اکونومیک 24
03 دی 1402 - 17:29

تاثیر تجدید ارزیابی دارایی‌ها بر رشد شرکت‌های بورسی تا کی ادامه دارد؟

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند تاثیر تجدید ارزیابی دارایی‌ها که توانست چند هفته بورس را سبزپوش کند، به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس تهران معاملات روز یکشنبه را با ریزش متداوم شاخص کل و نوسانات متعدد شاخص هم‌وزن آغاز کرد. در انتهای معاملات امروز شاخص هم‌وزن بورس تهران نیز در ترازی کمتر از تراز ابتدای معاملات قرار گرفت.

شاخص های بورس طی روزهای گذشته حرکت خلاف جهت داشته و همین مساله نشان از اقبال سهامداران به نمادهای کوچک بورسی دارد.

دیروز خبری در بین اهالی بازار سرمایه دست به دست می‌شد که اپراتورهای اینترنت همراه و ثابت با ارسال نامه‌ای، از رئیس‌جمهور خواستند تا تعرفه بسته‌های اینترنت همراه بالاتر از دو گیگابایت، ۱۰۰ درصد افزایش یابد. این در حالی است که هزینه اینترنت و با توجه به کیفیت و بحث فیلترینگی که برای آن وجود دارد در این ایران نسبت به سایر کشورهای در اعداد و ارقام بالاتری قرار دارد.

* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

شاخص کل در جریان معاملات روز جاری با افت بیش از 8000 واحدی کار را به پایان برد تا ارزش معاملات در بازار در محدوده‌های 10 هزار میلیارد تومانی قرار بگیرد.

از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در محدوده‌های 2.2 میلیون واحدی قرار گرفته است، محدوده‌ای که در خرداد ماه سال جاری به عنوان یک سطح حمایتی برای شاخص در نظر گرفته می‌شد و این انتظار برای شاخص وجود داشت که در این سطح مورد حمایت قرار بگیرد. اما با شکست این سطح شاخص کل با افت همراه و محدوده 2.2 میلیون واحدی به عنوان سطح مقاومتی شناخته شده است.

این موضوع دقیقاً در این روزها باز هم حس می‌شود که شاخص کل با رسیدن به محدوده 2.2 میلیون واحدی در حال جنگ با مقاومت 2.این سطح است و با شکست این محدوده می‌توان به صعود ادامه دار شاخص کل امیدوار بود البته که الگوی کلاسیک مستطیل ایجاد شده در نمودار شاخص کل نوید این موضوع را می‌دهد که شاخص کل می‌تواند به اعداد و ارقام بالاتری برسد.

* تجدید ارزیابی دارایی ها همچنان عامل رشد بورس

راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: با به‌روز رسانی دارایی‌ها، دست دولت از جیب شرکت‌ها کوتاه می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تجدید ارزیابی دارایی‌ شرکت‌های بورسی، اتفاق ویژه اقتصادی نبوده و صرفا یک اتفاق حسابداری است که به معنای به‌روز رسانی دارایی‌ها در دفاتر شرکت‌ها بوده و سبب می شود تا فهم بهتری از درآمد و سود آوری آنها حاصل شود؛ ضمن اینکه افزایش درآمد تورمی که بعضا به حساب افزایش سودآوری شرکت‌ها نوشته می‌شود، اصلاح خواهد شد.

وی ادامه داد: کسانی که دنبال اجرای این طرح هستند، در تلاش برای کوتاه کردن دست دولت از جیب شرکت‌ها قدم برمی‌دارند؛ چرا که زمانی که دارایی و سود شرکتی که اکثرا دولتی هستند زیاد باشد، مقداری از آن به هر دلیلی بذل و بخشش خواهد شد؛ غافل از آنکه این افزایش سود صرفا ناشی از افزایش درآمد تورمی بوده است و فعالیت اقتصادی ایجاد نشده است.

آرمند تاکید کرد: به بیان دیگر افزایش سرمایه، ارزش دارایی‌ها را به روز کرده که به وضوح نشان می‌دهد هیچ تناسبی بین سودآوری و ارزش آن زمین‌ها وجود ندارد.

* شاخص کل هم‌وزن هم نزولی شد

در پایان معاملات روز یکشنبه سوم دی ماه 1402، شاخص کل بورس تهران 8 هزار و 232 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 200 هزار و 110 واحد رسید.بازدهی این شاخص منفی 37 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش 549 واحدی در رقم 761 هزار و 235 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 7 صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت 86.61 واحدی به رقم 26 هزار و 491 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 95 واحد به سطح 138 هزار و 343 واحد رسید.

* خروج 289 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه

روز یکشنبه خالص تحرکات جریان پول حقیقی در بین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در سهام به منفی 289 میلیارد تومان رسید.

امروز نماد‌های فولاد (فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) بیشترین خروج سرمایه‌ حقیقی را تجربه کردند. در سمت دیگر نیز نماد‌های سلار (سیمان لار)، کنور (توسعه معدنی و صنعتی صبانور) و های وب (داده گسترعصر نوین های وب) نیز بیشترین ورود پول حقیقی را در بین سهم‌های بازار سهام به دست آوردند.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار  سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 10 هزار و 755 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 657 میلیارد تومان بود که 15 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 2.35 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 5هزار و 78 میلیارد تومان رسید.

* ارزش صف‌های خرید و فروش بورس 

در جریان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 245 نماد و تعداد نمادهای منفی  548 بوده است. یعنی حدود 69 درصد نمادها قرمز بودند.

در معاملات یکشنبه، 65 نماد صف خرید داشتند و 33 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 22 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 197 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 34 درصدی به 327 میلیارد تومان رسید.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1614684

مهمترین اخبار اقتصادی: