رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره گرانشدن قیمت نان تأکید کرد: آرد در این بین نقش اندکی داشته و عموماً به هزینه های جاری نانوایی باز می گردد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف تهران، فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با اعلام این که نرخ برخی استانها در قالب نوع یک، دو و سه نان اعلام شده است، افزود: نوع سه آزاد پز هستند و نوع یک و دو نیز یارانهای بوده و نرخ آنها داده شده است.
وی افزود: در نوع یک، دو و سه افزایش قیمت داشته ایم و در برخی استانهای اطراف دنیا نیز طرحی را به صورت پایلوت اجرایی کردیم و قرار است نتیجه آن بررسی شود.
نظری با بیان این که کمک هزینه نیز ارائه شده ولی کفاف هزینههای نانواها را نمیدهد، گفت: نرخی که سال ۱۴۰۰ در نظر داشتیم مربوط به سال ۹۹ بود و در پایین نرخ نامه نیز نوشته شده ملاک عمل تا زمانی خواهد بود که هزینهها افزایش پیدا نکند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره گران شدن قیمت نان اضافه کرد: هزینهها شامل خمیرمایه، خوراک کارگری و دستمزد و بیمه و برق و آب و مالیات میباشد؛ ولی طرح اجرا شده خوب بوده که اطلاع رسانی اندکی درباره آن صورت گرفته است.
به گفته نظری نانواها از بدو ورود دستگاه کارت خوان ویژه نانوایی، اطلاع درستی درباره کارکرد آن نداشتند.
وی افزود: اثر آرد روی نان ۱۰ تا ۱۲ است و اگر آرد را رایگان به نانوا بدهند، تأثیری بر روی نرخ نان ندارد. از طرفی تورم هر سال ۱۴۰ درصد است و یارانه نانوا را صرفاً ۴۰ درصد تعیین کردند.