اکونومیک 24
08 بهمن 1401 - 12:30

ارائه گزارش کامل ایجاد اشتغال به مردم تا پایان سال

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با اشاره به اینکه حدود یک میلیون خدمات اشتغال در سامانه ثبت شده است، گفت: در پایان سال اشتغال ایجادی نظارت شده کامل را به مردم گزارش می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برنامه ریزی برای کاهش نرخ بیکاری و رونق تولید دغدغه همه دولت ها است؛ در دولت سیزدهم هم برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال با جدیت دنبال می شود.

دولت سیزدهم 2 اقدام مهم  را برای اشتغال انجام داده است که پشتیبانی از مشاغل و بهبود فضای کسب و کار است،  دولت با فراگیر کردن واکسن کرونا و به‌تبع عبور از پیک کرونا، وضعیت اشتغال را بهبود بخشید و از بار تعطیلی بازار و مشاغل مختلف کاسته شد.

 مطابق نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار پاییز 1401 بررسی نرخ بیکاری افراد 15ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 8.2درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( پاییز 1400) ، 0.7 درصد کاهش یافته است.

پرداخت تسهیلات برای اشتغالزایی یکی از روش های ایجاد اشتغال است, اما اینکه تسهیلات به انحراف نرود نیز مسئله مهمی است. جلوگیری از انحراف تسهیلات اشتغالزایی مسئله ای است که مورد بحث تمام کارشناسان بازار کار است. چرا که عده ای معتقدند آنچه منجر به ایجاد اشتغال می شود, صرفاً پرداخت تسهیلات نیست. از این رو دولت سیزدهم با هدف رصد و صحت سنجی در پرداخت تسهیلات در خردادماه سال جاری سامانه رصد اشتغال را راه اندازی کرد. سامانه رصد اشتغال خرداد ماه امسال با هدف تماس، نظارت بر اجرای طرح‌های اشتغالزای کشور ذیل «برنامه زیست‌بوم ملی اشتغال» و صحت‌سنجی اشتغال ثبت شده در «سامانه ملی رصد» و نظارت بر نحوه تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال در سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغال کشور افتتاح شد.  در قانون اساسی و در اسناد بالادستی نظام و نیز در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، اشتغال از مهمترین وظایف دولت‌ها عنوان شده است. از سوی دیگر اشتغالزایی یک میلیونی یکی از اهداف دولت به منظور کاهش نرخ بیکاری است که صولت مرتضوی, وزیرکار چندی پیش  خبر از هدفگذاری ایجاد یک میلیون و 200هزار شغل در کشور در راستای زیست بوم ملی اشتغال کرد.

زیست‌بوم اشتغال، 2گروه افراد بیکار و افراد فاقد شغل شایسته را به عنوان مخاطب در نظر دارد و تلاش می‌کند برای افراد بیکار شغل ایجاد کرده و وضعیت شغلی افراد فاقد شغل شایسته را نیز بهبود بخشد. در این زیست بوم 22رسته شغلی در سطح ملی، هشت رسته در سطح استانی و سه رسته در هر ناحیه در نظر گرفته شده است تا با تقویت این مشاغل، بهبود فضای کسب و کار را شاهد باشیم.

محمود کریمی بیرانوند, معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی خبر از ثبت یک میلیون کد ملّی تأیید‌شده در سامانه اشتغال داد و گفت: کسانی که باور ندارند، کافی است که به ناظران ملّی این سامانه که مدیران ارشد، استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند مراجعه کنند و در سامانه ملّی رصد اشتغال، اطلاعات همه افراد ثبت شده را به صورت شفاف و با تفکیک استانی و شهرستانی و نوع خدمات اشتغال دریافت‌شده ببینند.

وی با بیان اینکه  این سامانه برای اولین بار در کشور ایجاد شده و به نوعی تحولی در حوزه راستی‌آزمایی اشتغال و نظارت بر خدمات اشتغال ارائه شده ایجاد شده است ادامه داد: کسانی که باور ندارند، کافی است که به ناظران ملّی این سامانه که مدیران ارشد، استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند مراجعه کنند و در سامانه ملّی رصد اشتغال، اطلاعات همه افراد ثبت شده را به صورت شفاف و با تفکیک استانی و شهرستانی و نوع خدمات اشتغال دریافت‌شده ببینند.

