مدیر عامل بانک توسعه تعاون گفت: مشکلات فرهنگی در تشکیل و توسعه تعاونیها به شکل رسمی، بهرهوری پایین و مدیریت سنتی در تعاونیها و عدم توفیق در جذب سرمایه خُرد مردمی، 3 مانع اساسی در رشد و توسعه شرکتهای تعاونی به شمار میرود.
محمد شیخحسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد پرداخت تسهیلات اشتغالزایی بانک توسعه تعاون، اظهار داشت: تسهیلات بانک توسعه تعاون در دولت سیزدهم طی دو سال گذشته 70 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: این تسهیلات به اعضای شرکتهای تعاونی، کسب و کارهای کوچک و متوسط پرداخت شد که معادل 60 درصد کل تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون طی 10 سال گذشته بوده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: سرمایه این بانک در دولت سیزدهم از 28 هزار میلیارد ریال به 62 هزار میلیارد ریال افزایش یافته که معادل 124 درصد رشد نشان میدهد.
شیخ حسینی همچنین در مورد عاملیت این بانک در پرداخت تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه، اظهار داشت: تکلیف سال گذشته قانون بودجه در تبصره 18 را به میزان 98 درصد پرداخت کردیم که معادل 4800 میلیارد تومان بود. این تسهیلات مربوط به سال 1400 بود که در سال 1401 پرداخت شد و منابع سال 1401 و 1402 را به تازگی اختصاص دادهاند و قرارداد بستهایم و پول به تازگی وارد بانک شده و حدود هزار میلیارد تومان از منابع دولت برای تبصره 18 و حسابهای پیشرفت و عدالت اختصاص پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: سهم بخش تعاون و بانک توسعه تعاون از تسهیلات تبصره 18، حدود 10 هزار میلیارد تومان است که شامل 3 هزار میلیارد تومان سهم دولت و بیش از 6 هزار میلیارد تومان سهم بانک است و پیشبینی میشود، در این زمینه 18 هزار شغل ایجاد شود.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون در پاسخ به این پرسش که آیا مهمترین مشکل بخش تعاون پول، مدیریت و یا نداشتن زنجیره ارزش است؟ اظهار داشت: به نظر من 3 موضوع در بخش تعاون مهم است؛ عامل اول فرهنگی است که در تشکیل و توسعه تعاونیها به شکل رسمی نتوانستیم موفق شویم، عامل دوم، مدیریت در تعاونیهاست که سنتی بوده و بهرهوری پایین است و عامل سوم هم سرمایهگذاری است؛ توسعه با سرمایهگذاری انجام میشود که آن هم باید از سرمایهگذاری خرد مردمی باشد که متأسفانه در بخش تعاون نتوانستیم سرمایههای خرد مردمی را جمعآوری کنیم، چون مردم اعتمادی ندارند، ما در بحث سرمایه اجتماعی، ضعیف هستیم.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به جهش تولید و توسعه برسیم، باید سرمایهگذاری انجام شود و در بخش سرمایهگذاری در نهادهای تولیدی هم باید به بخش تعاون توجه شود.
پایان پیام/