شرکت گازپروم روسیه که بازوی صادرات گاز این کشور به شمار میرود امروز رسما اعلام کرد که به خاطر عدم پرداخت پول گاز به روبل، صادرات گاز به لهستان و بلغارستان را متوقف کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، شرکت گازپروم روسیه که بازوی صادرات گاز این کشور به شمار میرود، دقایقی پیش رسما اعلام کرد که صادرات به لهستان و بلغارستان را به طور کامل متوقف کرده است. دلیل توقف صادرات گاز به این دو کشور عدم پرداخت پول گاز وارداتی به روبل اعلام شده است.
بر اساس بیانیه گازپروم تا زمانی که این دو کشور با شرایط جدید صادرات گاز روسیه همگام نشوند، صادرات گاز به آنها از سر گرفته نخواهد شد.
این شرکت بزرگ روس هشدار داده که اگر بلغارستان و لهستان بخواهند به صورت غیرقانونی گاز را از خط لوله صادراتی روسیه به اروپا موسوم به یامال که از خاک این دو کشور عبور میکند برداشت کنند، روسیه هم به همان میزان صادرات گاز خود به اروپا را کاهش خواهد داد.
شرکت گازپروم گفته که تا پایان روز گذشته بلغارستان و لهستان پول گاز وارداتی از روسیه در ماه جاری را آن گونه که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دستور داده و باید به روبل باشد را پرداخت نکردهاند.
گاز پروم گفته که از روز یک آوریل پول گاز وارداتی از روسیه باید به روبل پرداخت شود و این مسأله به هر دو کشور اعلام شده بود.
ماه گذشته میلادی پوتین گفته بود کشورهایی که روسیه را تحریم کردهاند و میخواهند به واردات گاز این کشور ادامه دهند باید پول آن را به روبل بپردازند. برخی از مشتریان البته با این مسأله موافقت کرده و حتی شرکت یونیپر آلمان که بزرگترین واردکننده گاز روسیه در این کشور به شمار میرود نیز گفته راهی پیدا خواهد کرد تا پول گاز وارداتی را بدون نقض تحریمها پرداخت کند، اما لهستان جزو کشورهایی بوده که از انجام پرداخت روبلی سر باز زده و همین امروز هم پتر نایمنسکی، یکی از مقامات دولت لهستان که مسئول نظارت بر راهبرد زیرساختهای حوزه انرژی در این کشور است گفته که این کشور دیگر از روسیه گاز نخواهد خرید.
قرارداد خرید گاز بلغارستان از روسیه هم امسال به پایان میرسد و وزارت انرژی بلغارستان اعلام کرده در صورتی که روسیه بر موضوع پرداخت به روبل پافشاری کند، الزامی به اتمام این قرارداد نمیبیند. نکته جالب این است که بلغارستان 90 درصد گاز مورد نیاز خود را از روسیه و مابقی را از آذربایجان وارد میکند. درواقع بلغارها روی این حساب کردند که با قیمت بالاتر بتوانند کل گاز مورد نیاز خود را از آذربایجان بخرند.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 282440