معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: حدود ۸ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با عمر بیش از ۴۰ سال و با راندمان حدود ۱۷ درصد در کشور داریم که به موازات بهره برداری از واحدهای جدید نیروگاهی، یک به یک این واحدهای فرسوده را بازنشسته می کنیم.
- اخبار اقتصادی -به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، همایون حایری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در نشستی خبری اظهار داشت: زمستانی که گذشت، زمستان سختی بود و بهرغم محدودیتی که در قسمت تامین سوخت گاز با توجه به رشد مصرف گاز خانگی داشتیم، اما همکاریهای بسیار خوبی با وزارت نفت، صمت و سایر دستگاهها صورت گرفت و توانستیم این زمستان را بعد از چند سال محدودیتی که اعمال میشد، بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذاریم.
خبرگزاری تسنیممعاون برق و انرژی وزیر نیرو زمستان بدون خاموشی را دستاورد بسیار خوبی برای دولت مردمی دانست و خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمستان امسال رخ داد، پیش نیازی بود که بتوانیم تابستان سخت سال آینده را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم و در این مسیر نیز به همراهی و پشتیبانی مردم و رسانهها نیاز داریم.
وی با اشاره به تابستانهای گذشته و مشکلات موجود، اضافه کرد: متاسفانه طی چند سال اخیر تراز تولید و مصرف برق به هم خورده بود و همین نکته باعث میشد که در تابستانها دچار محدودیتهایی شویم که به صنعت و بخش خانگی اعمال میشد. البته بر اساس برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس در این زمینه باید بتوانیم این اختلاف تولید، مصرف و همچنین وابستگی که در بخش تولید به نیروگاههای برق آبی داشتیم را جبران کنیم.
حایری ادامه داد: به هرحال هر زمان نزولات آسمانی کم بود، تراز تولید و مصرف بیشتر جلوه میکرد و منجر به این میشد که در تامین برق مردم در لحظاتی از پیک مصرف موفق نباشیم.افزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق طی 4 سال
افزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق طی 4 سالافزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق طی 4 سالمعاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به برنامه وزیر نیرو برای افزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق طی چهار سال، گفت: این برنامه شامل 15 هزار مگاوات نیروگاههای حرارتی، 10 هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر و 10 هزار مگاوات نیز نیروگاههای حرارتی احداثشده توسط صنایع است که بر اساس آن طی چهار سال دولت مردمی 35 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای برق کشور اضافه خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به اجرای بند «ی» تبصره 8 در زمستان امسال که با هدف اصلاح مصرف مشترکان انجام شد، تصریح کرد: در کنار این اقدامات وزارت نیرو، با صرفهجویی و مدیریت مصرف که توسط مشترکان طی این مدت صورت میگیرد، کمک شایانی در این زمینه انجام میشود. حایری اظهار امیدواری کرد که با ترکیبی از ظرفیت نیروگاههای جدید و برنامه مدیریت مصرف، بتوانیم تاب آوری شبکه را افزایش دهیم یعنی در کنار افزایش ظرفیت تولید بتوانیم مدیریت مصرف منطقی را در کشور اجرا کنیم.اجرای 100 برنامه عملیاتی صنعت برق برای عبور از تابستان
اجرای 100 برنامه عملیاتی صنعت برق برای عبور از تابستاناجرای 100 برنامه عملیاتی صنعت برق برای عبور از تابستانوی با تشریح برنامه وزارت نیرو برای پیک تابستان سال آینده، اظهار کرد: برای تابستان نیز 100 برنامه عملیاتی را در نظر گرفتیم که با اجرای دقیق این برنامهها، امیدواریم با کمترین مشکل از تابستان سخت عبور کنیم.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو اضافه کرد: برنامهای که برای تابستان سال آینده در نظر گرفتیم شامل افزایش ظرفیت تولید به میزان 6 هزار مگاوات است که از این مقدار 4900 مگاوات مربوط به واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر است. 4260 مگاوات آن واحد حرارتی است که توسط وزارت نیرو و یک واحد نیز توسط بخش صنایع که اولین نیروگاه احداثی در راستای تفاهمنامه وزارت نیرو و صنایع احداث میشود.
وی با بیان اینکه 500 مگاوات هم توسط نیروگاههای تجدیدپذیر تامین میشود، افزود: همچنین 286 واحد نیروگاهی موجود هم با اقدامات کارشناسان داخلی حدود 1113 مگاوات ارتقای توان خواهند داشت.
