در پایان معاملات امروز، 91 درصد نمادها با رشد قیمت و 9 درصد سهم ها با کاهش قیمت مواجه شدند و بیشترین رشد شاخص در سال جاری را رقم زدند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی وارد معاملات روز سه شنبه شد که در روزهای گذشته گارد صعودی به خود گرفته بود.
امروز نیز بسیاری از کارشناسان پیش بینی افزایش در شاخصها را داشتند اما به یکباره سهامداران حقیقی وارد میدان معاملات شدند و یکی از بیشترین میزان معاملات حقیقی در سال جاری و یکی از بیشترین رشدهای بازار سرمایه در سال 1401 را رقم زدند.
به عبارت دیگر، در جریان معاملات روز سهشنبه، فاکتورهای عملکردی بازار همگی صعودی بودند و به نظر می رسد بازار در معاملات فردا نیز سبزپوش باشد.
پس از سه مرحله اصلاح شاخص کل و ماندگاری زیر سطح مقاومت یک میلیون و 422 هزار واحد، امروز شاخص بورس توانست بیشترین رشد در سال جاری را ثبت کند و در جهشی چشمگیر تا نیمه کانال 1.4 میلیونی بالا بیاید.
سطح یک میلیون و 422 هزار واحدی، مقاومت روانی مهمی برای معامله گران بود که شاخص بورس توانست امروز آن را بشکند.
* بورس از سایر بازارها عقب مانده است
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره دلایل رشد امروز بازار سرمایه، اظهار داشت: ترس از افزایش سطح عمومی قیمتها و تورم، افزایش نرخ ارز و سایر مولفههای اقتصاد کلان که با جا ماندن بازار سرمایه همراه بوده است، دلیل اصلی رشد بازار سرمایه در روزهای اخیر بوده است.
وی ادامه داد: در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۵ درصد رشد نشان داده است، بازدهی شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال، تنها سه درصد بوده است. این مساله نشان می دهد بورس از سایر بازارهای مالی عقب مانده و سهامدارانی که این روزها در بورس فعال هستند، باید مزد این صبر خود را بگیرند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: هر عاملی که عرضه ارز را مختل کند، در نهایت سبب تحریک تقاضای سفته بازی در بازار ارز و افزایش نرخ ارز خواهد شد؛ شاید تأثیر قطعی گاز و توقف تولید درشرکت های تولیدی، در کوتاه مدت اثر خود را بر روی بازار ارز نشان ندهد اما در بلندمدت کاهش تولید و به تبع آن کاهش صادرات حتماً نرخ ارز را نیز متأثر خواهد کرد.
* جهش شاخصهای عملکردی بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 45 هزار و 133 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 454 هزار و 487 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 3.20 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 9 هزار و 741 واحدی در سطح 430 هزار و 125 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 2.32 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، 218 واحد بالا آمد و در سطح 18 هزار و 820 واحد قرار گرفت.
* رشد ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 19 هزار و 797 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هقت هزار و 516 میلیارد تومان بود که 37 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 36 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 6 هزار و 242 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 31 درصد بوده است.
* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه
در مجموع معاملات سه شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دومین روز متوالی مثبت شد و 456 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس وارد شد که نسبت به دیروز افزایش 68 درصدی داشته است.
بیشترین ورود پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، کگل (شرکت صنعتی و معدنی گلگهر) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت و در سوی دیگر نمادهای نوری (پتروشیمی نوری)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و غکورش (صنعت غذایی کورش) بیشترین خروج پول را داشتند.
* رشد ارزش صفهای خرید بازار سهام
در پایان معاملات امروز، 91 درصد نمادها با رشد قیمت و 9 درصد سهم ها با کاهش قیمت مواجه شدند. در جریان معاملات روز سه شنبه 157 نماد صف خرید داشتند و 14 نماد با صف فروش مواجه بودند.
مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 68 درصدی به 505 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 166 درصد افزایش یافت و 125 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد فارس (شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، کپشیر (شرکت پشم شیشه ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات تنها یک نماد صف فروش داشت. بپاس (بیمه پاسارگاد) با صف فروش 2 میلیارد تومانی مواجه بود.
پایان پیام/