شاخص کل بورس تهران با افتی که امروز داشت، به قله بورس در سال 99 رسید و بازدهی بازار سهام از مردادماه آن سال تاکنون صفر شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازدهی بورس پس از سه روز رشد، طی معاملات دیروز و امروز با افت روبرو شد تا به سقف تاریخی خود در سال 99 برسد. این موضوع نشان میدهد این رقم و بازدهی از سقف سال 1399 (مردادماه) تاکنون صفر ثبت شده است.
گروه انبوهسازی در ارزش معاملات چند روزی است که گوی سبقت را از گروه خودرویی ربوده است و در رتبه اول برترین ارزش معاملاتی صنایع قرار دارد. امروز نیز خروج سرمایه و ریزش قیمتها در بورس تهران تداوم داشت که نشان میدهد بازار سهام همچنان در هراس و تلاطم است.
* بررسی تکنیکالی شاخص بورس
بازار و اهالی بازار همچنان به عملکرد سازمان بورس اوراق بهادار تهران گله دارند، اما بازار با وجود اینکه با افتهایی در این چند روز مواجه شده است. اما همچنان در محدودههای حمایتی میانگین 55 روزه خودش قرار دارد، ولی ترس از اقدامات و شرایط سیاسی در منطقه اجازه نمیدهد تا بازار سرمایه قد علم کند.
به هر حال بازار میتواند در این محدودههای از منظر تکنیکالی حمایت بشود و به روند صعودی خودش برگردد، اما در صورتی که شاخص کل این سطح را از دست بدهد، کار برای بازار خیلی سخت میشود، اتفاقی که برای محدوده 2.2 میلیون واحدی در نیمه اول سال جاری برای شاخص افتاد، ممکن است با عدم حمایت شاخص در 2.1 میلیون واحدی تکرار بشود.
* واکنش منفی بورس به ریسکهای سیاسی
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس گفت: عملا شاخص کل با تغییرات کم در نمادهای بزرگ خود مواجه شده است و بازار خیلی به این نمادها توجهی ندارد و این طور میتوان برداشت کرد که عملا معاملات نمادهای کوچک بازار (شاخص کل هموزن) در بازار بیشتر مشهود است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی از علل اصلی ریزش بازار و از سرگیری خروج سرمایه را سیگنالها و ریسکهای سیاسی میدانند. بازار سرمایه همواره نسبت به اخبار و تحولات سیاسی حساس بوده است؛ خصوصا اینکه اقتصاد ایران تا حد زیادی دولتی و دستوری است.
وی افزود: سرمایه بسیار ترسو و ریسک گریز است. بنابراین با اولین نشانههای تلاطمات سیاسی، بازار سرمایه واکنش نشان میدهد. در مقابل، اگر سیاستگذاری دولت در جهت کاهش ریسکهای اقتصادی و سیاسی و پیش بینی پذیری بیشتر باشد، بازار نیز واکنش مثبت نشان خواهد داد.
* افت یکپارچه شاخصهای عملکردی بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه دهم بهمن ماه 1402، شاخص کل بورس 9 هزار و 929 واحد معادل 0.47 درصد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 110 هزار و 339 واحد رسید.
شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش 4 هزار و 167 واحدی معادل 0.56 درصد در رقم 734 هزار و 414 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس با افت 58 واحدی به رقم 25 هزار و 487 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 908 واحد به سطح 135 هزار و 165 واحد رسید.
* ادامه خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز سهشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 380 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد دی (بانک دی)، خساپا (سایپا) و خودرو (ایران خودرو) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ثجنوب (سرمایه گذاری مسکن جنوب)، کرومیت (توسعه معادن کرومیت کاوندگان بنا) و فرابورس (فرابورس) تعلق داشت.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 17 هزار و 244 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 7 هزار و 490 میلیارد تومان بود که 43 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 6 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 949 میلیارد تومان رسید.
* رشد ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 172 نماد و تعداد نمادهای منفی 634 است. یعنی حدود 78 درصد نمادها قرمز بودند.
در معاملات سهشنبه، 51 نماد صف خرید داشتند و 71 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 33 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 230 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 25 درصدی به 230 میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز 10 بهمن ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود 23.9 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 25.1 میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود 26.3میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 15.1 میلیون تومان بود.
پایان پیام/