بانک مرکزی درباره انتشار اوراق گواهی سپرده خاص سرمایهگذاری اعلام کرد که استفاده و بکارگیری ابزارهای متنوع سیاستهای پولی در زمانهای لازم و ضروری در دستور کار است همچنین گواهی سپرده خاص طرحهای پیشران بهزودی منتشر میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک ضمن تاکید بر ادامه استفاده از ابزارهای مختلف سیاست پولی از جمله اوراق گواهی سپرده خاص سرمایهگذاری برای طرحهای دارای بازدهی بالا و پیشران کشور تصریح میکند: به عنوان سیاستگذار پولی در هر زمان که ضرورت داشته باشد و تشخیص دهد از این ابزار پولی به منظور هدایت هدفمند نقدینگی در تامین مالی طرحهای ملی و سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی استفاده خواهد کرد.
بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، سیاست پولی انتشار و عرضه اوراق گواهی سپردههای خاص با نرخ سود علیالحساب ۳۰ درصد که کل اوراق مذکور در شبکه بانکی توسط متقاضیان مورد استقبال قرار گرفته و خریداری شد در مرحله اول خود موفق بوده و به اهداف مورد نظر رسید. از منظر سیاستگذار پولی و بانکی، این برنامه موفق، یک سیاست موقت نبوده و متناسب با مقتضیات زمانی و بنابر تشخیص و ضرورت، عنداللزوم از این ابزار با حجم و سقفهای مختلف برای هدایت هدفمند نقدینگی به سمت تولید، طرح های مولد و اجرای دقیق برنامههای سیاستگذار پولی در مهار نقدینگی و تورم استفاده خواهد شد.
این اطلاعیه همچنین تاکید دارد مواضع رسمی درباره اجرای برنامههای مربوط به سیاستهای پولی و بانکی کشور توسط رئیسکل بانک مرکزی و رئیس شورای پول و اعتبار به عنوان سخنگو اعلام میگردد و صرفا این مواضع، مبنای هرگونه اطلاعرسانی در خصوص تصمیمات و طرح های جدید در حوزه سیاست های مذکور خواهد بود.
بر اساس دستورالعمل و مجوز انتشار و عرضه اوراق گواهی سپرده خاص که ۱۱ بهمن به شبکه بانکی ابلاغ شد بانک مرکزی با هدف تامین مالی سرمایه در گردش طرحهای اقتصادی با بازدهی مناسب مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سهمیه به کلیه بانکهای کشور جهت انتشار گواهی سپرده خاص صادر نمود که بصورت کامل به فروش رسید.
همچنین در راستای تامین مالی پروژههای پیشران و مولد با بازدهی بالا نیز مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان مجوز صدور این گواهی به بانکهای منتخب داده شده که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
بر اساس دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص، بانکها برای تامین سرمایه در گردش طرحهای با بازدهی بالا اقدام به انتشار این اوراق نموده و در پایان دوره مشارکت، سود قطعی محاسبه و به خریداران این گواهی در شعب بانک ها پرداخت می گردد.
ویژگی بارز این گواهی سپرده خاص آن است که معاف از مالیات بوده و هیچ محدودیت خرید هم برای اشخاص حقیقی و حقوقی ندارد. همچنین امکان بازخرید قبل از سررسید در شعب بانکها با نرخ شکست اعلامی، امکانپذیر است.
بکارگیری این ابزار سیاست پولی که با هدف گسترش مشارکت مردمی در تامین مالی طرحهای تولیدی کشور صورت گرفته است بگونه ای است که دارندگان این گواهی همچنین میتوانند از آن به عنوان وثیقه جهت دریافت تسهیلات بانکی استفاده کنند.
پایان پیام/