حائری درباره آثار اجرای آئیننامه نحوه تعیین تعرفه مشترکان برق اظهار کرد: افزایش تعرفهها برای عموم مشترکان برق اعمال نمیشود، چرا که 80 درصد مشترکان در تابستان و 75 درصد در ماههای غیر گرم زیر الگو قرار دارند، صورتحساب برق این گروه کماکان یارانه ای است، اما اجرای آئیننامه، قطعا بر تعرفه برق مشترکان پرمصرف اثرگذار است و اگر این گروه از مشترکان بتوانند مصرف خود را مدیریت کنند، هم خودشان و هم کشور نفع خواهند برد.
وی در خصوص جزئیات 100 برنامه وزارت نیرو برای عبور از پیک برق تابستان گفت: این برنامه را در چهار قالب برنامهریزی کردهایم، قالب نخست مربوط به نحوه تامین برق، ظرفیت نیروگاهها، رفع مشکلات و نوسازی نیروگاهها و استفاده از ظرفیت تولیدی نیروگاههای مختلف است.
1400 مگاوات از برنامه 6000 مگاواتی پیک 1401 به مدار آمده است
1400 مگاوات از برنامه 6000 مگاواتی پیک 1401 به مدار آمده است1400 مگاوات از برنامه 6000 مگاواتی پیک 1401 به مدار آمده استحایری در این رابطه به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: طی چهار سال آینده تغییرات ملموسی را در این حوزه شاهد خواهیم بود و اولین آن هم تابستان آینده است.
وی به برنامه افزایش تولید 6000 مگاوات تا تابستان آتی اشاره کرد و افزود: از این میزان تاکنون 1400 مگاوات به مدار آمده است.
حایری بخش دوم برنامه را مربوط به مدیریت مصرف عنوان کرد و با اشاره به این که برنامه مفصلی در این رابطه در بخش مشترکان بخش صنعتی، کشاورزی و تجاری در حال اجراست، افزود: سال گذشته 280 هزار تفاهمنامه در این رابطه به امضا رسید، ضمن این که استفاده از ظرفیتهای بند "ی" تبصره بودجه 1400 و تعیین پلکانی تعرفه مشترکان پرمصرف در دستور کار خواهد بود.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو بخش سوم برنامه را بخش مدیریتی دانست که در این رابطه هماهنگیهای لازم با مدیران استانی و استانداران در جریان است.
وی ادامه داد: بخش چهارم نیز مربوط به انجام اقدامات لازم برای پایداری شبکه است و در صورت لزوم برای رفع ناترازی، تبادلات لازم با کشورهای همسایه صورت خواهد گرفت.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو یکی از مشکلات صنعت برق را ناترازی میان قیمت تمام شده و قیمت عرضه برق ذکر کرد و افزود: در بودجه 1401 ظرفیتهای خوبی برای کاهش ناترازی مالی پیشبینی شده است.
جزئیات خودکفایی در صنعت برق
جزئیات خودکفایی در صنعت برقجزئیات خودکفایی در صنعت برقحایری درباره میزان خودکفایی صنعت برق یادآور شد: صنعت برق در بخش توزیع به میزان 100 درصد، بخش انتقال 95 درصد و در بخش تولید بیش از 85 درصد به خودکفایی رسیده و 15 درصد باقی مانده نیز مربوط به بحث توجیه اقتصادی است.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به این که قابلیت 100 درصدی برای خودکفایی وجود دارد، ادامه داد: نیروگاههای پیشرفته کلاس E و کلاسF هم اکنون در داخل کشور ساخته میشود و ما جزو پنج کشور نیروگاه ساز دنیا هستیم.
وی با اشاره به موفقیت پیمانکاران داخلی صنعت برق در مناقصات اروپایی افزود: در عین حال لازم است اقدامات انجام شده جهتدارتر باشد.
حایری درباره احداث نیروگاههای اتمی نیز خاطرنشان کرد: موضوع نیروگاه اتمی مستقیما با وزارت نیرو در ارتباط نیست، اما این نیروگاهها بنا بر تجربه ما عملکرد خوبی از نظر ظرفیت تامین و راندمان بالا داشتهاند.
وی با اشاره به حمایت وزارت نیرو از احداث نیروگاههای اتمی، تصریح کرد: هم اکنون 1000 مگاوات نیروگاه اتمی در کشور داریم و 2 تا 3 هزار مگاوات نیز در برنامه سازمان انرژی اتمی است.
بخش برقی بورس انرژی تقویت می شود
بخش برقی بورس انرژی تقویت می شودبخش برقی بورس انرژی تقویت می شودوی توسعه فعالیتها در بورس انرژی را از برنامههای جدی وزارت نیرو در سال آینده برشمرد و افزود: بورس انرژی سال آینده در سازوکار تامین برق نقش بیشتری خواهد داشت.
