کارشناسان بازار سرمایه معتقدند سیاستگذاریهای فعلی دولت جذابیتی برای خلق ارزش افزوده در بورس ایجاد نمیکند و در مقابل جذابیت را به سمت بازده اسمی داراییها میبرد و جالب اینکه از بورس همین بازده اسمی نیز دریغ میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فشار فروش سنگینی امروز از ابتدای معاملات در بازار سهام حس میشد و اغلب صنایع و سهام بازار تا محدودههای منفی و نزدیکی صف فروش معامله شدند.
روندهای درونی بازار حاکی از غلبه نیروهای نزولی در بازار هستند و احتمال ریزش بازار در معاملات هفته جاری بسیار بالاست؛ کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بورس باید به یک حمایت جدی تر برخورد کند تا بتواند روزهای سرد گذشته خود را جبران کند. حمایت یک میلیون و 800 هزار واحدی به نطر مهمترین و جدی ترین حمایت پیش روی شاخص است.
با نگاهی اجمالی به معاملات امروز بازار سهام میتوان نتیجه گرفت که عطش فروشندگان برای عرضه افزایش یافته اما از آن طرف هنوز خریداران تازه نفس در بازار پیدا نمیشود. در معاملات امروز نیز، اثری از حجم بالای معاملات نبود و این موضوع را میتوان در 2 پارامتر علتیابی کرد.
افزایش رکود در بورس و مشخص نبودن برنامه دولت در زمینه حمایت از بورس، موجب شد ترس در دل سهامدارن جای گیرد و باوجود ارزنده بودن بسیاری از سهمها اما معاملهگران جرات خرید پیدا نکنند.
* سرمایه گذاران رغبتی برای ورود به بورس ندارند
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: سودسازی شرکتها، ثبات بازار و اعتماد مردم به بازار سهام را میتوان از جمله دلایلی دانست که در نهایت منجر به رفتار متعادل سهامداران در بورس خواهد شد.
وی ادامه داد: زمانی این اتفاق میافتد و بورس متعادل خواهد شد که بخش واقعی اقتصاد نیز خوب کار کند. به عبارتی پسانداز حقیقی و حقوقی در مسیر تشکیل سرمایه به کار بیفتد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: سیاستگذاریهای فعلی دولت اما جذابیتی برای خلق ارزش افزوده ایجاد نمیکند و در مقابل جذابیت را به سمت بازده اسمی داراییها میبرد و جالب اینکه از بورس همین بازده اسمی نیز دریغ میشود.
* افت یکپارچه شاخص های عملکردی بورس
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس 29 هزار و 82 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 976 هزار و 673 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 1.46 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 13 هزار و 811 واحدی در رقم 697 هزار و 411 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.94 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 468 واحدی به رقم 25 هزار و 962 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با ریزش 3 هزار و 490 واحد به سطح 126 هزار و 747 واحد رسید.
* چهارمین روز خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای چهارمین روز منفی شد و هزار و 1147 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز رشد 5 برابری داشته است.
امروز نماد وبملت (بانک ملت)، فولاد (فولاد مبارکه) و گلدیرا (شرکت گلدیران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای خکمک (کمک فنر آیند امین)، والماس (سرمایه گذاری الماس حکمت ایرانیان) و شتوکا (توکا رنگ فولاد سپاهان) اختصاص داشت.
در میان گروههای نیز، گروههای بانکها و مؤسسات اعتباری، فلزات اساسی و خودرو و ساخت قطعات بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. بیشترین ورود پول نیز به گروههای استخراج زغال سنگ و منسوجات بود.
* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 8 هزار و 725 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 313 میلیارد تومان بود که 4 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 34 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 5 هزار و 700
میلیارد تومان رسید.
* رشد ارزش صف های فروش بورس
در پایان معاملات امروز، 124 نماد با رشد قیمت و 637 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات یکشنبه، 58 نماد صف خرید داشتند و 146 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 43 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 201 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 76 درصدی به 528 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۰.۴ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها به ۲۵.۹ میلیون تومان رسید.
پایان پیام/