روزنامه انگلیسی گاردین با استناد به آمار جدید از رکوردزنی دزدی از مغازهها در این کشور خبر داد و نوشت بحران هزینههای زندگی مردم را وادار کرده به دنبال راههای جایگزینی برای تامین اقلام مورد نیاز خود باشند.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، روزنامه گاردین با استناد به آمارهای رسمی نوشت است که بحران هزینههای زندگی در انگلیس به رشد بیسابقه دزدیها دامن میزند، چراکه مراجعه مردم به بازار سیاه غذا در حال افزایش است.
به نوشته این روزنامه، برآوردهای کنسرسیوم خردهفروشی انگلیس نشان میدهد که سرقتهای خردهفروشی در سال 2023 یک میلیارد پوند (1.3 میلیارد دلار) به این صنعت خسارت زده است.
در عین حال، آمارهای وزارت کشور انگلیس هم نشان میدهد، دزدی از مغازهها به بالاترین میزان از زمانی که ثبت آمار آن آغاز شده، رسیده است.
اقلامی که بیشتر دزدیده میشوند، گوشت، پنیر و شیرینیها هستند که کالاهای با ارزش بالا محسوب میشوند و قابلیت فروش دوباره دارند. این اقدام در حجمهای زیاد از فروشگاهها و کامیونها دزدیده میشوند تا به مردمی که از افزایش قیمتها آسیب دیدهاند فروخته شود.
اندرو گوداکر، مدیر اجرایی انجمن خرده فروشان مستقل انگلیس میگوید، بحران هزینههای زندگی مردم را مجبور کرده تا راههای جایگزینی برای تامین اقلام مورد نیاز خود بیابند.
وی افزود، مغازههایی که قبلا با دزدی مواجه نشده بودند، گزارش دادهاند که سارقان در عرض چند ثانیه تمام قفسهها را خالی کردهاند. من فکر میکنم که بازار سیاه بزرگتر شده است.
وندی چمبرلین، یک افسر پلیس سابق که اکنون درحزب لیبرال دموکرات فعالیت دارد، میگوید، جای تعجب ندارد که مردم از راههای مجرمانه غذا به دست میآورند زیرا قیمت مواد غذایی مهم اساسا افزایش یافته است.
به گفته چمبرلین، فقر غذایی در انگلیس در این زمان از سال میتواند به صورت ویژه حاد باشد زیرا بانکهای مواد غذایی تنها موارد ضروری را ارائه میکنند که عموما جذابند و نه ارزش تغذیهای دارند.
گزارش اخیر سازمان رقابت و بازار انگلیس (CMA) نشان میدهد، بسیاری از تامینکنندگان معروف خواروبار، قیمت ها را بیش از ارزش آنها افزایش دادهاند و به اصطلاح «تورم طمع» را دامن میزنند و سود بیش از حدی به جیب میزنند.
این گزارش نشان داده است، طی 2 سال گذشته، حدود سه چهارم عرضهکنندگان برند در محصولاتی مانند شیر خشک، لوبیا پخته، سس مایونز و غذای حیوانات خانگی، سودآوری واحد خود را افزایش دادهاند و با انجام این کار، به تورم بیشتر قیمت مواد غذایی دامن زدهاند.
بر اساس گزارش این سازمان، تورم مواد غذایی در انگلیس هرچند که در ماه اکتبر به 10.1 درصد کاهش یافته بود اما همچنان در سطح بیسابقه بالایی قرار دارد.
بنیاد «جوزف راونتری» تقریبا 4 میلیون نفر که بیش از یک میلیون نفر آنها کودک هستند، سال گذشته در انگلیس در شرایط فقر مفرط زندگی کردند.
بنا بر اعلام این خیریه انگلیسی، تعداد انگلیسیهایی که در فقر و تنگدستی زندگی میکنند، در فاصله سالهای 2019 تا 2022 حدود 61 درصد افزایش یافته و 3.8 میلیون نفر به مرحله فقر رسیدهاند.
از طرفی، رقم بیسابقهای از کسبوکارها در سراسر انگلیس در سال گذشته تعطیل شدند. بر اساس جدیدترین آمار اداره ملی آمار انگلیس، تعداد به اصطلاح «مرگهای تجاری» در بازه سالهای 2021 تا 2022 از 328 هزار به 345 هزار افزایش یافته است.
در عین حال، اداره ملی آمار انگلیس اعلام کرد که اقتصاد انگلیس در سه ماه منتهی به سپتامبر 2023، پس از رکود سهماهه، پیش از آن 0.1 درصد کوچک شده است.
آمارهای جدید نشان میدهد، اقتصاد انگلیس در معرض رکود فنی است. رکود فنی زمانی رخ میدهد که حجم اقتصاد برای 2 فصل متوالی کاهش یابد.
پایان پیام/