یک کارشناس اقتصادی گفت: بهترین اقدام در راستای تحقق مقابله با فرار مالیاتی، تقویت حسابرسی سیستمی و دادهمحوری در اخذ مالیات است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرسول جعفرخانی کارشناس حوزه اقتصادی در رابطه با نظام مالیاتی کشورمان از مشکلاتی رنج میبرد. طی سالهای اخیر اصلاح آن با جدیت در دستور کار قرار گرفت. یکی از مهمترین اصلاحات صورت گرفته در نظام مالیاتی کشور این است که توانستیم از روندهای سنتی و ممیزمحور برای رسیدگی به اظهارنامهها فاصله بگیریم و به سمت تحقق هوشمندسازی نظام مالیاتی حرکت کنیم. طی سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در این زمینه به اجرا گذاشته شد و حسابرسی بخش قابل توجهی از اظهارنامهها به صورت سیستمی و هوشمند انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به گام بلند سازمان امور مالیاتی در راستای کاخ دخالت انسانی و حذف نقش ممیزان مالیاتی در تعیین مالیات مودیان با تحقق حسابرسی سیستمی و دادهمحوری خاطرنشان کرد: طی سال گذشته علاوه بر این که حسابرسیها به سمت هوشمندسازی پیش رفت و اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم انجام شد و کلید خورد. اجرای این مواد قانونی مورد بحث به افزایش هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور منجر شد و دریافت مالیات را بر اساس آمار و ارقام به دنبال داشت. از همین رو نیز اجرای مواد 169 و 169 مکرر در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. تقویت حسابرسی سیستمی اظهارنامههای مالیاتی طی سال گذشته با جدیت در دستور کار بود به نحوی که حسابرسی بیش از 70 درصد اظهارنامه اشخاص حقوقی و بیش از 50 درصد اشخاص حقیقی به صورت سیستمی و هوشمند صورت گرفت. مودیان نیز 95 درصد از اظهارنامههای بخش مالیات بر عملکرد را به صورت سیستمی ثبت کردند. به این ترتیب گام بلندی در راستای کاهش دخالت سلیقه انسانی و ممیزان مالیاتی در روندهای مالیاتستانی کشور برداشته شده است.
جعفرخانی کارشناس حوزه اقتصادی در رابطه با عادلانه شدن روندهای مالیاتی با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی اظهارنظر کرد: از طرف دیگر هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور مزیتهای زیادی دارد که از آن جمله میتوان به عادلانهتر شدن روندهای مالیاتی اشاره کرد. در این روش، مالیاتستانی بر اساس اطلاعات صورت میگیرد و اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور افزایش مییابد. ثبت 95 درصدی اظهارنامه بخش مالیات بر عملکرد به صورت سیستمی توسط مودیان قانونمدار نشاندهنده استقبال آنان از روندهای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است و هر چقدر از روشهای قدیمی و سنتی مالیاتستانی فاصله بگیریم، به نفع مودیان قانونمند است.
وی با اشاره به بهترین اقدام در راستای تحقق مقابله با فرار مالیاتی و اخذ مالیات از دانهدرشتها خاطرنشان کرد: بهترین اقدام در راستای تحقق مقابله با فرار مالیاتی، تقویت حسابرسی سیستمی و دادهمحوری در اخذ مالیات است. حسابرسی سیستمی برای بخش شفاف اقتصاد، منجر به قاعدهمندی و پیشبینیپذیری اقتصاد میشود و در طرف مقابل منجر به شناسایی مودیان فعال در بخشهای زیرزمینی و فراریان مالیاتی خواهد شد.
انتهای پیام/