ایران میتواند در اجلاس جهانی ILO به وسیله جامعه زنان از اسناد بالادستی و قوانین موضوع در خصوص اشتغال زنان با رویکرد خانوادهمحوری که تدوین شدهاند، حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با تأکید بر حضور جامعه زنان ایران در اجلاسهای جهانی که نشست سازمان بینالمللی کار (ILO) یکی از مهمترین آنها است، گفت: حضور زنان فرهیخته، دانشمند، هنرمند و شاغلین حوزههای مختلف در این عرصهها باید پررنگتر شود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اهمیت حضور جامعه زنان در اجلاسهای جهانی سازمان بینالمللی کار، آنچه مهم است برقراری تعامل و ارتباط با نزدیک به ۲۰۰ کشور است که در این اجلاس شرکت میکنند، اعم از همه زنان و مردانی که در حوزه اشتغال فعالیت دارند.
گلپور تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس میتواند به وسیله جامعه زنان از اسناد بالادستی و قوانین موضوعه در خصوص اشتغال زنان با رویکرد خانوادهمحوری که بسیار شایسته و فاخر تدوین شدهاند، حمایت کند.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با بیان اینکه نقدهایی بر نحوه اجرای قوانین اشتغال و عدم نظارت کافی بر آنها وجود دارد، تصریح کرد: با این وجود در عرصه بینالمللی حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
وی افزود: برخی موارد در کشورهای بسیاری در حال چکشکاری است تا به قانون تبدیل شود، اما ما به این پیشرفت رسیدیم که قوانین اشتغال هم در مجلس، هم در شوراها و حتی آئیننامههای داخلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمایتی است.
گلپور با اشاره به اینکه سازمان بینالمللی کار با قدمت بیش از صد سال، روابط کار را بین کارگر، کارفرما و دولت، تنظیم و سهجانبهگرایی را ایجاد میکند، گفت: این در حالی است که در ادبیات کهن و متون دینی ما صدها سال است که به کرامت انسانی در حوزه اشتغال تأکید شده است.
وی افزود: به همین دلیل ایران بهعنوان یکی از مؤسسان سازمان بینالمللی کار همیشه نقش حامی را در اجلاسهای جهانی این سازمان داشته و حتی بعد از انقلاب اسلامی نیز به دلیل دیدگاه بنیادین خود این حضور ادامه داشته است.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران گفت: اگر سازمان بینالمللی کار در حوزه روابط کار به کار شایسته، کار سبز، بحث آینده کار و … رسیده است، ما در همه این موارد قدمتی چند صدساله داریم و همه آنها در تاریخ ما وجود دارد.
وی یادآور شد: زمانی که قوانین بردگی در برخی کشورها وجود داشت، در کشور ما روابط کار حاکم بود؛ زمانی که اتفاقات وحشتناکی برای پیدا کردن نیروی کار ارزان از زنان با استثمار آنها انجام میشد ما حضور و فعالیت زنان را در تاریخ کشورمان داشتیم.
گلپور تأکید کرد: باید به مرحلهای برسیم که به جای اینکه منفعل باشیم، ثابت کنیم که بهعنوان یک کشور مدعی در حوزه روابط کار، حرف برای گفتن داریم و دنیا میتواند از اندیشههای مردم ایران در حوزه اشتغال بهرهمند شود.