یک کارشناس آب و محیط زیست گفت: اساسا چیزی به عنوان مجوز آبگیری وجود ندارد و این شایعه توسط یک سلبریتی بیاطلاع محیط زیستی طرح شده و متاسفانه مسئولان ذیربط نیز تحت تاثیر فضای رسانه اسیر این اطلاعات غلط شدند و بر مسئله مجوز آبگیری صحه گذاشتند.
محمد صادق محمدنژاد، کارشناس حوزه منابع آب و محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به وقایع اخیر اتفاق افتاده پیرامون سد چمشیر گفت: حجم وسیعی از اخبار غلط در روزهای اخیر راجع به این سد توسط افراد مختلف ارائه شده که زمینه ابهام در افکار عمومی را مهیا کرده است و حتی برخی از مسئولان را نیز به اشتباه انداخته و از ناآگاهی آنها سو استفاده کرده است.
این کارشناس محیط زیست و منابع آب در بیان بخشی از ایرادات وارد شده گفت: یک عدهای در قالب عنوان کارشناس گفتهاند، 70 درصد مخزن روی سازند گچساران است، درحالیکه مطابق گزارشات کارشناسی تنها 36 درصد سد روی سازند گچساران قرار دارد و ممبر نمکی این سازند در نزدیکترین فاصله 300 متر با سطح فاصله دارد.
وی افزود: در بخش دیگری از اظهارات غلط مدعی شدهاند، با آبگیری سد زهره 500 هزار تن نمک در هر سال در آب حل شده و به پایین دست میرود، در حالیکه همین الان، بدون حضور سد رودخانه شور زهره سالانه 2.5 میلیون تن نمک را به پایین دست هدایت کرده و اگر آمار دوستان درست باشد، یعنی تحولی در حیات پایین دست سد زهره رقم میخورد.
*مسئولان محیط زیست اسیر اطلاعات غلط شدند
محمدنژاد ضمن انتقاد به مسئولان محیط زیستی گفت: اساسا چیزی به عنوان مجوز آبگیری وجود ندارد و این شایعه توسط یک سلبریتی بیاطلاع محیط زیستی طرح شده و متاسفانه مسئولان ذیربط نیز تحت تاثیر فضای رسانه اسیر این اطلاعات غلط شدند و بر مسئله مجوز آبگیری صحه گذاشتند.
وی ادامه داد: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در حالی گفته منتظر ارسال نتایج از سوی وزارت نیرو است که گزارش ارزیابی زیست محیطی توسط مهندس مشاور معتمد رویان، در ابتدای احداث سد تهیه و این گزارش با ارائه به سازمان حفاظت محیط زیست زمینه صدور مجوز احداث را فراهم کرده است.
*حیات شرق خوزستان با سد چمشیر متحول میشود
این کارشناس آب تاکید کرد: سد چمشیر با هدف علاجبخشی کمی و کیفی روی رودخانه زهره احداث شده و آب شور و با کیفیت متزلل سیلابی را با مدیریت برای پایین دست مهیا میکند و در بازههای زمانی شاخص شوری را در مقایسه با مدت مشابه قبل از سد بیش از 80 درصد بهبود دهد.
محمدنژاد گفت: حیات شرق خوزستان با احداث این سد متحول خواهد شد و شاهد جلوگیری از هدر رفت سالانه 6 میلیارد دلار آب خواهیم بود.
این کارشناس آب و محیط زیست گفت: آبی که هر سال از رودخانه زهره به دریا ریخته میشود، برای شیرین سازی مجدد و انتقال به مناطق دارای جمعیت به 6 میلیارد یورو هزینه نیاز دارد.
انتهای پیام/