رئیس سازمان بورس از گسترش سرباز نخبگی در سازمان بورس خبر داد و گفت: خوشبختانه سامانه معاملات بومی با همکاری دانشگاه تهران تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در اولین نشست علمی بورس و دانشگاه که در سالن ثامن دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه بازار سرمایه در سالهای اخیر بسیار تغییر کرده است و شاید 10 سال پیش حرفی برای گفتن نداشتیم ولی امروز ارزش معاملات بازار سرمایه به بالغ بر ۱۱ هزار همت میرسد.
وی گفت: در حال حاضر سهام بیش از ۸۰۰ ناشر در بازارسرمایه معامله میشود و ۱۰۰۰ نهاد مالی در بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس مجوز گرفته و در حال فعالیت هستند.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه حدود 60 میلیون سهامدار بازار سرمایه و تقریبا 50 میلیون سهامدار عدالت که هم پوشانی هم کار می کنند، افزود: روزانه بیش از ۴۰۰ هزار نفر در بازارسرمایه معامله انجام میدهند که در هفته جاری به بیش از 500 هزار نفر هم رسید. عشقی یادآور شد: سال گذشته ۳۰۰ همت تامین مالی از طریق اوراق در بازار سرمایه برای دولت، شهرداری و سایر بازیگران داشتیم؛ تقریبا به همین میزان نیز شرکتها افزایش سرمایه دادند یعنی حدودا ۶۰۰ همت تامین مالی در راستای فعالیت اقتصادی به واسطه این بازار انجام گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه این عددها نشان میدهد ما در بازار سرمایه با کارهای بزرگی سرو کار داریم، ادامه داد: امسال تمرکز جدی ما در تامین مالی تولید است که در این راستا میتوان به نهادها و ابزارهای جدید اشاره کرد که بتواند روند را تسهیل کند.
رئیس سازمان بورس با یادآوری اینکه هنوز هم اقتصاد ما به دلیل آشنایی پایین بنگاهها با ابزارهای بازار سرمایه از طریق بانک تامین مالی میشود، خاطرنشان کرد: این موضوع سبب شده تا بانکها سهم عمدهای در بحث تامین مالی تولید داشته باشند و این امر هم مشکلات جدی متعددی را به دنبال دارد.
عشقی با اعلام اینکه ساختار این بازار در آذر سال ۱۳۸۴ به شکل کنونی معین شد، بیان کرد: باید قوانین بازار به دلیل نیازهای جدید تغییر کند و بهرغم اینکه بازار نقدی به لحاظ بازیگران و تعداد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، تغییرات و توسعه قابل توجهی یافته، اما ابزارهای مالی ما محدود شده و نیاز به کار دارند.
وی با بیان اینکه در بحث اوراق مشتقه هم نیاز به کار داریم و یکی از دلایل ریزشهای بازار توجه کم به بازارهای مشتقه بوده است، عنوان کرد: در حوزه نهادهای مالی به توسعه خوبی دست پیدا کردیم و اکنون عمده معاملات بازار سرمایه در دست بخش خصوصی است ولی در حوزه کارکردهای نهادهای مالی نیازمند کارکردهای جدی هستیم و بحث مدیریت ریسک در نهادهای مالی مغفول مانده که باید توجه بسیاری به آن کرد.
رئیس سازمان بورس در ادامه ابراز کرد: مرکز پژوهش سازمان بورس از همان ابتدا کار خود را آغاز و سعی کرده ارتباط نزدیکی با دانشگاه ها برقرار کند تا قدم هایمناسبی را در راستای رفع مشکلات بازارسهام بردارد.
عشقی اضافه کرد: اواخر سال گذشته پیشنهادی مطرح شد تا به طور مستقیم و نهادی با خود دانشگاهها جلساتی برگزار کنیم و اولین دانشگاه هم با توجه به نقش موثر در حوزه تامین نیروی انسانی سازمان، دانشگاه تهران بوده است.
وی با بیان اینکه موضوعات و مسائلی را که در بازار سرمایه است، به دانشگاهها منتقل میکنیم تا روی آن کار شود، گفت: سعی میشود تمام دادههایی که بتوان در اختیار دانشگاهها قرار داد بهطور برنامه ناشناس گردآوری و در اختیار قرار دهیم.
رئیس سازمان بورس از گسترش سرباز نخبگی در سازمان بورس خبر داد و افزود: خوشبختانه سامانه معاملات بومی با همکاری دانشگاه تهران تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
عشقی بیان کرد: در بحث قوانین حقوقی بازارسرمایه نیازمند جدی گرفتن این حوزه و به کارگیری افراد متخصص در این حوزه هستیم. وی ادامه داد: آی تی بیش از 50 درصد موارد بازار سرمایه است که با حجمی که عرض شد بدون داشتن سامانههای هوشمند نمیتوان اداره کرد و امیدوارم با امضای تفاهم نامه با دانشگاه تهران و اجرای آن به اهداف خود برسیم.
طاهر روشن دل ریاست دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نیز در این برنامه با اشاره به شعار دانشگاه تهران مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی» گفت: دانشگاهها چهار نسل را پشت سرگذاشتند که در ابتدا آموزش محور، سپس پژوهش محور و کارآفرین و در نهایت امروز جامع محور هستند و برای تحقق شعار دانشگاه تهران در این راستا از هیچ تلاش و برنامهای دریغ نمیکنیم. وی ارتباط با صنعت را یکی از رویکردهای اساسی دانشکده عنوان کرد و افزود: با ارتقای این دانشکده از چند دانشکده تخصصی بهره خواهد برد که حسابداری و مالی یکی از مهمترین و کاربردیترین آنها است چرا که 11درصد دانشجویان ما حسابداری را انتخاب میکنند و رو به رشد هم است و امیدوارم فعالیت ما به رشد اقتصادی کشور کمک کند.
ریاست دانشکده مدیریت دانشگاه تهران رویکرد ارتباط با صنعت را محوری ترین راهبرد عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا حرکت کردیم و سال گذشته کلنگ زنی مرکز توسعه رهبران کسبوکار را داشتیم و امیدواریم سال بعد به بهره برداری برسد.
روشن دل با بیان اینکه در حوزه مالی و حسابداری هم گامهای اولیه خوبی برداشته شده است، عنوان کرد: امیدوارم دادههای سه نهاد اصلی بازاریعنی بانک، بورس و بیمه دریافت کنیم تا به درستی و علمی تحلیل شود و علاوه بر بالندگی و رشد نهادهای مالی کشور سبب بالندگی دانشجویان شود.