نبض بازار با دو عامل بیرونی، قیمت های جهانی کامودیتی ها و نفت می زند. نوسان قیمت نفت بالاتر از بشکه ای 100 دلار متغیر مهمی برای پیش بینی بورس تهران است اگر نفت در محدوده فعلی باقی بماند بازار در میان مدت صعودی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی هفته گذشته را رشد و صعودی پشت سر گذاشته بود که به نطر می رسد شاخص کل بورس تهران به یک مقاومت جدی برخورد کرده است. در 5 هفته گذشته، معاملات امروز را می توان به عنوان قرمزترین روز معاملات دانست.
بازار سهام در روزی که همه انتظار رشد داشتند، با کاهش ارزش مواجه شد و همین مساله نشان می دهد هنوز سهامداران حقیقی به روند صعودی بورس اطمینان نداشته و به دنبال خروج از سهم های بزرگ بورس هستند.
همین مساله باعث شده است، روز شنبه شاخص های عملکردی بازار سهام همگی منفی شود. از دیگر سو، در روزهای پیش رو با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات نوروز به نظر می رسد تمایل به نقد کردن دارائی ها افزایش یابد و بخشی از سهامداران در سمت فروش فعال تر شوند.
از نظر نیروهای صعودی دهنده بورس باید گفت، رشد قیمت جهانی نفت موجب رشد قیمت نمادهای پالایشی شده و پیش بینی می شود پتروشیمی ها نیز رشد قیمت پیدا کنند و عاملی در جهت صعود شاخص باشند. افزایش قیمت فلزات اساسی نیز عامل دیگری است که می تواند بورس را در روزهای آینده با رشد همراه سازد. البته افزایش قیمت نفت و فلزات اساسی نتوانست مقابل ریزش شاخص کل بورس بایستد.
* دو عامل بیرونی موثر بر معاملات بازار سهام
* دو عامل بیرونی موثر بر معاملات بازار سهام* دو عامل بیرونی موثر بر معاملات بازار سهامکامران رحیمی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: رشد شاخص کل هموزن در 6 روز گذشته کاری بورس نشان می دهد، سهامداران علاوه بر نگاهی که بر نمادهای بزرگ بورس دارند، در حال حاضر به دنبال سهامی می گردند که نقدینگی کمتری برای حمایت نیاز داشته باشد. بررسی سهم های مثبت بورس، در جریان معاملات روز شنبه تایید کننده همین موضوع است.
وی ادامه داد: با این حال نبض بازار هماهنگ با دو عامل بیرونی، قیمت های جهانی کامودیتی ها و نفت می زند. نوسان قیمت نفت بالاتر از بشکه ای 100 دلار متغیر مهمی برای پیش بینی بورس تهران است که فعلا بازار به نفت اهمیت بیشتری می دهد. اگر نفت در محدوده فعلی باقی بماند بازار در میان مدت صعودی خواهد بود.
امروز قیمت سهام اغلب نمادهای گروه های بانک ها و مؤسسات اعتباری، شرکت های چند رشته ای صنعتی و فراورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای کاهش یافت و این سه گروه بزرگ بازار قرمزپوش شدند. پس از این سه گروه، دو گروه خودرو و ساخت قطعات و فلزات اساسی قرمزترین گروه ها بودند.
* کاهش دسته جمعی شاخص های بورس
* کاهش دسته جمعی شاخص های بورس* کاهش دسته جمعی شاخص های بورسشاخص کل بورس تهران در جریان معاملات امروز، با افت 15 هزار و 359 واحدی روبرو شد و به عدد یک میلیون و 332 هزار و 943 واحدی رسید. بازدهی این شاخص منفی 1.14 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با کاهش سه هزار و 589 واحدی به عدد 339 هزار و 101 واحدی رسید. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.05 درصد بوده است. شاخص فرابورس نیز با کاهش 87 واحد به عدد 18 هزار و 180 واحدی بازگشت.
فرابورس* کاهش ارزش کل معاملات و معاملات خرد
* کاهش ارزش کل معاملات و معاملات خرد* کاهش ارزش کل معاملات و معاملات خردارزش کل معاملات بورس با کاهش یک درصدی نسبت به روز چهارشنبه به عدد هفت هزار و 484 میلیارد تومان رسیده است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 268 میلیارد تومان بود که 16 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 5 درصدی به عدد سه هزار 733 میلیارد تومان رسیده است که 50 درصد معاملات بورس را در بر می گیرد.
* رشد خروج پول از بورس
* رشد خروج پول از بورس* رشد خروج پول از بورسامروز نیز برای سومین روز پیاپی بازار سرمایه شاهد منفی شدن مالکیت حقوقی به حقیقی ها بود. رشد 2170 درصدی خروج پول از بورس نشان می دهد، سهامداران در حال خارج کردن بخشی از نقدینگی خود برای تعطیلات نوروز هستند. در جریان معاملات روز شنبه 709 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده است.
نمادهای وبملت (بانک ملت)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین خروج پول را شاهد بوده و سهم های پارس (پتروشیمی پارس)، شیراز (پتروشیمی شیراز) و شپدیس (پتروشیمی پردیس) نیز بیشترین پول ورودی را به خود اختصاص داده اند.
وبملتشبندرشپنا* بازار سرمایه با مازاد عرضه بسته شد
* بازار سرمایه با مازاد عرضه بسته شد* بازار سرمایه با مازاد عرضه بسته شددر پایان معاملات روز شنبه، 187 نماد رشد قیمت داشتند؛ یعنی 29 درصد بازار رشد قیمت داشته و 32 سهم در صف خرید قرار داشتند.
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 51 درصد افت کرد و در رقم 72 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای کدما (شرکت معدنی دماوند)، ختراک (شرکت ریخته گری تراکتور سازی ایران) و خاهن (شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.
کدماختراکخاهندر پایان معاملات روز شنبه، 462 نماد کاهش قیمت داشتند. یعنی 71 درصد بازار افت قیمت داشته و 55 سهم نیز در صف فروش قرار داشتند.
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه 569 درصد افزایش یافت و 97 میلیارد تومان شد. بدین ترتیب معاملات روز شنبه با مازاد عرضه 25 میلیارد تومانی بسته شد.
بیشترین صف فروش نیز به سهم های غدشت (شرکت دشت مرغاب)، خساپا (شرکت سایپا) و فاسمین (شرکت کالسیمین) تعلق داشت.
غدشتکالسیمینانتهای پیام/
انتهای
شناسه خبر: 155524