نیروگاه خورشیدی دامغان با وسعتی معادل پارک شهر تهران آماده تولید سالانه 18 میلیون کیلووات ساعت برق پاک به شبکه است.
به گزارش خبرنگار مهر، تحول در انرژیهای تجدیدپذیر یکی از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم است که توسط وزارت نیرو با برنامه ۱۰ هزار مگاواتی پیگیری میشود. ایران با ظرفیت قابلتوجه توسعه انرژی تجدیدپذیر در سالهای گذشته، کمتر از ۹۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی خود را به این مسئله اختصاص داده بود. بر این اساس وعده توسعه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر آن هم در طی ۴ سال، مسئلهای است که به تغییر نگرش در این حوزه احتیاج ویژه دارد.
در همین راستا، یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر که نقش ویژهای در توسعه ۱۰ هزار مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیر کشور دارد، تولید برق از انرژی خورشیدی است. بر این اساس، محمود کمانی، معاون وزیر نیرو با تاکید بر نیاز انرژی تجدیدپذیر به بودجه در مجلس شورای اسلامی، گفت: مجلس باید پیگیری کند تا منابع بودجهای تجدید پذیر نقد شود زیرا بسیاری از تبصرههای موجود در این حوزه رعایت نمیشود.
وی با اشاره به ظرفیت مغفول بودجه انرژی تجدیدپذیر کشور اضافه کرد: بخش قابل توجهی از منابع در نظر گرفته شده برای توسعه تجدیدپذیرها در کشور که قانون مشخص برای آن وجود دارد، احصا نمیشود و این مانع بزرگی برای توسعه انرژیهای نو در کشور به حساب میآید که با همکاری دولت و مجلس این مانع باید از سر راه برداشته شود.
معاون وزیر نیرو خاطر نشان کرد: در فراخوان وزارت نیرو برای انرژیهای تجدیدپذیر که اخیراً منتشر شد، تقاضای ۸۰ هزار مگاواتی روانه بازار شد و باید توجه کرد چرا با وجود چنین تقاضایی معادل کل ظرفیت اسمی نصب شده فعلی کشور است.
نیروگاه دامغان در وسعتی به اندازه پارک شهر تهران به بهرهبرداری میرسد
با توجه به برنامه دولت سیزدهم، هم اکنون یکی از واحدهای نیروگاهی تعبیه شده انرژی خورشیدی در دامغان آماده تزریق برق به شبکه است. نیروگاه خورشیدی دامغان به ظرفیت ۱۰ مگاوات زمینه تولید سالانه ۱۸ ملیون کیلووات ساعت برق را دارا است.
این نیروگاه در وسعتی به انداز ۲۰۰ هزار متر مربع معادل اندازه پارک شهر در ۵ کیلومتری شهر دامغان ساخته شده است و ۶ میلیون یورو هزینه سرمایهگذاری برای احداث آن توسط بخش خصوصی پرداخت شده است.
همزمان با ساخت این نیروگاه از انتشار سالانه ۱۶ هزار تن گاز آلاینده به جو جلوگیری خواهد شد.
انرژی خورشیدی عظیمترین انرژی دنیا
به گزارش مهر، انرژی خورشیدی عظیمترین منبع انرژی در جهان است. این انرژی پاک، ارزان و بی پایان بوده و در بیشتر مناطق کره زمین قابل استحصال است و محدودیت منابع فسیلی و پیامدهای حاصل از تغییرات زیست محیطی و آب و هوای جهانی، فرصتهای مناسبی را برای رقابت انرژی خورشیدی با انرژیهای فسیلی خصوصاً در کشورهایی با پتانسیل بالای تابش ایجاد نموده است.
اساس کار نیروگاههای خورشیدی به این صورت است که نور به صفحههای خورشیدی میتابد و در اثر آن انرژی فوتون به انرژی الکتریکی تبدیل میشود. جریان برق تولید شده توسط صفحههای خورشیدی، مستقیم (DC) است که برای استفاده وسایل برقی معمول در منازل و نیاز روزمره بایستی مشابه برق شهر به جریان متناوب (AC) تبدیل شود. این کار توسط دستگاهی به نام اینورتر انجام میگیرد. نیروگاههای خورشیدی نیز مانند سایر نیروگاههای دیگر امکان اتصال به شبکه (On-Grid) و یا منفصل از شبکه (Off-Grid) را دارند.