خصوصی سازی تیمهای پرسپولیس و استقلال، صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ایران به آفریقا و پرداخت سود سهام عدالت تا پایان سال از جمله اخبار مهم اقتصاد کلان در هفته جاری بود.
به گزارش خبرنگار مهر، خصوصی سازی تیمهای پرسپولیس و استقلال، ضربالاجل ۲۴ ساعته به بانکها برای پرداخت تسهیلات بدون ضامن، اصلاح طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها و قانون مقابله با قاچاق کالا و ارز در کمیسیون تلفیق، پرداخت سود سهام عدالت تا پایان سال، صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ایران به آفریقا و رشد ۷۵ درصدی ترانزیت عبوری از ایران در ۱۰ ماهه امسال از جمله اخبار مهم اقتصاد کلان در هفته جاری بود.
خبرنگار مهراز جمله اخبار مهم اقتصاد کلان در هفته جاری بود.براین اساس، حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: صرف نظر از واگذاری آنها، این دو تیم حتماً باید در بورس درج نماد شوند تا شفاف شوند. در استقلال و پرسپولیس مطالبه شفافیت اولویت دارد.
رئیس سازمان خصوصیسازی در موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: صرف نظر از واگذاری آنها، این دو تیم حتماً باید در بورس درج نماد شوند تا شفاف شوند. در استقلال و پرسپولیس مطالبه شفافیت اولویت دارد.وی افزود: ما در سازمان خصوصی سازی مدام با مدیران عامل این دو تیم، مدیران سازمان بورس و سازمان حسابرسی جلسه داریم، این دو تیم استانداردهای حسابداری را رعایت نمیکنند و مدیریت مالی منسجم ندارند و قطعاً باید در بازار پایه فرابورس درج نماد شوند و ترکیب سهامداری آنها هم باید مشخص شود.
وی افزود: ما در سازمان خصوصی سازی مدام با مدیران عامل این دو تیم، مدیران سازمان بورس و سازمان حسابرسی جلسه داریم، این دو تیم استانداردهای حسابداری را رعایت نمیکنند و مدیریت مالی منسجم ندارند و قطعاً باید در بازار پایه فرابورس درج نماد شوند و ترکیب سهامداری آنها هم باید مشخص شود.از جمله دیگر اتفاقات مهم هفته جاری، ضربالاجل ۲۴ ساعته به بانکها برای پرداخت تسهیلات بدون ضامن بود به طوری که وزارت امور اقتصادی و دارایی در نامهای به ۱۳ مدیر بانکی دولتی ضرب الاجل ۲۴ ساعته با موضوع عدم نیاز به ضامن در پرداخت تسهیلات خرد به کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی را تعیین کرد. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
از جمله دیگر اتفاقات مهم هفته جاری،اینجاهمچنین در هفته جاری طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها و قانون مقابله با قاچاق کالا و ارز در کمیسیون تلفیق اصلاح شد به طوری که نمایندگان در نشست علنی یکشنبه ۱۰ بهمن ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی موادی از طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اعاده شده از شورای نگهبان، با اصلاح عبارتی ماده ۱ مصوبه موافقت کردند. براساس ماده ۱ مصوبه اصلاح شده، کلیه مجوزهای کسبوکارهای تأییدمحور که شرایط أخذ مجوزشان پس از اتمام مهلت مندرج در صدر این ماده و تأیید هیأت وزیران توسط مرجع صادرکننده مجوز در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری نشود با تشخیص هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار و پس از تأیید هیأت وزیران به مجوز ثبتمحور تغییر پیدا میکنند و هیأت وزیران موظف است ظرف مدت یک ماه نسبت به مصادیق مذکور اتخاذ تصمیم نماید. سازمان بازرسی کل کشور و هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار موظفند رئیس و یا مدیران، مسؤولان و اشخاصی که کوتاهی نمودن آنها در این خصوص محرز است را به حسب مورد شورای رقابت یا هیأت تخلفات اداری معرفی کند. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
اینجاهمچنین نمایندگان در این نشست، در جریان رسیدگی به لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعاده شده از شورای نگهبان با اصلاح عبارتی از مواد این لایحه موافقت کردند.(جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
اینجاپرداخت سود سهام عدالت تا پایان سال از جمله دیگر اخبار مهم اقتصاد کلان در هفته جاری بود که وزیر اقتصاد در صفحه شخصی خود در توئیتر آن را مطرح کرد.
احسان خاندوزی در فضای مجازی نوشت: حدود ۵۵۰ هزار تومان سود سهام عدالت سال قبل تا پایان اسفند به دارندگان این واحدها پرداخت میشود.
بخشی از سود هم درقالب افزایش سرمایه به دارایی مردم افزوده خواهد شد. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
اینجاصادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ایران به آفریقا یکی دیگر از مهمترین خبرهای بود که توسط عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح شد. در این باره مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با وجود شرایط سخت پاندمی کرونا در یکسال گذشته میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به آفریقا به حدود ۸۰۰ میلیون دلار میرسد که این میزان نشان دهنده اهمیت قاره آفریقا در برنامههای اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران است. نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن اشاره به روابط ۵۰ ساله دیپلماتیک میان ایران و کنیا گفت: ایران به دنبال توسعه همهجانبه روابط با کشورهای آفریقایی از جمله کنیا در راستای منافع مشترک ملتهاست. وی تصریح کرد: کشورهای آفریقایی از ظرفیتهای لازم برای توسعه و بالندگی برخوردار هستند و جمهوری اسلامی ایران از استقلال، پیشرفت و رفاه مردم آفریقا حمایت میکند.(جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
کرونااینجاطبق گفته معاون وزیر اقتصاد ترانزیت عبوری از ایران در ۱۰ ماهه امسال رشد ۷۵ درصدی داشته است، در این باره علیرضا مقدسی، رئیس کل گمرک گفت: در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ میلیون و ۲۲۸ هزار تن کالای خارجی از مسیر عبور کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۵ درصد رشد داشته است.
وی افزود: سال ۹۳ ترانزیت کالاهای خارجی به بیش از ۱۳ میلیون تن رسیده بود که پس از آن نه تنها رشدی در این موضوع نداشتیم بلکه در سالهای ۹۸و ۹۹ این میزان به هفت و نیم میلیون تن رسید.
مقدسی گفت: خوشبختانه ترانزیت در سال ۱۴۰۰ مجدداً به مسیر رشد خود برگشته و در ۱۰ ماهه امسال به بیش از ۱۰ میلیون و ۲۲۸ هزار تن رسیده و پیش بینی میشود تا پایان سال به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برسد.(جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
اینجا
شناسه خبر: 29984