بیرانوند  با بیان اینکه  «سامانه ملّی رصد اشتغال» به قوی‌ترین سیستم نظارتی مجهز شده است و برای اینکه هر شغلی به تثبیت برسد، نظارت سختگیرانه‌ای را مد نظر قرار داده‌ است گفت: گام اصلی برای اجرای زیست‌بوم ملّی اشتغال، هماهنگ کردن دستگاه‌ها و نهادها بود که در این راستا 71 دستگاه و نهاد حاکمیتی و مردمی همکاری و الگوهای ما را در عرصه اشتغال در نقاط مختلف پیاده کردند.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای زیست بوم بیش از 71 دستگاه شناسایی شده است افزود: اما برای ثبت اطلاعات و آمار صحیح که همواره یکی از بزرگترین مشکلات حوزه اشتغال در کشور بود سامانه رصد ملّی اشتغال ایجاد شد. این سامانه بر مبنای کد ملّی ایجاد شده است تا امکان تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در حوزه اشتغال حاصل شود. این سامانه امکان تهیه گزارش‌گیری‌های مختلف و برخط برای تصمیم‌گیری را فراهم می‌کند و بدین ترتیب از ثبت اطلاعات اشتباه به وسیله رفع مغایرت‌های احتمالی از طریق وب سورس‌های متنوع و سه سطح نظارت جلوگیری می‌شود. این سامانه برای شفاف‌سازی در حوزه اشتغال ایجاد شد و دیگر از گمانه‌زنی مثل دولت‌های گذشته خبری نیست و یکی از افتخارات این دولت است.در این زمینه نیز سامانه اصناف کشور نیز به سامانه رصد متصل می‌شود تا اطلاعات آن‌ها در حوزه اشتغال مورد استفاده آماری قرار گیرد.

بیرانوند با بیان اینکه از  قوی‌ترین سیستم نظارتی برخورداریم که این سیستم در دوره‌های قبل سابقه نداشته است. بیان کرد:این نظارت در چهار لایه، سه سطح و دو بار در سال انجام می‌شود. در دولت سیزدهم یک طرح جامع رصد، پایش و نظارت بر اشتغال کشور تدوین و ابلاغ کردیم. مبنای هماهنگی و نظارت همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی سامانه رصد است. 18 هزار کاربر دستگاه اجرایی با این سامانه کار می‌کنند. همه این دستگاه‌‌ها هر نوع خدمتی را که به اشتغال ارائه می‌دهند، ثبت می‌کنند. این سامانه به نسبت سامانه‌های قبل، چندین نوع داشبورد مدیریتی دارد و تمام خدمات اشتغال ثبت شده به تفکیک کد ملّی، آدرس، شماره تلفن، نوع کسب‌و‌کار، دستگاه صادرکننده و جزئیات آن روی سامانه وجود دارد.

وی گفت: شخصاً بارها با متقاضیان تماس گرفتم و دیتا بیسی که در این سامانه وجود دارد به لحاظ دقت و جزئیات اصلاً قابل مقایسه نیست و اصلاً چنین سامانه‌ای قبلاً وجود نداشته است. این سامانه شامل چند مرحله نظارت است. نظارت در سطح شهرستان، استان، ملّی و عالی. این فرآیند 4 لایه‌ای دو بار در سال در سه مرحله نظارت تماسی، پیامکی و حضوری اتفاق می‌افتد. کسانی که باور ندارند بیایند ما این اطلاعات را به آن‌ها نشان می‌دهیم. ما شفافیم و روی نظارت سخت‌گیری می‌کنیم. در حال حاضر حدود یک میلیون خدمات اشتغال ارائه شده به مردم ثبت شده است که من آن را نظارت می‌کنم. ما در پایان سال اشتغال ایجادی نظارت شده کامل را به مردم گزارش می‌دهیم.

 انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1002415

مهمترین اخبار اقتصادی: