مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های کشاورزی دامداران ایران از اختصاص به بالغ بر ۴۰میلیون پلاک دام در ۴ سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران از هویت گذاری دام طی ۴ سال گذشته در قالب طرح هویت گذاری دام خبر داد و گفت: در ۴ سال گذشته به بالغ بر ۴۰ میلیون پلاک دام اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: توسط مرکز اصلاح نژاد کشور در اتحادیه تعداد بالغ بر ۳۱ میلیون دام ثبت سامانه شده و امید میرود در دو سال آتی کل دام صنعتی و ۵۰ درصد دام روستایی هویت دار شوند.
به گفته عالی صادرات ۵۰ هزار رأس دام سبک و ۱۰ هزار رأس گوساله نر توسط این اتحادیه انجام شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران با اشاره به فعالیتهای اجرایی در حوزه بهداشتی، افزود: همکاری با سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مهم دامی که ضررهای غیر قابل جبرانی حاصل میکنند از جمله تب برفکی، تب سه روزه، بیماری لمپی اسکین در حال اجرا است.
وی همچنین از تلاش درجهت کاهش قیمت داروها و واکسنها با انعقاد قراردادهای دوجانبه با تولیدکنندگان و واردکنندگان داروهای دامی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور خبر داد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران با اشاره به عقد قرارداد جهت خرید و توزیع واکسن تب برفکی به میزان ۳ میلیون دز در سال جاری با شرکتهای تولید کننده و واردکننده، تصریح کرد: برنامه ریزی در جهت تأمین و توزیع واکسنهای چندگانه دامی در نیمه دوم سال جاری و در ادامه سالهای آتی نیز برنامه ریزی شده است.
وی با تاکید بر تشکیل کلاسهای آموزشی در اتحادیههای استانی به منظور ارتقا سطحهای مبارزاتی سازمان دامپزشکی کشور، گفت: این دورههای آموزشی شامل برگزاری ۳۱ کلاس در مراکز استانها و ۱۶ کلاس در شهرستانها و دو کارگاه آموزشی جهت مدیران عامل اتحادیهها در محل اتحادیه مرکزی در یکسال و تکرار آن طی سه سال بوده است.
عالی با اشاره به تشویق دامداران برای کسب اطلاعات علمی بیشتر در کلاسهای آموزشی با صدور گواهیهای آموزشی با امضا اتحادیه مرکزی دامداران ایران و سازمان دامپزشکی کشور، گفت: مکاتبه با مرکز آموزش عالی امام خمینی برای اجرای ۵ دوره آموزشی با صدور گواهی آموزشی جهت بهره برداران که در کلاس آموزش شرکت کرده اند نیز انجام شده است.
وی درباره فعالیتهای انجام شده در واحد فنی و اصلاح نژاد، گفت: تهیه نرم افزار سیستم " DHI" و عقد قرارداد با شرکت آرتا کابوک برخط مستقر در استان لرستان با همکاری مرکز اصلاح نژاد دام کشور انجام شده و مذاکره با شرکت هلندژنتیک جهت تأسیس مرکز تولید اسپرم منجمد مشترک قاره آسیا در ایران در حال انجام است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور، به منظور تکثیر گاوهای پرتولید و تسهیل در تولید مثل با بهره وری مناسب و بهبود راندمان تولید کیفی با حداقل هزینه خوراک و افزایش راندمان، این اتحادیه با همکاری پژوهشگاه ابن سینا دانشگاه شهید بهشتی اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی انتقال جنین ۳۰ کارگاه طی سه سال کرده است.
عالی همچنین از انعقاد قرارداد خرید تخمدان گاوهای پرتولید رجیستر در حال حذف گاوداران صنعتی خبر داد و گفت: همکاری در توزیع و فروش جنینهای تولید شده هر سال ۵۰۰ جنین و طی سه سال ۱۵۰۰ جنین انجام شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران از ایجاد برند تولید جهت شبکه تعاونیهای دامداران ایران طی برنامه ریزی جهت تکمیل زنجیره تولید تا مصرف خبر داد و گفت: احداث و راه اندازی کارخانجات فرآوریهای لبنی سال اول پنج کارخانه در دستور کار است که پیش بینی برای سال ۱۴۰۲ چهار کارخانه، سال ۱۴۰۳ سه کارخانه با مشارکت اتحادیهها، تعاونیها و دامداران، جمعاً ۱۲ کارخانه با اولویت استانهای تولید کننده شیرخام انجام شود.
عالی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در واحد بازرگانی، گفت: تأمین و توزیع انواع نهادههای دامی مورد نیاز دامداران شامل ۱۹ هزار تن جو، ۲۸ هزار تن ذرت، یکهزار تن کنجاله آفتابگران و ۱۰۰۰ تن کنجاله سویا عملیاتی شده است.
به گفته وی، برنامه ریزی جهت تولید یکصد هزار تن گوشت قرمز در یکسال به منظور کمک به تنظیم بازار با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام شده است.
عالی با اشاره به همکاری با سازمان میادین برای تأمین دام ارزان قیمت در روز عرفه و عید قربان به منظور رفاه حجاج، افزود: در این راستا از نظر تأمین و رعایت اصول بهداشتی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور این منظور انجام شده است.