حایری همچنین از همراهی بخش خصوصی با صنعت برق تقدیر کرد و افزود: اقتصاد یارانهای صنعت برق سبب افزایش بدهی ما به بخش خصوصی شده است که درصدد کنترل و کاهش حجم بدهیها هستیم.
به گفته معاون برق و انرژی وزیر نیرو نهاد تنظیم گر بخش برق نیز با همراهی شورای رقابت و دولت تشکیل شده است و امیدواریم دبیرخانه این نهاد به زودی راهاندازی شود.
وی همچنین صدور گواهی ظرفیت را برای عرضه در بورس انرژی مورد اشاره قرار داد و گفت: صدور این گواهی هم به بخش خصوصی و هم به وزارت نیرو کمک میکند.
اتصال شبکه برق ایران به اروپا از طریق روسیه
اتصال شبکه برق ایران به اروپا از طریق روسیهاتصال شبکه برق ایران به اروپا از طریق روسیهحایری درباره صادرات برق نیز گفت: با کل کشورهای همسایه تبادل داریم و اتصال الکتریکی شبکه به اروپا از طریق کشورهای روسیه و آذربایجان در حال پیگیری است، علاوه بر این مذاکرات برای اتصال شبکه برق به کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق کابل زیردریایی در جریان است که مجموع اقدامات میتواند ایران را به هاب برق منطقه تبدیل کند.
وی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همسایه را 2000 تا 3000 مگاوات ذکر و ابراز امیدواری کرد این رقم تا سال آینده به 10 هزار مگاوات افزایش یابد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو درباره اقدامات وزارت نیرو برای توسعه فرهنگ استفاده از لامپهای کم مصرف نیز یادآور شد: یکی از برنامههای وزارت نیرو تعویض لامپهای پرمصرف با کم مصرف است که میتواند مصرف برق را کاهش دهد.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو در امور برق اظهار کرد: تعمیرات اساسی نیروگاههای برق آبی در حال انجام است و چنانکه نزولات آسمانی نیز کمک کنند، امکان بهرهبرداری بیشتر از آنها ایجاد خواهد شد.
* راندمان نیروگاههای حرارتی به 39 درصد رسید
* راندمان نیروگاههای حرارتی به 39 درصد رسید* راندمان نیروگاههای حرارتی به 39 درصد رسیدوی همچنین از افزایش راندمان نیروگاههای کشور به 39 درصد در سال جاری خبر داد و گفت: هر یک درصد افزایش راندمان 20 میلیارد مترمکعب مصرف گاز را کاهش خواهد داد و امیدواریم بتوانیم تا سال آینده راندمان را به 40 درصد افزایش دهیم.
به گفته حایری تعدادی از نیروگاههای کشور در حال حاضر با عمر بیش از 40 سال و راندمان 17-18 درصد فعالیت دارند که بازنشسته کردن آنها در دستور کار قرار دارد.
وی کاهش تلفات برق را از 15.1 درصد به 9.2 درصد مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر بتوانیم تلفات شبکه را به 8 درصد کاهش دهیم، عدد معقولی است و میتواند به پایداری بیشتر شبکه کمک کند.
معاون وزیر نیرو از برنامه وزارت نیرو برای بازنشسته کردن نیروگاههای فرسوده خبر داد و گفت: حدود 8 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با عمر بیش از 40 سال و با راندمان حدود 17 درصد در کشور داریم که به موازات بهره برداری از واحدهای جدید نیروگاهی، یک به یک این واحدهای فرسوده را بازنشسته می کنیم.
حایری درباره نحوه حفظ پایداری شبکه در تابستان آتی و اینکه چرا در تابستان قبل این اتفاق نیفتاد، گفت: از 14 هزار مگاوات ناترازی شبکه در سال قبل، 2000 مگاوات مربوط به فعالیت استخراج رمز ارزها بود، 4 تا 5 هزار مگاوات کمبود منابع آبی نیروگاههای برقآبی و مابقی مربوط به ناترازی تولید و مصرف بود.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو اضافه کرد: امکان تولید رمزارزها از طریق نیروگاههای برق تجدیدپذیر فراهم شده است. علاوه بر این در تامین برق صنایع محدودیت داشتیم که با تفاهم صورت گرفته امکان تولید 12 هزار مگاوات برق صنایع نیز ایجاد شده و نیروگاه 183 مگاواتی سمنان به عنوان نخستین نیروگاه بخش صنعت در دست احداث است.
وی درباره پیشبینی آثار اجرای آئیننامه برقی دولت تصریح کرد: در تابستان با 26 هزار مگاوات مصرف سیستمهای سرمایشی رو به رو هستیم که امیدواریم با اجرای آئیننامه 10 درصد در بخش مصرف خانگی صرفهجویی شده و تا 1500 مگاوات مصرف را کاهش دهیم.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 164718