیارد درخت را پذیرفته که ۴۰ میلیارد تاکنون انجام شده است، عربستان ۵۰ میلیارد، پاکستان ۲ میلیارد و ترکیه ۸ میلیارد درخت را در نظر گرفته که ۴ میلیارد از این میزان را کاشته است.

ساداتی‌نژاد افزود: ایران در تولید کربن جایگاه هفتم و در ترسیب کربن جایگاه ۴۷ را در جهان دارد و باید این شکاف را کاهش دهیم. مهمترین مولفه ترسیب کربن درختکاری است و باید در این زمینه فعال‌تر شویم که با کاشت یک میلیارد درخت طرح را آغاز خواهیم کرد.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۹۳۰ میلیون اصله درخت در کشور کاشته شده است و امیدواریم این طرح بتواند شروع خوبی برای ترسیب کربن در کشور باشد.

مقام عالی وزارت با بیان این که در سال دوم اجرا می‌توانیم طرح را ارتقا دهیم، خاطرنشان کرد: به کاشت ۲۵۰ میلیون اصله درخت در سال نیاز داریم و ظرفیت تولید ۴۰۰ میلیون اصله نهال در سال را داریم.

وی تصریح کرد: امسال طرح را با کاشت ۴۰ میلیون درخت آغاز خواهیم کرد و از سال آینده ۲۵۰ میلیون اصله نهال در سال خواهیم کاشت تا به کاشت یک میلیارد درخت برسیم لذا در این زمینه خواستار همکاری شهرداری هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با طرح فجر تا فطر عنوان کرد: طرح فجر تا فطر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بسیار طرح کارآمدی است و کاهش ۱۰ تا ۳۵ درصدی قیمت محصولات در فروشگاه‌ها می‌تواند تا پایان ماه رمضان به ثبات و تعادل در بازار کمک کند.

ساداتی‌نژاد بر جدیت در پیگیری تفاهم‌نامه با سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تاکید کرد و از شرکت پشتیبانی امور دام کشور و شرکت بازرگانی دولتی ایران خواست تا در زمینه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در استان‌ها با اتاق تعاون ایران همکاری لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور علاوه بر سلامت گوشت، مرغ و ماهی بر قیمت این محصولات در بازار و بازاررسانی این محصولات از مبدا تا خرده‌فروشی نظارت کامل داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر نقش فضای مجازی در عدم ثبات قیمت محصولات در بازار عنوان کرد: روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی باید با رسانه ملی ارتباط موثری داشته باشد و با متخلفان در فضای مجازی که باعث التهاب در بازار و ایجاد استرس در مصرف کننده می شوند برخورد کند.

*ایجاد همکاری مشترک با هدف تحقق ایجاد عایدی برای مردم

در ادامه این جلسه، علیرضا زاکانی شهردار تهران اظهار کرد: پس از انقلاب با وجود این که ما به استقلال سیاسی رسیدیم اما هنوز به استقلال فرهنگی و اقتصادی نرسیده‌ایم؛ ریشه‌های این اتفاق نیز در داخل کشور است، زیرا تهدیدات خارجی برای ما همواره فرصت بوده است.

وی افزود: در همین رابطه یکی از ضعف‌های ما عدم بهره‌مندی از مدیریت مشارکتی است که بر اساس آن باید همه دستگاه‌ها را برای خدمت‌رسانی به مردم پای کار بیاوریم.

زاکانی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت شهری تهران به دنبال ایجاد همکاری مشترک با هدف تحقق ایجاد عایدی برای مردم هستند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در پایتخت برای ارائه خدمات به شهروندان گفت: ظرفیت‌های خدماتی شهر تهران بر این اساس شکل گرفته که سطح خدمت به شهروندان را رشد دهد؛ اکنون در تهران ۳۰۰ میدان میوه و تره‌بار و بازارچه وجود دارد و برای ارتقای خدمت‌رسانی به مردم، سیاست ما توسعه این ۳۰۰ میدان و بازارچه در سطح محلات شهر است.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: خرید قراردادی یکی دیگر از سیاست‌های خدماتی ما در شهرداری تهران است که مبتنی بر آن مطابق نیاز شهروندان محصولات را می‌خریم و حقوق کشاورزان را نیز پرداخت می‌کنیم.

وی تأکید کرد: سیاست خرید قراردادی باعث می‌شود در تلاطمات بازار شرایط را بهتر کنترل کرده و از وارد آمدن فشار اقتصادی بر شهروندان جلوگیری کنیم. سیاست خرید خدماتی باعث می‌شود مبتنی بر نیاز شهروندان محصولات را بخریم و حقوق کشاورزان را پرداخت کنیم تا با این کار در تلاطمات نگذاریم بازار از دست برود و فشار به شهروندان وارد شود.

شهردار تهران گفت: در اجرایی شدن سیاست خرید قراردادی تلاش می‌کنیم باکیفیت‌ترین محصول را با پایین‌ترین قیمتی که نفع کشاورز در آن است بخریم و در اختیار مردم قرار دهیم.

زاکانی پیرامون پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر توسعه همکاری میان شهرداری تهران و وزارت جهاد کشاورزی با هدف ارائه خدمت فراتر از میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه شهروند گفت: شهرداری تهران آمادگی دارد در حوزه توزیع کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت، شکر، روغن و... با همکاری دولت خدمت رسانی ویژه‌ای به شهروندان داشته باشد.

وی ادامه داد: در مدیریت شهری ظرفیت‌هایی وجود دارد که تا پایین‌ترین سطح محلات گسترش پیدا کرده است و با تکیه بر آن می‌توان کارهایی اساسی کرد.

زاکانی در پایان گفت: از حوالی آغاز سال جدید تا پایان ماه مبارک رمضان بازار رونق می‌گیرد، اگر در این دو ماه بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم به ثبات در بازار می‌رسیم و این ثبات در سال آینده نیز استمرار پیدا خواهد کرد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1056806

مهمترین اخبار اقتصادی: